Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

"Ξαναχτίζεται" η θρυλική σιδηροδρομική Γέφυρα του ποταμού Κβάι


Ένα φιλόδοξο σχέδιο έχουν βάλει μπρος οι αρχές στη Σρι Λάνκα, που σκοπεύουν να ξαναχτίσουν την κινηματογραφική γέφυρα που καταστράφηκε σε μια σκηνή από την κλασική ταινία του 1957, η Γέφυρα του Ποταμού Κβάι. 

Σχέδιο για μικρότερες μειώσεις στα εφάπαξ - Εκτακτη επιχορήγηση στα Ταμεία

Μικρότερες- ή ακόμη και μηδενικές- μειώσεις στα εφάπαξ φέρνει διάταξη για έκτακτη κρατική επιχορήγηση στα Ταμεία. Χάρη σε αυτή, το «ψαλίδι» του ποσού που περιμένουν να πάρουν όσοι βγήκαν στη σύνταξη μετά από τον Αύγουστο του 2013 θα είναι μικρότερο.

ΔΗΜΗΤΡΑ Α. ΧΡΙΣΤΑΚΗ-ΓΡΕΚΑ: «Η τελευταία Κυρία του Παπαπουλίου»


Ιστορικά στοιχεία για το σιδηροδρομικό σταθμό Παπαπουλίου

Του Αλέξανδρου Χ. Γρηγορίου

alexandros_gregoriou@yahoo.gr

Κρυμμένα πίσω από την πυκνή βλάστηση, μακριά από τις πολυσύχναστες οδικές αρτηρίες και με έκδηλα τα σημάδια από την εγκατάλειψη, τις φθορές και τις λεηλασίες, τα ιστορικά κτίρια στην περιοχή των πάλαι ποτέ οθωμανικών συνόρων (Παπαπούλι) εξακολουθούν να «επιβιώνουν» στο χρόνο. Μάρτυρες μιας άλλης εποχής «αφηγούνται» την ιστορία τους μέσα από τις μνήμες και τις προφορικές μαρτυρίες των παλαιοτέρων, αναδύοντας ακόμα και σήμερα το άρωμα της εποχής των τσιφλικιών, των αγώνων των κολίγων και των σιδηροδρομικών έργων.

Σιδηροδρομική Γραμμή Καβάσιλα – Κυλλήνη.


*Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος.

Η Σιδηροδρομική Γραμμή Καβάσιλα – Κυλλήνη δεν λειτουργεί εδώ και παρά πολλά χρόνια . Όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια έχουν αποτυπωθεί σε πολλούς από εμάς , βαθιά μέσα μας και το θυμόμαστε με αγάπη .

Αλλάζει ο χάρτης της Ελλάδας με την ολοκλήρωση μεγάλων έργων

Αλλάζει ο χάρτης της Ελλάδας με την ολοκλήρωση μεγάλων έργων  ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Σύγχρονοι οδικοί άξονες, επεκτάσεις της γραμμής του Τραμ, καθώς και νέες γραμμές του Μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναμένεται να συμβάλουν καθοριστικά στην αναμόρφωση του νέου συγκοινωνιακού χάρτη της χώρας.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα με θέμα τον σιδηρόδρομο από φίλους αναγνώστες μας

Κάτω από τη θάλασσα ο σταθμός του μετρό στον Πειραιά

Υποχρεωτικά μέσα από το λιμάνι θα περνούν οι οδηγοί που θα κινούνται μπροστά από το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά από τις 15 Σεπτεμβρίου, καθώς τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η κατασκευή του εργοταξίου για τη δημιουργία του σταθμού του μετρό.Μεγάλη πρόκληση είναι η επανέναρξη των εργασιών στον Πειραιά, καθώς ο σταθμός του μετρό που θα κατασκευαστεί, θα είναι μπροστά από τον σταθμό του ΗΣΑΠ, κάτω από το οδόστρωμα!

