Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Κάπνισμα νιετ σε μπαρ, τρένα και εστιατόρια στη Ρωσία

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ

Καπνιστές, πολλοί από τους οποίους μανιώδεις, είναι περίπου 44 εκατ. Ρώσοι, όμως αυτό δεν εμπόδισε την κυβέρνηση της χώρας να επιβάλλει απαγόρευση του καπνίσματος σε μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, αλλά και τρένα από την Κυριακή 1 Ιουνίου.

Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες με τρένο

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΤΟΥ ΟΘΡΥΟΣ ΣΤΟ ΔΟΜΟΚΟ

Της Μαρία Μόσχου

Ένα από τα πιο δύσκολα σιδηροδρομικά έργα της χώρας ολοκληρώθηκε πρόσφατα, καθώς η ΕΡΓΟΣΕ ανακοίνωσε χθες τη διάνοιξη της σήραγγας του Όθρυος στην περιοχή του Δομοκού.

ΤΑΙΠΕΔ: Οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν κανονικά

Παρά την αύξηση των πολιτικών και νομικών επιπλοκών από τις πρόσφατες εκλογές και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν.

Κιλκίς: Τους βρήκαν κρυμμένους σε βαγόνι...

Χωρίς τα νόμιμα έγγραφα προσπάθησαν να εξέλθουν από την Ελλάδα 37 ενήλικοι αλλοδαποί, οι οποίοι εντοπίστηκαν κρυμμένοι σε σταθμευμένο βαγόνι στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Ειδομένης και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Αξιούπολης του Κιλκίς.

Εμπορικό κέντρο του ΟΣΕ στο λιμάνι του Πειραιά

Σε πλήρη ετοιμότητα για την προκήρυξη του διαγωνισμού που αφορά την κατασκευή εμπορικού κέντρου στον σταθμό του ΟΣΕ στον Πειραιά βρίσκεται η ΓΑΙΑΟΣΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας euro2day.gr. Ο διαγωνισμός θα βγει στον αέρα μέσα στον Ιούνιο και η διοίκηση της εταιρείας είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη ότι το εγχείρημα θα έχει επιτυχία, αφού υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον και μάλιστα σημαντικό.

Πώς "νοικοκυρεύτηκε" η πιο υπερχρεωμένη ΔΕΚΟ της Ευρώπης?

Του Δημήτρη Δελεβέγκου 
  • Για τα θετικά αποτελέσματα, απαιτήθηκε, να μειωθεί το προσωπικό σε ποσοστό 44,1%, να καταργηθεί μεγάλος αριθμός δρομολογίων και να αυξηθεί η τιμή των εισιτηρίων έως και 100% από το 2010.
  •   Διαγραφή του χρέους, ύψους 10 δισ. ευρώ, του οργανισμού δια της απορρόφησής του από το Δημόσιο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί η τεράστια αυτή επιβάρυνση στους κρατικούς προϋπολογισμούς των προηγούμενων ετών. 
  • Αναστάλθηκαν όλα τα διεθνή δρομολόγια και εκείνα στη δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο, μετατάχθηκαν περισσότεροι από 2.500 εργαζόμενοι και ψαλλιδίστηκαν οι μισθολογικές αποδοχές σε ποσοστό άνω του 20%. 

Τουρκία. Επιπλέον δάνειο της ΕΤΕπ για τα σιδηροδρομικά έργα στο Marmaray

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), παρέχει πρόσθετο δάνειο 200 εκατ. ευρώ στη Δημοκρατία της Τουρκίας για το έργο Marmaray, το οποίο θα συνδέσει τα Ευρωπαϊκά και τα Ασιατικά σιδηροδρομικά δίκτυα  
των Στενών του Βοσπόρου.

