Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Ιταλία. Ένα παιδί 5μιση χρόνων αποβιβάζεται μόνο του σε σταθμό, με το τρένο να το χωρίζει από τους γονείς του!!!

Ο πατέρας σοκαρισμένος είπε : « Πήγα να βοηθήσω τη γυναίκα μου αλλά έκλεισαν τις πόρτες και το τρένο ξεκίνησε».

  Σαν Μινιάτο. Το τοπικό τρένο Φλωρέντια- Ποντρεμόλι φτάνει στο σταθμό Μοντόπολη-Σαν Ρομάνο το Σάββατο 3 Ιανουαρίου στις  19.40. Οι επιβάτες ετοιμάζονται για αποβίβαση κοντά στις πόρτες. Μαζί με αυτούς και η οικογένεια μαζί με το 5μιση χρονών κοριτσάκι τους.
  Το τρένο σταματάει για λίγα λεπτά και κάποιοι επιβάτες αρχίζουν να κατεβαίνουν. Ένας από αυτούς βοηθάει το παιδί να κατέβει από το τρένο. Ο πατέρας έχει ξεχάσει πάνω στο τρένο μία βαλίτσα, μαζί με το καροτσάκι και  γυρίζει να βοηθήσει τη γυναίκα του πριν την αποβίβασή τους.  Ανώφελο: οι πόρτες κλείνουν και το τρένο ξαναξεκινά το ταξίδι του. Στιγμές πανικού. Οι γονείς θέλουν να σταματήσουν το τρένο και το κοριτσάκι τους κοιτάει τρομαγμένο μην μπορώντας να το πλησιάσουν. Από το παράθυρο ο πατέρας ζητά από ένα νεαρό κορίτσι να το προσέχει. Στα επόμενα λεπτά, ο άντρας τραβάει τη χειρολαβή του σήματος κινδύνου του τρένου. Ο προϊστάμενος του τελωνείου έρχεται, παρακαλώντας να σταματήσει το τρένο για να κατέβει όπως και  για τους άλλους επιβάτες που έπρεπε να κατέβουν στους Σαν-Ρομάνο.  Ο προϊστάμενος δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό, αφού δεν μπορεί να τους αφήσει να κατέβουν μέσα στο σκοτάδι, στην μέση των γραμμών και σε περιοχή της εξοχής.
  Στο μεταξύ το κοριτσάκι βρέθηκε από τους αστυνομικούς, αφού ο πατέρας είχε φροντίσει να τους ειδοποιήσει. Οι γονείς τελικά αποβιβάστηκαν στον επόμενο σταθμό όπου ταξί τους μετέφερε πίσω στο σταθμό του Σαν Ρομάνο, οπού βρήκαν την κόρη τους υπό την φροντίδα της αστυνομίας.

Επιμέλεια: "Σιδηροδρομικά Νέα"