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Στέφανος Αγιάσογλου πρόεδρος ΕΕΣΣΤΥ: «Στήσαμε από το μηδέν μια νέα και σύγχρονη εταιρική δομή που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της αγοράς»

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε στα «Σιδηροδρομικά Νέα» ο προεδρος της  Ελληνική Εταιρία Συντήρησης Τροχαίου Σιδηροδρομικού Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) κ. Στέφανος Αγιάσογλου. Στην συνέντευξη του ο πρόεδρος της ΕΕΣΣΤΥ μιλά για τον ένα χρόνο λειτουργίας της εταιρίας, τις προοπτικές της, τα μελλοντικά της σχέδια, την πορεία της αποκρατικοποίησης της, για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων καθώς και στο θέμα της  συντήρησης του τροχαίου υλικού.

Αυξάνονται και πληθύνονται οι ταξιδιώτες των ατμήλατων τρένων

Χιλιάδες είναι οι λάτρεις των  ατμήλατων τρένων στην Μ. Βρετανία, που γοητευμένοι από τα μουσειακά τρένα δεν αφήνουν ανεκμετάλλευτη κάθε ευκαιρία που τους δίνεται.

Στις φλόγες ο σιδηροδρομικός σταθμός του Ντονέτσκ. Οβίδες πυροβολικού έπληξαν την περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού. Δείτε το βίντεο




Επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό του Ντονέτσκ

Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα κτίριο και ένα λεωφορείο από τις οβίδες πυροβολικού που έπληξαν την περιοχή.



Οβίδες πυροβολικού έπληξαν την περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού στο Ντονέτσκ. Από την επίθεση τυλίχθηκαν στις φλόγες ένα κτίριο και ένα λεωφρορείο.

Εικόνες από τον σταθμό «Πανεπιστήμιο» το μετρό Θεσσαλονίκης ο οποίος άνοιξε χθες για το κοινό



Συναυλία στο σταθμό «Πανεπιστήμιο» του Μετρό Θεσσαλονίκης



Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Χρήστος Τσίτουρας, σημείωσε ότι η συνεργασία των δύο φορέων θα συνεχιστεί.

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Στράτος Σιμόπουλος Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταφορών: « Το 2018 οι Θεσσαλονικείς θα έχουν το δικό τους Μετρό» Δείτε το Βίντεο

Την πίστη του ότι οι Θεσσαλονικείς το 2018 θα έχουν το δικός τους Μετρό εξέφρασε σε αποκλειστικές δηλώσεις  του στα «Σιδηροδρομικά Νέα»  ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών κ. Στράτος Σιμόπουλος κατά την σημερινή επίσκεψη του στον σταθμό του Μετρό στο Πανεπιστήμιο. Στους επόμενους μήνες  θα ολοκληρωθεί η κατασκευή και  άλλων σταθμών δήλωσε  ο κ. Σιμόπουλος.

Μετρό Θεσσαλονίκης. Κοσμοσυρροή στο σταθμό «Πανεπιστήμιο». Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα


Ουρές σχηματίστηκαν προκειμένου να δουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης το σταθμό του  μετρό στο «Πανεπιστήμιο» που άνοιξε σήμερα το απόγευμα για πρώτη φορά.

Ισχυρή καταιγίδα εκτροχιάζει εμπορικό τρένο!. Δείτε το βίντεο


Στην δίνη ισχυρής καταιγίδας βρέθηκε εμπορική αμαξοστοιχία με αποτέλεσμα των εκτροχιασμό 30 βαγονιών. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της καναδικής Pacific Railway, ο εκτροχιασμός συνέβη περίπου 200 χλμ δυτικά της Regina του Σασκατούν.

Στο ΣτΕ οι συνταξιούχοι τραπεζοϋπάλληλοι που δεν έχουν λάβει το εφάπαξ από το ΤΑΥΤΕΚΩ

Μειωμένο, με καθυστέρηση τουλάχιστον έξι ετών θα πάρουν -και αν τελικά το πάρουν- το εφάπαξ τους από το ΤΑΥΤΕΚΩ οι συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας, οι οποίοι περιμένουν στην λίστα αναμονής.

Για το λόγο αυτό προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στρεφόμενοι κατά του Ταμείου.

