Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ρολά κατέβασαν τα κυλικεία στα τρένα του ΟΣΕ

ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Χωρίς κυλικεία κινούνται από σήμερα οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν έως και αύριο οι εργαζόμενοι σ ́αυτά. Αποτέλεσμα είναι οι επιβάτες να μην μπορούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το οποίο μπορεί να ξεπερνά και τις πέντε ώρες να αγοράσουν ούτε ένα μπουκάλι νερό.

Για την αποφυγή σημαντικών προβλημάτων η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διέθετε σήμερα δωρεάν μπουκάλια νερού σε όποιον επιβάτη το επιθυμούσε, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και αύριο.

Παράλληλα ενημέρωνε με ανακοινώσεις στους σταθμούς για την απεργία ώστε οι επιβάτες που επιθυμούσαν να ψωνίσουν κάτι για να φάνε ή να πιουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, να το προμηθεύονταν από τους σταθμούς.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι των κυλικείων δεν είναι υπάλληλοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά δουλεύουν για λογαριασμό εταιρίας catering, η οποία έχει υπογράψει σχετική σύμβαση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εμφανίζεται έντονα δυσαρεστημένη από την εξέλιξη αυτή και την ταλαιπωρία που προκαλεί στους επιβάτες που σκέφτεται να ενεργοποιήσει τη ρήτρα διακοπής της σύμβασης αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να μη χρειαστεί να παραμείνουν κλειστά τα κυλικεία ούτε και για μία ημέρα.

ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
ethnos.gr