Στο Εδιμβούργο εγκαινιάστηκε γραμμή Τραμ της πόλης

Μετά από πολλές καθυστερήσεις και δυσκολίες εγκαινιάστηκε χθες παρουσία επισήμων η 13,6 χιλιομέτρων σιδηροδρομική γραμμή τραμ  του Εδιμβούργου που θα συνδέει την πόλη με το αεροδρόμιο. Πάρων στα εγκαίνια ήταν και ο υπουργός Μεταφορών της Σκωτίας  κ. Keith Brown.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Θερινά δρομολόγια στο τμήμα Πειραιάς - Αθήνα - Οινόη - Χαλκίδα για τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες

Ενόψει της θερινής περιόδου και λόγω της προβλεπόμενης μειωμένης επιβατικής κίνησης που παρατηρείται κάθε χρόνο σε ορισμένα προαστιακά δρομολόγια στη διαδρομή Πειραιάς – Χαλκίδα – Πειραιάς, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προβαίνει σε τροποποίηση των δρομολογίων της τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες.

Βαρκελώνη: Συλλήψεις και επεισόδια κατά την εκκένωση σιδηροδρομικού κτιρίου από καταληψίες

Στη σύλληψη 23 ατόμων προχώρησε η αστυνομία της Βαρκελώνης κατά τη διάρκεια μιας νύχτας νέων επεισοδίων με αφορμή την εκκένωση ενός επί 17 χρόνια υπό κατάληψη κτιρίου.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν στο τέλος μιας ειρηνικής διαμαρτυρίας το βράδυ της Πέμπτης περίπου 60 νεαροί άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες σε καταστήματα και να βάζουν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών.

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Παίζει πινγκ-πονγκ χωρίς χέρια! Έχασε την αρτιμέλεια του σε σιδηροδρομικό ατύχημα. Δείτε το βίντεο

ibrahim4Αξιοθαύμαστη ικανότητα και θέληση


Κρατώντας τη ρακέτα με το στόμα του, ο Αιγύπτιος πρωταθλητής του πινγκ-πονγκ, Ibrahim Hamadto, παίζει καταπληκτικά και δίνει μαθήματα, για τις απεριόριστες δυνατότητες του ανθρώπου, για την δύναμη και τη θέληση που αναβλύζει από την αγάπη για τη ζωή.

Σκληρό βίντεο με θανάσιμο παιχνίδι στην Ινδία -Πώς νεαρός εγκλωβίζεται στις ράγες του τρένου

Τον γύρο του κόσμου κάνει το συγκλονιστικό βίντεο από την Ινδία, το οποίο έχει καταγράψει καρέ καρέ τον φρικτό θάνατο ενός νεαρού, ο οποίος προσπαθεί να ακουμπήσει το πόδι στο έδαφος, την ώρα που βρίσκεται σε τρένο που κινείται.

Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της σήραγγας του Όθρυος

Ο Πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Σπηλιόπουλος συνεχάρη όλο το προσωπικό.

Ένα από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά έργα της χώρας μπαίνει σε τροχιά ολοκλήρωσής. Πρόκειται για το τμήμα Τιθορέα - Λιανοκλάδι – Δομοκός όπου ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της σήραγγας του Όθρυος στην περιοχή του Δομοκού

Της Μαρίας Μόσχου

Μετρό Αθήνας: Μελετάται η επέκταση προς Γλυφάδα με 200εκ.ευρώ


Το πολύ φιλόδοξο πλάνο της Αττικό Μετρό

Το πολύ φιλόδοξο πλάνο της Αττικό Μετρό για τα επόμενα χρόνια αφορά την κατασκευή της γραμμής 4 που θα μεγαλώσει το δίκτυο εντυπωασιακά.
Υπάρχει όμως και ένα πλάνο το οποίο είναι ιδιαίτερα εύκολο, τόσο σχεδιαστικά, όσο και κατασκευαστικά. Η επέκταση της γραμμής 2, της κόκκινης γραμμής του Μετρό της Αθήνας, από το Ελληνικό στην Γλυφάδα.