Αύριο στα «Σ.Ν»: Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου της ΕΕΣΣΤΥ Στέφανου Αγιάσογλου

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε στα «Σ.Ν» ο Πρόεδρος της νεοσύστατης εταιρίας με την επωνυμία Ελληνική Εταιρία Συντήρησης Τροχαίου Σιδηροδρομικού Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) κ. Στέφανος Αγιάσογλου.

Εκπληκτικές αεροφωτογραφίες που δείχνουν τα σιδηροδρομικά έργα στο Λονδίνο τα οποία θα ολοκληρωθούν το 2018


Μια άποψη του σταθμού Shard London Bridge και με τις υπάρχουσες πλατφόρμες (δεξιά) και οι νέες πλατφόρμες (αριστερά), υπό κατασκευή, στο πλαίσιο του Thameslink σιδηροδρομικό έργο £ 6.500.000.000


Διάβαζε βιβλίο μέσα σε ένα τρένο και τον πέρασαν για τρομοκράτη!

Φοιτητής έγινε στόχος καταδίωξης από αστυνομικούς που τον θεώρησαν "ύποπτο μεσανατολίτη τρομοκράτη"

Η νευρικότητα ενός νεαρού άνδρα που διάβαζε ένα βιβλίο για την τρομοκρατία μέσα σε ένα τρένο που κατευθυνόταν στην Κοπεγχάγη οδήγησε σε... ανθρωποκυνηγητό από τις αστυνομικές αρχές που αναζητούσαν τον "επίδοξο τρομοκράτη"

Θεσσαλονίκη. Ανοίγει για το κοινό σήμερα ο σταθμός Πανεπιστήμιο του Μετρό

Ο σταθμός «Πανεπιστήμιο», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εγνατία και 3ης Σεπτεμβρίου, θα είναι ανοιχτός από τις 5:30 μ.μ. έως τις 8:00 μ.μ


Το σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης με το μεγαλύτερο βάθος, αυτόν του Πανεπιστημίου, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν οι Θεσσαλονικείς σήμερα, όπως ανακοίνωσε η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ.

Δημιουργείται Αστυνομία Συγκοινωνιών


Την δημιουργία μίας ιδιότυπης «αστυνομίας συγκοινωνιών» για την καταπολέμηση της μικροεγκληματικότητας και την ασφάλεια του επιβατικού κοινού των μέσων μαζικής μεταφοράς ανακοίνωσε την Πέμπτη από το αμαξοστάσιο των τρόλεί στο Ρουφ ο υπουργός Υποδομών, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κατά την διάρκεια της παρουσίασης της νέας τιμολογιακής πολιτικής του ΟΑΣΑ.

Ποιος "βλέπει" το Θριάσιο Πεδίο;

Τον φιλόδοξο στόχο για ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την κατασκευή του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο έως τα τέλη του έτους έχει θέσει η ΓΑΙΟΣΕ, παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να εκκρεμεί η ολοκλήρωση του τεύχους δημοπράτησης του διαγωνισμού, που διαμορφώνεται ως είθισται με βάση τις προτάσεις των ενδιαφερομένων.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Καλοκαιρινό success story για τις συνδέσεις Θεσσαλονίκη-Βαλκάνια

Οι υψηλές πληρότητες των καθημερινών δρομολογίων από Θεσσαλονίκη προς Βουλγαρία, πΓΔΜ και Σερβία και τα σχέδια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την ενίσχυσή τους


Έξτρα πόντους παίρνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την απόφασή της να συνδέσει με καθημερινές επιβατικές αμαξοστοιχίες τη Θεσσαλονίκη με Σόφια, Σκόπια και Βελιγράδι, ενισχύοντας το τουριστικό ρεύμα προς τη βόρειο Ελλάδα και εξασφαλίζοντας πρόσθετη κίνηση και έσοδα από τους Βαλκάνιους που επιλέγουν το τρένο για να ταξιδέψουν με κατεύθυνση την Αθήνα.

