Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Σιδηροδρομικων για την ανανέωση των Συμβάσεων Συμβούλων και συνεργατών του Προέδρου της ΕΕΣΣΤΥ

10μηνη ανανέωση των Συμβάσεων Συμβούλων και συνεργατών του Προέδρου της ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού) κ. Αγιάσογλου την 29/12/2014, χωρίς να έχουν λήξει οι συμβάσεις τους, θα πρέπει να συνδυασθεί με την αποτυχημένη τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα και οδήγησε σε εκλογές.

Επισημαίνουμε ότι, η μη ανανέωση των συμβάσεων δεν θα δημιουργούσε κανένα λειτουργικό πρόβλημα  στην εταιρεία, καθώς θα συνέχιζαν να ισχύουν μέχρι την λήξη τους, αρκετούς μήνες αργότερα.

Δηλώνουμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους εργαζόμενους που απασχολούνται στην ΕΕΣΣΤΥ, αλλά πρέπει να καταγγέλλουμε τις πρακτικές κάλυψης παγίων αναγκών στις ΔΕΚΟ, μέσω εργολάβων και συμβούλων, όπως και την ανάθεση έργων και μελετών σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Οι ΔΕΚΟ δεν αποτελούν πεδία άσκησης πολιτικών φιλοδοξιών και πρακτικών εξυπηρέτησης συμφερόντων είτε των διοικούντων είτε των κομμάτων που κυβερνούν.

Οφείλουμε λοιπόν, να θέσουμε υπόψη των συναδέλφων τα παραπάνω και να δηλώσουμε ότι δεν θα ανεχθούμε, ούτε θα επικυρώσουμε παρόμοιες πολιτικές.

Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της ανάληψης της κυβερνητικής εξουσίας, είναι η κάλυψη των παγίων αναγκών του σιδηροδρόμου, να γίνεται από το μόνιμο προσωπικό του και μέσω προσλήψεων τακτικού προσωπικού με διαφανείς διαδικασίες."  


Το Συντονιστικό Γραφείο