Henry Posner: « Η Ευρώπη χρειάζεται τόσο την συνεργασία όσο και τον ανταγωνισμό»

Διεθνές Φόρουμ Μεταφορών του ΟΟΣΑ διοργανώθηκε στην Λειψία της Γερμανίας, με θέμα την σπουδαιότητα του σιδηρόδρομου ως το πιο  φιλικό προς το περιβάλλον μέσω μεταφοράς. Στο Φόρουμ πήραν μέρος εμπειρογνώμονες του σιδηρόδρομου από όλο τον κόσμο.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΣΕ - ΕΡΓΟΣΕ. Εισιτήριο για επέκταση του προαστιακού προς το Λαύριο

Της Μαρίας Μόσχου
«Ξεμπλοκάρεται» το έργο της επέκτασης του Προαστιακού στο Λαύριο μετά από καταρχήν συμφωνία ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ ενώ το έργο έχει ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον της νεοεκλεγείσας περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ρένα Δούρου.

Στην ΕΡΓΟΣΕ για την επέκταση στο Λαύριο οι Δήμαρχοι Λαυρίου, Σαρωνικού, Μαρκοπούλου

Συνάντηση στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ είχαν χθες οι Δήμαρχοι Λαυρεωτικής κος Δ,Λουκάς, Μαρκοπούλου κος Γ.Σοφρωνης και Σαρωνικού κος Σ.Μεθενίτης. Την πρωτοβουλία πήρε ο κος Δημήτρης Λουκάς, Δήμαρχος Λαυρεωτικής και η κουβέντα αφορούσε αποκλειστικά την προώθηση του έργου της επέκτασης του Προαστιακού Σιδηρόδρομου από το Κορωπί στο Λαύριο.

Ινδία. Το τρένο των χιλιάδων ψυχών. Χωρίς σχόλια


17 ευρώ φοιτητικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής για τη διαδρομή Αθήνα-Πάτρα

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διπλασιάζει τις συχνότητες των δρομολογίων των λεωφορείων στο τμήμα Κιάτο-Πάτρα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών που μετακινούνται μεταξύ Αθήνας και Πάτρας με τον Προαστιακό
Από 17 ευρώ ξεκινούν τα φοιτητικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής για τη διαδρομή Αθήνα-Πάτρα
                                                                          
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αυξάνει τα δρομολόγια των λεωφορείων της στο τμήμα Κιάτο – Πάτρα, ώστε σε συνδυασμό με τις ανταποκρίσεις του προαστιακού σιδηρόδρομου να διευκολύνει το επιβατικό κοινό που μετακινείται από την Αθήνα με προορισμό την Αχαϊκή πρωτεύουσα και αντίστροφα, με οικονομικές τιμές. Το κανονικό εισιτήριο απλής μετάβασης κοστίζει 17,00 € και 27,20€ μετ’ επιστροφής.
Για τους φοιτητές των ΑΕΙ/ ΤΕΙ οι οποίοι ταξιδεύουν από τον τόπο διαμονής τους προς τον τόπο σπουδών τους (Πάτρα ή Αθήνα), παρέχεται ειδική εκπτωτική τιμή 17,00 ευρώ στα εισιτήρια μετ΄ επιστροφής.

Σε πόλη της Σιβηρίας. Δωρεάν μετακίνηση με το μετρό για όσους γνωρίζουν ποιήματα του Πούσκιν


Οι επιβάτες που θέλουν να μετακινηθούν δωρεάν θα πρέπει να γνωρίζουν τουλάχιστον δύο στίχους από κάποιο ποίημα του Πούσκιν 

Ενας εμπνευσμένος καλλιτέχνης -Αφήνει post it με χαρούμενα μηνύματα σε σημεία του μετρό. Δείτε εκόνες

Ενας εμπνευσμένος καλλιτέχνης -Αφήνει post it με χαρούμενα μηνύματα σε σημεία του μετρό [εικόνες]O October Jones είναι ένας σύγχρονος καλλιτέχνης, animator και εικονογράφος με χιλιάδες χρήστες να τον ακολουθούν στα social media και δεκάδες εμπνευσμένα πρότζεκτ.