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Οι Κινέζοι ετοιμάζουν νέα έκπληξη στον τομέα των σιδηροδρομικών κατασκευών

Τίποτε δεν είναι για τους Κινέζους αδύνατο. Όλα είναι δυνατά. Τα όσο σχεδιάζουν ίσως μας φαντάζουν σενάρια κινηματογραφικής ταινίας αλλά δείτε τι ετοιμάζουν στα επόμενα δυο με τρία χρόνια στο τομέα των σιδηροδρομικών κατασκευών.

Τα πιο παράξενα τρένα και οχήματα σε ράγες ανά τον κόσμο. Δείτε το βίντεο


Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκη παίζει στο Μετρό Θεσσαλονίκης


Η Κρατική ΟρχήστραΘεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τηνΑΤΤΙΚΟ Μετρό Α.Ε., διοργανώνει μια ιδιαίτερη συναυλία στον υπόγειο σταθμό «Πανεπιστήμιο» του Μετρό Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ιωάννη Ζγούρα και διαθέτει 100 θέσεις για το κοινό με σειρά προτεραιότητας. 

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αποκτά υπεραυτόματη τεχνολογία, 8 έτοιμοι σταθμοί στα τέλη του έτους

Ρεαλιστικό το χρονοδιάγραμμα για το 2018


Ανασαίνει από τα προβλήματα που το έχουν ταλαιπωρήσει εδώ και χρόνια τα έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης. Η κατασκευή της βασικής γραμμής που έχει ξεκινήσει από το 2006 έχει συναντήσει πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα και τώρα δείχνει έτοιμο να κάνει την δική του υπέρβαση.

Πήγε να σώσει το σκύλο της και την πάτησε τρένο!

Μια γυναίκα σκοτώθηκε αφού χτυπήθηκε από ένα τρένο ενώ προσπαθούσε να σώσει το σκύλο της.

Η αστυνομία του Λίβερπουλ ανακοίνωσε ότι μία 20χρονη γυναίκα σκοτώθηκε σε μία ισόπεδη διάβαση ενώ προσπαθούσε να σώσει το σκύλο της που είχε παγιδευτεί στις γραμμές του τρένου.

Κάτι... κινείται για τον προαστιακό στην Καλαμάτα

Την επαναλειτουργία της προαστιακής σιδηροδρομικής σύνδεσης Καλαμάτας - ΤΕΙ - Μεσσήνης, με τακτικά, πυκνά δρομολόγια ζητούν φορείς της πόλης. Τι απάντησε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.


Νέο ρεκόρ επιβατών με τρένα των Γερμανικών σιδηροδρόμων

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος των Γερμανικών σιδηροδρόμων Δρ Rüdiger Grube ανακοίνωσε, σε συνέντευξη τύπου, τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2014 τόσο στον τομέα των επιβατικών μεταφορών όσο και στις εμπορευματικές μεταφορές.

Μέσα Μεταφοράς: φθηνότερα εισιτήρια και κάρτες από 1η Σεπτεμβρίου – Τι θα ισχύσει

Ο ΟΑΣΑ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμφώνησαν για τη συνέχιση της συνεργασίας τους, τουλάχιστον μέχρι την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Νέες μειωμένες τιμές σε εισιτήρια και κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μεταφοράςτης Αθήνας θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Η μείωση επιβατών φθηναίνει τα εισιτήρια

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΝΕΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



Από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου αρχίζει να ισχύει η νέα τιμολογιακή πολιτική στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, που προβλέπει κατά βάση μειωμένα κόμιστρα για την πλειονότητα των επιβατών, που ταξιδεύουν τόσο με κάρτες απεριόριστων διαδρομών όσο και απλό εισιτήριο σε όλα τα μέσα μεταφοράς.

ΕΡΓΟΣΕ: Σε μελέτες το μεγάλο έργο της παράκαμψης Αχαρνών

Τον περασμένο Ιούλιο υπογράφηκε η σύμβαση για τη μελέτη που αφορά την κατασκευή νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής για τη σύνδεση του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ) με την κύρια γραμμή του ΟΣΕ προς Β. Ελλάδα με παράκαμψη του Δήμου Αχαρνών.

