Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Τα τρένο ως παιδικό παιχνίδι τα τελευταία 200 χρόνια.

Toy train on Christmas Day, 1930s  Ποιο είναι το μυστικό εκείνο άραγε, του τρένου ως παιδικό παιχνίδι, που συνεχίζει να κάνει τα παιδιά και κυρίως τα αγόρια να διασκεδάζουν σχεδόν 2 αιώνες τώρα;
  Αυτό θέλουν να ανακαλύψουν σε μια νέα και μεγάλη έκθεση του Εθνικού Μουσείο Σιδηροδρόμου της Μεγάλης Βρετανίας .
  Τρέχουν στο δικό σου προσωπικό δρομολόγιο. Οι εργασίες συντήρησης είναι σπάνιες τα Σαββατοκύριακα. Ποτέ δεν φεύγουν από την γραμμή τους, παρά μόνο ακολουθούν το χνούδι του χαλιού που υπάρχει στο καθιστικό.
   Για δεκαετίες, τα τρενάκια ενθουσίαζαν γενιές από νέους. Αυτό θέλουν να διαπιστώσουν στην Υόρκη τον ερχόμενο Μάρτιο οι διοργανωτές, απαντώντας στο ερώτημα, του γιατί τα παιδιά τα αγαπούν τόσο πολύ.
   Παρόλο που οι ατμήλατες εξαφανίστηκαν μόνιμα από τον σιδηρόδρομο του Ηνωμένου Βασιλείου πριν 50 χρόνια, το "σημάδι" τους αντέχει ακόμα. 
Ο θόρυβος, η ταχύτητα, τα φωτεινά χρώματα, οι γυαλιστερές στολές ή η ανθρωποποίηση των μηχανών locomotive, όπως η περίπτωση της σειράς κινουμένων σχεδίων, Thomas η ατμομηχανή, δεν έπαψαν ποτέ να ελκύουν τους νεαρούς θαυμαστές του.
   Κατά την διάρκεια της έκθεση το Εθνικό Μουσείο Σιδηροδρόμου της Μεγάλης Βρετανίας θέλει να μάθει σχετικά για τις παιδικές αναμνήσεις των ανθρώπων με σκοπό να αναδείξει τα καλύτερα παιχνίδια τρένου όλων των εποχών. 
Hornby train set, 1920s

Hornby train set, 1920s

Hornby train set, 1920s

Hornby train set, 1920s

Toy shopping in London, 1930s

Cast iron antique toy train

Cast iron antique toy train

Cast iron antique toy train

Cast iron antique toy train

Unfolding antique train toy

Toy trains on Christmas Day, 1950s

Πηγή: bbc.com
Επιμέλεια: "Σιδηροδρομικά Νέα"