Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΗΠΑ. Σπασμένη σιδηροτροχιά ήταν η αιτία εκτροχιασμού τρένου όπου έχασαν την ζωή τους δυο νέα παιδιά

Σήμερα δόθηκε στην δημοσιότητα  από το  Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών των ΗΠΑ το πόρισμα για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη 2012 όπου είχαν χάσει την ζωή τους δυο έφηβοι 19 ετών.

Μια ξεχωριστή περιήγηση στο Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων

Φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr από ένα ταξίδι στην ιστορία και τις αναμνήσεις
Λίγα μόλις μέτρα πριν την έξοδο από τον τερματικό σταθμό του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στον Πειραιά, βρίσκεται η είσοδος ενός από τα πιο αξιόλογα μουσεία του είδους του, το «Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων» του σωματείου συνταξιούχων του ΗΣΑΠ.

Ρεπορτάζ/Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

Συνάντηση Τατούλη με τον πρόεδρο της ΓΑΙΑ ΟΣΕ με στόχο την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο

Με στόχο την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο και την αξιοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου, που παραμένει ανενεργό τα τελευταία χρόνια, παρά τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για τον εκσυγχρονισμό του, συναντήθηκαν στην έδρα της Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑ ΟΣΕ ΑΕ Αθανάσιος Σχίζας.

Ηρθη η επιστράτευση εργαζομένων σε μετρό, τραμ, ηλεκτρικό

Έπειτα από την πάροδο σχεδόν 18 μηνών, ήρθη το καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στις «Σταθερές Συγκοινωνίες» (μετρό, τραμ και ηλεκτρικό) που είχε επιβληθεί στις 24 Ιανουαρίου 2013.

Απολύθηκαν, δικαιώθηκαν στα δικαστήρια αλλά είναι απλήρωτοι από το 2009!

Το δικό τους Γολγοθά εξακολουθούν να ανεβαίνουν οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Τροχαίου Υλικού.

Πρόκειται για την θυγατρική εταιρεία των ναυπηγείων Σκαραμαγκά η οποία ενεργοποιήθηκε προκειμένου να ολοκληρώσει την κατασκευή βαγονιών του ΟΣΕ, στα πλαίσια κοινοπρακτικού έργου των ναυπηγείων Σκαραμαγκά με την Siemens και τη Bombardier ΟΣΕ.

4ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου “Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου την ράχη”

Από την Κυριακή 3 Αυγούστου και για το διάστημα 3-10 Αυγούστου 2014 οργανώνεται από τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους το 4ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου με τίτλο «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου την ράχη» το οποίο περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα ποικίλων δράσεων για τους απανταχού φίλους της αφήγησης μύθων και παραμυθιών.

Μετρό. Ξεκινά η επέκταση προς Καλαμαριά

Νέο εργοτάξιο στο σταθμό της Νομαρχίας


Τρίτο εργοτάξιο για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά και αυτή τη φορά ξεκινά η κατασκευή του σταθμού ΝΟΜΑΡΧΙΑ. Νωρίτερα τον Ιούνιο είχαν ξεκινήσει εργασίες στο σταθμό ΝΕΑ ΚΡΗΝΗ και τον Μάιο στο σταθμό ΜΙΚΡΑ.

Nέος διαγωνισμός για το τροχαίο υλικό που έλαβε, από τον ΟΣΕ, το δημόσιο

Νέο διαγωνισμό για την αποτίμηση του τροχαίου υλικού, ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου, το οποίο προορίζεται για μακρά ακινησία και κάθε άλλου είδους εμπορική εκμετάλλευση, προκήρυξε το υπουργείο Μεταφορών (στο τροχαίο υλικό δεν περιλαμβάνεται εκείνο που μισθώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Πέρασε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η χορήγηση ταυτοτήτων στους μεταταγμένους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς.

Το χρόνιο αίτημα της χορήγηση ταυτοτήτων στους μεταταγμένους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς γίνεται πλέον πραγματικότητα μετά την απόφαση που πάρθηκε χθες κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

ΤΑΪΛΑΝΔΗ. Σχέδια για σιδηροδρομική σύνδεση με την Κίνα

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.-- Δύο σχέδια που αφορούν τη σιδηροδρομική σύνδεση της χώρας με τη Νότια Κίνα ενέκρινε η χούντα που από το Μάη έχει καταλάβει την εξουσία στην Ταϊλάνδη. Οι πραξικοπηματίες είχαν διευκρινίσει από την πρώτη στιγμή που ανέτρεψαν την κυβέρνηση της Γινγκλάγκ Σιναουάτρα ότι θα συνέχιζαν κανονικά «πολιτικές μεταρρυθμίσεις» και σχέδια που αφορούν την ανάπτυξη της χώρας, δηλαδή την καπιταλιστική οικονομία.