Τουρκο-ιταλική κοινοπραξία θα φτιάξει την 3η γέφυρα στο Βόσπορο για οχήματα και τρένα

Η ιταλική κατασκευαστική εταιρεία Astaldi ανακοίνωσε ότι έχει υπογράψει μια συμφωνία με τις τουρκικές τράπεζες για δάνειο 2, 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή μιας τρίτης γέφυρας πάνω από το Βόσπορο, που θα φέρει το όνομα του Οθωμανού Σουλτάνου Σελίμ Ι.

Αναζητούν λύση για την επέκταση του Προαστιακού


Τα κοινοτικά κονδύλια για την επέκταση του Προαστιακού στο Λαύριο έχουν ήδη εξασφαλιστεί.
Τη χρυσή τομή προσπάθησαν να βρουν προχθές οι διοικήσεις ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» το έργο της επέκτασης του Προαστιακού προς το Λαύριο.

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ένας ωκεανός από ανθρώπους στο μετρό του Σάο Πάολο. Δείτε το βίντεο


Είναι σαν αυτή την τρομακτική σκηνή του World War Z όταν τα ζόμπι είναι το ένα πάνω από το άλλο.
Είναι ένα ανθρώπινο μποτιλιάρισμα με απολύτως κανένα περιθώριο για να αναπνεύσει κανείς.

Τουρκία: Έξι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν σε εργοτάξιο σιδηροδρομικής γραμμής

Έξι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν σήμερα στη βορειοδυτική επαρχία Σακάρια της Τουρκίας, όταν κατέρρευσε σκαλωσιά που είχε στηθεί σε ένα εργοτάξιο για την κατασκευή μιας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας, όπως ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Τουρκίας και μετέδωσαν το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.

ΦΡΙΚΗ: Ελεγκτής τρένου ΕΣΠΡΩΞΕ και ΣΚΟΤΩΣΕ γυναίκα ρίχνοντάς την στις ράγες!

Τραγικό θάνατο βρήκε η 32χρονη στην Ινδία γιατί προσπάθησε να μπει στην Α’ θέση


​Ένα εξοργιστικό περιστατικό έλαβε χώρα στην Ινδία, όταν ελεγκτής των εισιτηρίων ενός τρένου έσπρωξε 32χρονη από κινούμενη αμαξοστοιχία στην οποία επέβαιναν με αποτέλεσμα αυτή να χάσει τη ζωή της, σύμφωνα με την αστυνομία της χώρας.

Τροποποίηση δρομολογίων στο τμήμα Πειραιάς – Χαλκίδα – Πειραιάς για τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, ενόψει της θερινής περιόδου και λόγω της προβλεπόμενης μειωμένης επιβατικής κίνησης που παρατηρείται κάθε χρόνο σε ορισμένα προαστιακά δρομολόγια στη διαδρομή Πειραιάς – Χαλκίδα – Πειραιάς, προβαίνει σε τροποποίηση των δρομολογίων της τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες.

Ενημερωτικά σημειώματα από το ΙΚΑ τέλος. Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ) και τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά

ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ

Καταργείται σταδιακά η αποστολή του τρίμηνου ενημερωτικού σημειώματος συντάξεων στην κατοικία των συνταξιούχων, καθώς από τις 2 Ιουνίου 2014, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ) και τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ θα μπορούν να ενημερώνονται από την επομένη της ημερομηνίας που πιστώθηκε η σύνταξη καθώς και το ποσό, από την ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr).

Εντυπωσιακή βελτίωση μεγεθών της ΟΛΘ ΑΕ στο α΄ τρίμηνο


Η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένος με τις βαλκανικές πρωτεύουσες- προοιωνίζουν μια καλή συνέχεια.

Εντυπωσιακή άνοδο κατέγραψαν το πρώτο τρίμηνο του 2014 τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) της ΟΛΘ ΑΕ καθώς αυξήθηκαν σε σχέση με πέρσι κατά 20,47% και έφτασαν στα 6.379.963 ευρώ.

