Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Κατασκευή νέας σιδηροδρομικής γραμμής στη Σλοβενία

Η Σλοβενία σχεδιάζει την κατασκευή μιας δεύτερης σιδηροδρομικής γραμμής στην πόλη Σέντιλι, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, με το Μάριμπορ, έργο εκτιμώμενης αξίας 305 εκατομμυρίων ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022.
Πρόκειται για έργο που αναμένεται ότι θα λάβει χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά κονδύλια, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014 - 2020.

Η κατασκευή του έργου, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών της Σλοβενίας, αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του 2018 και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του, να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2022, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τη μελέτη βιωσιμότητας του έργου εκπόνησαν, το 2000, οι οργανισμοί σιδηροδρόμων της Σλοβενίας και της Αυστρίας, Slovenske zeleznice και Osterreichische Bundebashnen αντίστοιχα.

Η δεύτερη σιδηροδρομική γραμμή εκτιμάται ότι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός κέντρου logistics στο αεροδρόμιο του Μάριμπορ, το οποίο αναμένεται πως θα δώσει ενθαρρυντικά μηνύματα σε επενδυτές που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στη χώρα.

Η διασύνδεση του αεροδρομίου με το σιδηροδρομικό δίκτυο μπορεί να αποδειχτεί σχετικά απλή υπόθεση καθώς μόλις 1,5 χιλιόμετρο πρόσθετων γραμμών πρέπει να κατασκευαστεί, επισημαίνεται -μεταξύ άλλων- σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων STA.

real.gr