Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Κομισιόν: Ψηφίστε νόμους με μέτρα άμεσης απόδοσης

Στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής τακτικής της κυβέρνησης- σύμφωνα με πληροφορίες- προετοιμάζεται και το Plan b για τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου από την μία πλευρά να παρουσιαστεί ένα πακέτο αλλαγών που θα αποφέρουν αποτελέσματα και χρήματα στα κρατικά ταμεία και από την άλλη να ελευθερωθούν τα χέρια της κυβέρνησης για να υλοποιήσει μέτρα για την στήριξη των ομάδων που έχουν πληγεί από την κρίση.

Σε αυτό το πλαίσιο η ελληνική κυβέρνηση αναθερμαίνει το πεδίο των ιδιωτικοποιήσεων στον ΟΣΕ, στα περιφερειακά αεροδρόμια και στα λιμάνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εντάσσει στο σχέδιό της ένα πρόγραμμα αξιοποίησης ιδιωτικών κεφαλαίων αλλά με σημαντικό ρόλο του κράτους στον ΟΣΕ (ο Γ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα έβλεπε θετικά την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ υπό όρους) στα λιμάνια τόσο στον Πειραιά όσο και στην Θεσσαλονίκη αλλά και στα περιφερειακά αεροδρόμια.
-Κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν ότι η κυβέρνηση συζητά και με ξένα κράτη για την από κοινού αξιοποίηση των δομών των λιμανιών, των περιφερειακών αεροδρομίων και του ΟΣΕ.

thetoc.gr/