Νέα συνεργασία Γερμανικών και Βουλγαρικών σιδηροδρόμων

Ο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών, Τεχνολογίας των Πληροφοριών και Επικοινωνιών Danail Papazov δήλωσε ότι οι γερμανικοί  και Βουλγάρικοι σιδηρόδρομοι πρόκειται να συνεργαστούν, με στόχο την αναμόρφωση της Βουλγαρικής εταιρίας Μεταφορών.   

Αμεσες παρεμβάσεις για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λιμάνια, αεροδρόμια

Η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ θα βρεθεί μπροστά σε πολλές εκκρεμότητες, οι οποίες χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων. Εκτός των αποκρατικοποιήσεων των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, που επείγουν, η νέα διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων πρέπει να λάβει αποφάσεις για μια σειρά αποκρατικοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΡΟ Στις ράγες το 2023!

Ούτε το 2020 θα έχει ολοκληρωθεί η βασική γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία το 2023.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Αυτό υποστήριξαν για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο έργο, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι οι αρχαιότητες αλλά οι καθυστερήσεις στις απαλλοτριώσεις, η ροή της χρηματοδότησης, οι διεκδικήσεις του αναδόχου και τεχνικά θέματα.

Στην βουλή η κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο -Ροδοδάφνη

Σήμερα τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ενημερώθηκαν από τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλο για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει προκειμένου να προχωρήσει αυτό το σημαντικό αυτό έργο, ενώ αντίστοιχη ενημέρωση έγινε και από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ Κώστα Σπηλιόπουλο.

Σύσταση ομάδας εργασίας από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Ομάδα Εργασίας για την τροποποίηση, μετάφραση και ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των συμφωνιών ADR και RID, συμφωνίες οι οποίες ρυθμίζουν τη μεταφορά επικινδύνων εμπορευμάτων, με οδικά και σιδηροδρομικά μέσα, για τα έτη 2013 και 2015, συγκροτήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΣΕ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με δύο εγκυκλίους προς το προσωπικό της και το προσωπικό του ΟΣΕ, εν ενεργεία υπάλληλοι, συνταξιούχοι, σύζυγοι και παιδιά των που δικαιούνται αυτής της προσφοράς σύμφωνα με τους κανονισμούς (μέχρι 18 ετών ή 24 αν είναι φοιτητής) ζητά, για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων, μέχρι την 31.08.2014...

Υπερσιβηρικός, ο μεγαλύτερος σιδηρόδρομος του κόσμου. Ένα ταξίδι μοναδικό


Μέρα παρά μέρα, τα μεσάνυχτα, το ρώσικο τρένο ξεκινάει από τη Μόσχα για το ταξίδι μίας εβδομάδας στο Βλαδιβοστόκ...

Η υπερσύγχρονη γραμμή 14 του Μετρό στο Παρίσι. Δείτε το βίντεο


Οι Ρώσοι ψάχνουν «συμμάχους» για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Συνεργασία με δυτικές εταιρείες προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο ενός ευρωπαϊκού «μπλόκου» σε πιθανή συμφωνία για την απόκτηση των ελληνικών εταιρειών που διεκδικούν επιδιώκουν οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι.

Το θέμα των σιδηροδρομικών ταυτοτήτων στους μεταταγμένους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς στην σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν κατά την σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι και αυτό της χορήγησης σιδηροδρομικών ταυτοτήτων στους συνταξιούχους μεταταγμένους σιδηροδρομικούς. Ένα δίκαιο αίτημα των μεταταγμένων σιδηροδρομικών οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνικού σιδηροδρόμου.

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Σερβία: Εκκαθαρίσεις στην ηγεσία των Δημοσίων επιχειρήσεων

Ο Πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Vucic, καρατόμησε τη Δευτέρα επτά γενικούς διευθυντές δημοσίων επιχειρήσεων, κατηγορώντας τους για την μη επίτευξη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων. 