ΗΠΑ. Κόλλησε πλωτή γέφυρα σταμάτησαν τα τρένα

Μια πλωτή γέφυρα πάνω από τον ποταμό Norwalk,  που σταμάτησε να περιστρέφεται,  ήταν η αίτια να σταματήσουν τα δρομολόγια τους τα τρένα και να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των επιβατών. Η γέφυρα που έχει κατασκευαστεί πριν από 117 χρόνια, ανοιγοκλείνει προκειμένου να διέρχονται τα πλοιάρια του ποταμού.

Επαρκούν σε μήκος οι πλατφόρμες του Σ.Σ. Πελοποννήσου;

Γράφει ο Σωτήρης Βενέτης

"Αγαπητέ κ. Γιαννακίδη καλησπέρα σας. Διάβασα στον πολύ καλό ιστοχώρο σας ότι σκέπτονται στον ΟΣΕ να χρησιμοποιήσουν το Σ.Σ. του προαστιακού (Πελοποννήσου) στον Πειραιά ώστε και από εκεί να αναχωρούν "υπεραστικά" σιδηροδρομικά δρομολόγια. Αλήθεια, επαρκούν σε μήκος οι πλατφόρμες του Σ.Σ. Πελοποννήσου στον Πειραιά ώστε να αναχωρούν από εκεί τα υπεραστικά τρένα; Επαρκούν σε μήκος οι πλατφόρμες του Σ.Σ. Πελοποννήσου ώστε να αναχωρεί από εκεί αμαξοστοιχία με δώδεκα βαγόνια και διπλή Adtranz;

Αναζητούν τη χρυσή τομή για την επέκταση του Προαστιακού

Τη χρυσή τομή προσπάθησαν να βρουν προχθές οι διοικήσεις ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» το έργο της επέκτασης του Προαστιακού προς το Λαύριο. Μητρική και θυγατρική εταιρεία συμφωνούν όσον αφορά τη σημασία του έργου, ωστόσο οι διαφωνίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, που διαμορφώνουν και το τελικό κόστος του έργου, φαίνεται ότι αποτελούν το μεγαλύτερο αγκάθι στην υλοποίησή του.

Εκλογικές διαδικασίες στο σωματείο των συνταξιούχων σιδηροδρομικών «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ»

Στις 3 Ιουνίου 2014 το σωματείο των συνταξιούχων σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» θα πραγματοποιήσει τακτική Γενική Συνέλευση για την εκλογή  τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής, εκλογή εννεαμελούς διοικητικού συμβουλίου, Τριμελή  ελεγκτική επιτροπή και εκλογή αντιπροσώπων στην ΠΟΣΣ και τη ΑΓΣΣΕ. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 11 το πρωί. 

Άρθρο του Κώστα Σπηλιόπουλου, Προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ

Η σιδηροδρομική διάσταση των έργων στην χώρα μας


Η ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1996, στο πλαίσιο της τότε συναφθείσας συμφωνίας μεταξύ των Εθνικών και Κοινοτικών Αρχών, για τη δημιουργία μιας Εταιρίας, θυγατρικής του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ), με κατάλληλη δομή, οργάνωση και πλαίσιο λειτουργίας που να εξασφαλίζουν την άρτια διαχείριση των μεγάλων έργων σιδηροδρομικής υποδομής, που συγχρηματοδοτούνταν από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά Ταμεία.

Σήμερα καταβάλλονται οι συντάξεις του ΙΚΑ. Αύριο οι συντάξεις του ΤΑΠΟΤΕ

Σήμερα θα γίνει η καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στους δικαιούχους, με εξαίρεση τις συντάξεις του ΤΑΠ-ΟΤΕ, οι οποίες θα πληρωθούν την Παρασκευή.

ΓΑΙΑΟΣΕ: Σχεδια για εμπορικό κέντρο στο Πειραιά

της Μάρως Τσαντήλα

Εναν πολυχώρο εμπορικών και ψυχαγωγικών χρήσεων σχεδιάζει να δημιουργήσει η ΓΑΙΑΟΣΕ στον Πειραιά, σε ακίνητο 15 στρεμμάτων. Ο ανάδοχος θα αναλάβει την εκμετάλλευση της ανάπτυξης για 30 χρόνια.

