Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Συναγερμός στην Αυστρία για 14χρονο Τούρκο τζιχαντιστή ο οποίος σχεδίαζε επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η Αυστρία από την Τρίτη, καθώς οι Αρχές αναζητούν έναν 14χρονο τζιχαντιστή, τουρκικής καταγωγής, ο οποίος εξαφανίστηκε πριν από δύο ημέρες και για τον οποίο είχαν πληροφορίες ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει τρομοκρατικό χτύπημα στην χώρα.
Ο Merkan G. -όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ- είχε συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό Βέστμπανχοφ, στη Βιέννη.

Ο έφηβος τζιχαντιστής, ο οποίος βρισκόταν σε κατ” οίκον περιορισμό περιμένοντας να δικαστεί, κατάφερε να ξεφύγει από την επίβλεψη των Αρχών και να αποδράσει από το σπίτι του με αποτέλεσμα κανείς να μην γνωρίζει πλέον που βρίσκεται.

Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τα ίχνη του 14χρονου ο οποίος θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος αφού, όπως έγινε γνωστό, σχεδίαζε να επιτεθεί σε έναν σταθμό τον οποίο επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες, «προκειμένου να υπάρξουν όσες περισσότερες απώλειες».

Επίσης, σύμφωνα με τις Αρχές, το αγόρι είχε σκοπό να ταξιδέψει -μετά την επίθεση- στη Συρία και να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο ίδιος είχε πει, πάντως τον Οκτώβριο στην αστυνομία ότι είχε διδαχθεί μόνος του από το Διαδίκτυο τον τρόπο για να κατασκευάζει μη συμβατικούς εκρηκτικούς μηχανισμούς. Μάλιστα, είχε κάνει συγκεκριμένες έρευνες προκειμένου να μπορέσει να αγοράσει τα υλικά και να κατασκευάσει μία βόμβα.

tribune.gr/