Πέρασε το τρένο από πάνω τους κι έζησαν! Δείτε το απίστευτο βίντεο

Δύο γυναίκες προσπάθησαν στην Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών να διασχίσουν μία γέφυρα και παγιδεύτηκαν στις σιδηροδρομικές γραμμές κι ενώ το τρένο τις πλησίαζε! Τελικά, ξάπλωσαν κάτω και σώθηκαν!



Στην βουλή οι κλοπές στο σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου

Στην βουλή έφερε το θέμα των κλοπών στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου με ερώτηση της η βουλευτής της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ  ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» Αιτωλοακαρνανίας  Νίκη Φούντα στην οποία αναφέρει:

Διαγωνισμός για τη μίσθωση κυλικείου στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Πεντέλης(Προαστιακός)

Η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. ως διαχειρίστρια της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ σύμφωνα με το ν. 3891/10 διαθέτει προς μίσθωση και χρήση κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος εμβαδού 35τ.μ. που βρίσκονται στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Πεντέλης (Προαστιακός).

Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι: Σταθερό το ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

«Το τρέχον επίπεδο εσόδων της ελληνικής εταιρείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα επιτρέψει την εξάλειψη των χρεών ύψους 800 εκατ. ευρώ, ούτε σε είκοσι χρόνια, αλλά οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι διατηρούν τα σχέδια για την αγορά της εταιρείας» έγραψε ο πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων Βλαντίμιρ Γιακούνιν στο ιστολόγιό του, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.

«Όχι» πριν το 2020 Μετρό στη Θεσσαλονίκη


Την πεποίθηση ότι η Θεσσαλονίκη δεν πρόκειται να αποκτήσει μετρό πριν από το 2020 ή ακόμη και το 2023, «όσο καλά και να πάμε από εδώ και πέρα και όποιον σταθμό και να καταργήσουμε», εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος των Σωματείου Εργαζομένων, Χάρης Κυπριανίδης, σε συνέντευξη Τύπου για το θέμα, παρουσία του προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη.

Ο Ταγίπ Ερντογάν και το τρένο μεγάλων ταχυτήτων της Τουρκίας

Το πρώτο τρένο υψηλής ταχύτητας της Τουρκίας έπαθε βλάβη λίγες μόνον ώρες μετά τα εγκαίνια του από τον πρωθυπουργό ο οποίος αναφέρθηκε στην τεχνολογική ικανότητα της Τουρκίας.

Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι: Ούτε σε 20 χρόνια δεν εξοφλείται το χρέος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

O πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων Βλαντίμιρ Γιακούνιν σημειώνει πάντως ότι η εταιρεία του εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την απόκτηση της ελληνικής εταιρείας σιδηροδρόμων παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό.

ΤΑΙΠΕΔ: Πέντε πρόεδροι για πέντε ιδιωτικοποιήσεις!

ΤΑΙΠΕΔ: Πέντε πρόεδροι για πέντε ιδιωτικοποιήσεις!

Γαϊτανάκι οι ευθύνες για τις τεράστιες καθυστερήσεις στο πρόγραμμα. Οι «βαλτωμένοι» διαγωνισμοί, οι καθυστερήσεις στις εισπράξεις και ο «δάκτυλος» Κομισιόν. Οι εμπλοκές στο ΣτΕ και οι αλληλοκατηγορίες κυβέρνησης-κρατικού μηχανισμού και Ταμείου.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θέλει τακτικά εμπορικά δρομολόγια για Έβρο

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιχειρεί μία ακόμη σταθερή σύνδεση, με εμπορική αμαξοστοιχία, αυτή τη φορά μεταξύ Θεσσαλονίκης- Έβρου δύο φορές την εβδομάδα με στόχο να εξυπηρετούν και μεταφορές προς Τουρκία και Βουλγαρία

της Άννης Καρολίδου

Μνήμης ένεκεν

Μια εντοιχισμένη πλάκα στην πρόσοψη του Παλιού σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης μας υπενθυμίζει την ιστορικότητα του χώρου του σταθμού κατά την περίοδο της κατοχής, όπου χιλιάδες Εβραίοι...