Οι έλληνες κατασκευαστές διεκδικούν τη Μέση Ανατολή


  • Εχουν ανοίξει οι προοπτικές κυρίως για τη Σαουδική Αραβία, η οποία προχωρεί σε τεράστια έργα υποδομής
  • Οι εταιρείες Ακτωρ και Αρχιρόδον συμμετέχουν σε διαφορετικές κοινοπραξίες, διεκδικώντας τμήμα 170 χιλιομέτρων από το σιδηροδρομικό δίκτυο μήκους 2.244 χιλιομέτρων που σχεδιάζει το Ομάν, συνολικού τιμήματος 15 δισ. δολαρίων. 

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση του "Δικτύου Σιδηροδρομικών"

"Τo Δίκτυο Σιδηροδρομικών ενημερώνει τους συναδέλφους ότι ο συνάδελφος Βασίλης Μπέλος , Αντιπρόεδρος της ΠΟΣ,  υπέβαλε την παραίτηση του για προσωπικούς λόγους απο όλα τα όργανα της ΠΟΣ στις αρχές Αυγούστου , παραίτηση που έγινε δεκτή  -και την θέση του στο ΔΣ της ΠΟΣ με την παράταξη μας, κατέλαβε ο συνάδελφος Γιάννης Αμπελουργός.

Νέο πρόβλημα με τρένο υψηλών ταχυτήτων των τουρκικών σιδηροδρόμων

Τα τεχνικά προβλήματα που μαστίζουν τα τρένα υψηλών ταχυτήτων των  Τούρκικων σιδηροδρόμων  δεν έχουν τελειωμό. Σήμερα αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη – Άγκυρα,  διερχόμενη από την  επαρχία Sakarya παρουσίασε πρόβλημα δυσλειτουργίας στο σύστημα πέδησης, προκαλώντας αναστάτωση στους επιβάτες του τρένου.

Να λειτουργήσει ο προαστιακός Καλαμάτας ζήτησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Θ. Πετράκος

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό  Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Μιχάλη  Χρυσοχοϊδη, ο οποίος επισκέφτηκε το έργο της μεγάλης τοξωτής γέφυρας στην Τσακώνα για να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΙΚΟΝΑ! Σήκωσαν το τραμ με τα χέρια για να σώσουν κορίτσι – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Οι εικόνες που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail είναι πραγματικά απίστευτες. Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι ανάλογο συμβαίνει, είναι απίστευτη η δύναμη που μπορεί να βρει ο άνθρωπος και να μετακινήσει... ως και βουνά!

Πρόταση για σιδηροδρομική σύνδεση της Ηγουμενίτσας με την Τεργέστη

Μια νέα πρόταση στον τομέα των μεταφορών, αυτή της σιδηροδρομικής σύνδεσης του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας με την Τεργέστη, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

ΕΚΑ. Τρένο διαμαρτυρίας για την ΔΕΘ

Σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αναφέρει:

"Για την μεταφορά εργαζομένων από την Αθήνα έχει δρομολογηθεί τραίνο που θα αναχωρήσει το πρωί του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου 2014 από την Αθήνα από Σταθμό Λαρίσης 9.22πμ με την υπαριθμ.

Κολλημένοι στο...μετρό




Θα πάρουμε δυνάμεις για να αντέξουμε την πολυκοσμία που μετά από ένα διάλειμμα έκανε ξανά την εμφάνισή της στα μέσα μεταφοράς, μέσα από την εξαιρετική δουλειά του φωτογράφου Michael Wolf.

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου: Μικρή εμπλοκή με ΟΣΕ στα Τέμπη φέρνει πίσω το έργο

Καθυστερήσεις αλλά και πρόοδος

Πρόκειται για τα σημεία σε Ευαγγελισμό (στο σημείο που πρόκειται να «κουμπώσει» ο αυτοκινητόδρομος με το νέο υπό κατασκευή τμήμα) και το δεύτερο είναι στα διόδια Πυργετού, αμέσως μετά τις 2 σήραγγες των Τεμπών, μήκους 2 και 6 χλμ αντίστοιχα.

