Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ"

"Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Οι προεκλογικές δεσμεύσεις-εξαγγελίες της κυβέρνησης για ενιαίο Σιδηρόδρομο και κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ ήταν μόνο λόγια και λόγια θα μείνουν. Στις 25 Μάρτη 2015 είναι η τελευταία ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών. 

Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ είναι σταθερή πάντα στις θέσεις της για ενιαίο δημόσιο Σιδηρόδρομο, χωρίς λογιστικούς διαχωρισμούς (ιδιωτικοποιήσεις - παραχωρήσεις) όπως λένε οι άλλες παρατάξεις. Με εργαζόμενους με πλήρες σταθερό ωράριο 5νθήμερο, 7ωρο, αποδοχές που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων που θα παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με ασφάλεια, γρήγορες, φθηνό εισιτήριο. Σιδηρόδρομο που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των πολυεθνικών - ιδιωτών.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, απαξίωσαν στο όνομα της ιδιωτικοποίησης το Σιδηρόδρομο με τις μετατάξεις, την εγκατάλειψη του τροχαίου υλικού, το κλείσιμο περιφερειακών δικτύων, κ.λ.π.

Σήμερα η συγκυβέρνηση δια στόματος του σημερινού υπουργού οικονομικών λέει ότι μπορεί να πουληθεί ο ΟΣΕ ακόμα και για 1 ευρώ και θεωρεί απαραίτητο την είσοδο ιδιωτών στο Σιδηρόδρομο. 

Οι παρατάξεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, στήριξαν έμμεσα ή άμεσα αυτές τις πολιτικές επιλογές, το ίδιο θα κάνει και η σημερινή κυβερνητική παράταξη ΑΣΚ.

Δώστε απάντηση με την ψήφο σας ώστε η ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ να έχει δυνατή φωνή στο νέο ΔΣ και να δημιουργήσει προϋποθέσεις αντίστασης στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ." 

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ
ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΦΩΝΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ 
ΒΑΓΕΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ 
ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 
ΚΑΣΚΑΝΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
ΜΑΝΙΚΟΣ ΘΩΜΑΣ 
ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ 
ΜΟΔΕΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 
ΣΑΡΚΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΤΣΙΡΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