Ο ΟΣΕ ασφάλισε επιτέλους την περιουσία του

Προσθήκη λεζάντας
Για δεκαετίες ο εμπορικός σιδηροδρομικός σταθμός Διαλογής Θεσσαλονίκης αποτελούσε το "ξέφραγο αμπέλι" για κάθε είδους έκνομες δραστηριότητες. Τα εκατοντάδες βαγόνια με τα κάθε είδους εμπορεύματα, γίνονταν καθημερινά στόχος κλεφτών.

Διαγωνισμός για την φορτοεκφόρτωση εγγεγραμμένων αποσκευών και ασυνόδευτων μικροδεμάτων στο νέο σταθμό Θεσσαλονίκης

H TΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. διενεργεί πρόχειρο διαγωνισμό με δημοσίευση, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Κανονισμού Σύναψης και Εκτέλεσης Συμβάσεων Υπηρεσιών και Μελετών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με δημοσίευση, για φυσικά ή νομικά πρόσωπα για το έργο της παροχής υπηρεσιών φορτοεκφόρτωσης...

Τα σχέδια των «Ρωσικών Σιδηροδρόμων» στην Ελλάδα

Οι «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» σκοπεύουν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης που έχουν αρχίσει στην Ελλάδα και ελπίζουν στην απόκτηση σημαντικών ελληνικών περιουσιακών στοιχείων

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Σημειωτής. Μια άγνωστη ειδικότητα του σιδηροδρόμου

Γράφει ο Χρήστος Γιαννακίδης

Μια άγνωστη ειδικότητα στο πλατύ κοινό που έχει σύνδεση την παρουσία του στους σιδηροδρομικούς σταθμούς είτε αυτοί είναι επιβατικοί είτε είναι εμπορικοί είναι αυτή του σταθμάρχη σημειωτή. Είναι ο υπάλληλος που είναι επιφορτισμένος να παρακολουθεί, να καταγράφει, να ενημερώνει τα συνοδευτικά έγγραφα και να συντάσσει τα φύλλα πορείας των αμαξοστοιχιών, κάτω οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Συνάντηση Ανωμερίτη με Κορεάτες βουλευτές

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επεδείχθη για την ενεργοποίηση του car-terminal και του συνδυασμού μεταφοράς αυτοκινήτων και μηχανημάτων με τραίνο προς τις χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης μέσω Πειραιά.


ΕΡΓΟΣΕ: Ολοένα και πιο κοντά η Αθήνα από την Πάτρα - Δείτε φωτογραφίες από τα έργα

Τι ανακοίνωσε σήμερα η ΕΡΓΟΣΕ για την πορεία της κατασκευής του σιδηρόδρομου

Η ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., προχωρώντας τα έργα της με γοργούς ρυθμούς φέρνει την Πάτρα και την Αχαΐα πιο κοντά στο στόχο της ταχείας σύνδεσης με την Αθήνα.

Αλλαγή «φρουράς» στο ΤΑΙΠΕΔ

Νέο πρόεδρο και νέο διευθύνοντα σύμβουλο στο ΤΑΙΠΕΔ προτείνει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, μετά τη λήξη της θητείας του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου, για τη θέση του προέδρου Κωνσταντίνου Μανιατόπουλου προτείνεται o Εμμανουήλ Κονδύλης και για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου Γιάννη Εμίρη προτείνεται ο Πασχάλης Μπουχώρης.

ΟΛΘ: Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μεταξύ των πιο ανταγωνιστικών της Βορειανατολικής Μεσογείου

...Η σιδηροδρομική σύνδεση με τα Σκόπια και το Βελιγράδι, που έχει ξεκινήσει, αλλά και τη Σόφια, που έπεται σε λίγες εβδομάδες, αναμένεται να καταστήσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τα πιο ανταγωνιστικά της Βορειοανατολικής Μεσογείου...

Εξετάζουν αστικό σιδηρόδρομο με 11 σταθμούς στη δυτική Θεσσαλονίκης!

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Η συμπρωτεύουσα φιλοδοξεί να αποκτήσει το δικό της αστικό σιδηρόδρομο που θα συνδέει το κέντρο με τις δυτικές συνοικίες της πόλης, ως εναλλακτική λύση μετακίνησης για τους πολίτες που ζουν στα δυτικά της πόλης και θέλουν να μετακινηθούν στο κέντρο, ενώ θα παίξει ρόλο και στη μεταφορά των εμπορευμάτων.