Πότε μπορώ να βγω στην σύνταξη

Η εφημερίδα «Έθνος» έχει καθιέρωση ειδική στήλη στην οποία οι αναγνώστες μπορούν να απευθύνονται για να υποβάλουν ερωτήματα για το πότε μπορούν να βγουν στην σύνταξη. Διαβάστε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις στους αναγνώστες της 

Θριάσιο: Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές

Οι Κινέζοι κατέθεσαν ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη του εμπορευματικού κέντρου

Το Θριάσιο σχεδιάστηκε τη δεκαετία του 1970 από πολωνούς μηχανικούς προκειμένου να εξυπηρετήσει μια αγορά 40 εκατ. καταναλωτών 

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμάτας – Μεσσήνης κατά τη διάρκεια του πανηγυριού στο “Νησί”

Το Διαδικτυακό Φόρουμ Φίλων του Σιδηροδρόμου Amnizia Railfan Club προτείνει τη δρομολόγηση τρένου στην προαστιακή γραμμή Καλαμάτα – Μεσσήνη καθ΄ όλη τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης της Μεσσήνης, που λαμβάνει χώρα από 20 έως 28 Σεπτεμβρίου επ’ ευκαιρία της τοπικής εορτής, όπως έγινε την περασμένη χρονιά (2013) και έτυχε εντυπωσιακής αποδοχής από το επιβατικό κοινό, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Τορόντο: Δε φαντάζεστε γιατί έφαγε από το πάτωμα του μετρό! Δείτε το βίντεο

Έναν ιδιαίτερα ευφάνταστο τρόπο για να διαφημίσει το προϊόν του, βρήκε ο brand manager εταιρίας οικιακών συσκευών!
Ο Ravi Dalchand χρησιμοποίησε την καινούρια ηλεκτρική σκούπα Bissell Symphony για να καθαρίσει ένα σημείο σε πλατφόρμα του μετρό στο Τορόντο!

Ευχαριστήρια επιστολή του δημάρχου Νίκαιας στον πρόεδρο του ΟΣΕ. Π. Θεοφανόπουλο και τον πρόεδρο του Π.Μ.Κ. κ. Γ. Ζάρα

Τις θερμές του ευχαριστίες για την προσφορά τους στην κοινωνία της Νίκαιας εκφράζει  με επιστολή του ο Δήμαρχος Νίκαιας –ΑΓ. Ι. Ρέντη προς το πρόεδρο του ΟΣΕ κ. Π. Θεοφανόπουλο και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Αττικής κ. Γ. Ζάρα. Στην επιστολή του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει:

Παρουσιάζεται στο κοινό ο σταθμός Πανεπιστήμιο του μετρό Θεσσαλονίκης

Ανοιχτός για το κοινό θα είναι ο σταθμός Πανεπιστήμιο του μετρό Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 29 Αυγούστου. Πρόκειται για τον πρώτο σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης που παρουσιάζεται στο κοινό, μετά τη διελκυστίνδα για την κατασκευή του έργου.

Αγγλία. Ανακαινίστηκαν οι ιστορικές σιδηροδρομικές καμάρες Chorley

Οι μοναδικές καμάρες στο είδος τους που κτίστηκαν το 1843 για την προστασία των σιδηροδρομικών γραμμών και την ασφαλή  διέλευση των τρένων,  δόθηκαν και πάλι σε χρήση μετά τις αναστηλωτικές εργασίες που  έγιναν.

Ο Πρωθυπουργός της Κίνας κάλεσε τους ιδιώτες να επενδύσουν στον σιδηρόδρομο

Άνοιγμα προς τον ιδιωτικό τομέα έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός της Κίνας Li Keqiang καλώντας τους  επενδυτές να επενδύσουν  στο σιδηρόδρομο υψηλών ταχυτήτων.

Γιατί ενοχλούνται;

Πριν από λίγες εβδομάδες σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της  η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πήρε απόφαση να χορηγήσει στους μεταταγμένους  συνταξιούχους σιδηροδρομικούς σιδηροδρομικές ταυτότητες . Ένα δίκαιο αίτημα, που  έστω και καθυστερημένα η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωρεί στην υλοποίηση της.