Σε δραματική κατάσταση το σιδηροδρομικό δίκτυο στα συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι κάνουν έκκληση για άμεσες παρεμβάσεις συντήρησης

Ρεπορτάζ Χρήστος Γιαννακίδης

Η κατάσταση που επικρατεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο των σταθμών, Παλιού και Διαλογής  της Θεσσαλονίκης είναι κυριολεκτικά δραματική. Μεγάλο μέρος των γραμμών βρίσκονται έκτος λειτουργίας η  λειτουργούν με περιορισμένη ταχύτητα κατά την διέλευση των αμαξοστοιχιών. 

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Αναμένοντας το .. τρένο!

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Αναμένοντας το .. τρένο!
Αυξάνονται και πληθύνονται οι εταιρίες που εμπιστεύονται πλέον την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη διασπορά προϊόντων τους σε αγορές, είτε της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης είτε παγκόσμια μέσω των λιμένων Θεσσαλονίκης και Πειραιά.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε 3,5 χρόνια η λειτουργία της βασικής γραμμής


Στα τέλη του 2017 ή στο πρώτο τρίμηνο του 2018 θα είναι έτοιμο το Μετρό Θεσσαλονίκης, όπως διαβεβαίωσε ο Διευθυντής της εταιρίας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στην Θεσσαλονίκη Γιώργος Κωνσταντινίδης τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης και πρώην υφυπουργό Κωνσταντίνο Π.Γκιουλέκα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 25 Ιουλίου, στα γραφεία του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΣΦΑ Αρκαδίας: "Να γίνει σιδηροδρομικός διάδρομος μικτού εύρους"

Για τη σιδηροδρομική επανασύνδεση του Λουτρακίου ο ΣΦΣ Αρκαδίας – Κίνηση Πελοποννησιακής Γραμμής με πρόσφατη επιστολή του ζητάει από τον ΟΣΕ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου να προβλεφτεί η δυνατότητα πρόσβασης τόσο από την νέα σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων όσο και από την παλιά στενότερη «μετρική» γραμμή.

Ο­ΣΕ: Η συ­ντή­ρη­ση του σι­δη­ρό­δρο­μου στα χέ­ρια με­γα­λο­ερ­γο­λά­βου


Εργο-μα­μούθ ε­τοι­μά­ζε­ται να δη­μο­πρα­τη­θεί α­πό τον Ο­ΣΕ με την α­νά­θε­ση του συ­νό­λου της συ­ντή­ρη­σης της υ­πο­δο­μής του σι­δη­ρο­δρο­μι­κού δι­κτύου σε έ­ναν με­γα­λο­ερ­γο­λά­βο, ο ο­ποίος θα ε­γκα­τα­στα­θεί για δέ­κα του­λά­χι­στον χρό­νια.

Εικόνες από τον σιδηροδρομικό σταθμό Σερρών

Τα «Σ.Ν» βρέθηκαν σήμερα στον σιδηροδρομικό σταθμό των Σερρών και κατέγραψαν με τον φωτογραφικό φακό εικόνες εντός και εκτός σταθμού.

Ακόμη και Νύφες μεταφέρει ο Οδοντωτός μας !!!


Παρέμβαση για τη διάσωση του αρχειακού υλικού του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου


Επιστολή προς τους αρμόδιους των υπηρεσιών των Γενικών Αρχείων του Κράτους στην Πελοπόννησο έστειλε το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς με στόχο τον εντοπισμό και τη διάσωση του αρχειακού υλικού της εταιρείας των Σιδηροδρόμων Πελοποννήσου.

Ιστορικό φωτογραφικό στιγμιότυπο από την μεταφορά πολυβόλου στον σιδηροδρομικό σταθμό Hindenburg της Γαλλία, το 1917

Ποιοι είναι οι 6.500 υπάλληλοι που «φεύγουν» από το Δημόσιο

Υπάλληλοι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, επίορκοι, εργαζόμενοι σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των υπουργείων Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού, αλλά και προσωπικό που δεν πληρούσε τις σχετικές προϋποθέσεις για την μετατροπή της σύμβασής του από ορισμένου χρόνου σε αορίστου θα αποτελέσουν τις δεξαμενές των 6.500 απολύσεων από το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2014.