Διαγωνισμός για τη μίσθωση ακινήτου εντός του Σ.Σ. Αθηνών-Πελοποννήσου

Πλειοδοτική διαδικασία για τη μίσθωση ακινήτου Α εμβαδού 120,00 τ.μ. περίπου εντός του Σ.Σ. Αθηνών-Πελοποννήσου

Η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. ως διαχειρίστρια της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ σύμφωνα με το ν. 3891/10 διαθέτει προς μίσθωση το ακίνητο Α εντός του Σ.Σ.Αθηνών-Πελοποννήσου όπως φαίνεται στο συνημμένο σχέδιο με κωδικό 01006910 στο Γεωπληροφορικό Σύστημα της ΓΑΙΑΟΣΕ εμβαδού 120,00 τ.μ. περίπου για χρονική διάρκεια πέντε (5) ετών.

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την φωτιά που σημειώθηκε σε αμαξοστοιχία κοντά στο Άδενδρο

"Στις 16:08 το απόγευμα στην αμαξοστοιχία 739 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Έδεσσα μεταφέροντας 130 επιβάτες, περίπου 25 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη κοντά στο σταθμό του Άδενδρου, το προσωπικό του τραίνου εντόπισε να βγαίνουν καπνοί κάτω από τη μηχανή.

Βίντεο από την φωτιά που ξέσπασε σε τρένο του ΟΣΕ κοντά στο Άδενδρο



Φωτιά σε αμαξοστοιχία του ΟΣΕ στο Άδενδρο. Δείτε φωτογραφίες

Καταστράφηκε ολοσχερώς επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Έδεσσα, λίγα μέτρα μετά το σιδηροδρομικό σταθμό του Αδένδρου (25 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη), περίπου στις 4 το απόγευμα.

Κανονικά τα δρομολόγια του τραμ σε όλο το δίκτυο

Κανονικά θα διεξάγονται τα δρομολόγια του τραμ, σε όλο το μήκος του δικτύου ως και τη λήξη της βάρδιας, καθώς ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες τεχνικές εργασίες, στο τμήμα «ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ».

Βαγόνι - εκκλησία στη Σιβηρία

Ένας παπάς χτυπά τις καμπάνες έξω από ένα βαγόνι τρένου, το οποίο λειτουργεί και ως εκκλησία, αφότου βάφτισε μία οικογένεια.

Πειραιάς: Έργα Μετρό και Τραμ κάνουν τον Πειραιά κόμβο μέχρι το 2018

Δύο μεγάλα συγκοινωνιακά έργα για τον Πειραιά


Ο Πειραιάς έχει μπει για τα καλα πλέον σε κλοιό έργων. Μπορεί να χρειάστηκε να περιμένει αρκετά χρόνια όμως τελικά τα συγκοινωνιακά έργα «πιάνουν» λιμάνι και υπόσχονται πως μέχρι το 2018 θα έχουν αλλάξει για πάντα το μεγάλο λιμάνι της χώρας.

Η ώρα της αλήθειας για ΟΛΘ και ΟΛΠ

Του Ηλία Γ. Μπέλλου

Η αντίστροφη μέτρηση για την ιδιωτικοποίηση των δυο μεγάλων λιμανιών τα χώρας ολοκληρώνεται καθώς στα τέλη της επόμενης εβδομάδας λήγει η προθεσμία για την επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος για το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) το οποίο και έχει θέσει σε διαγωνιστική διαδικασία το ΤΑΙΠΕΔ.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αποδίδει καρπούς η στροφή στα εμπορεύματα

της Μάρως Τσαντήλα
Αποτελέσματα παράγει η προσπάθεια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αυξήσει τις εμπορευματικές σιδηροδρομικές μεταφορές, σε εσωτερικό και εξωτερικό. Το έργο αυξάνεται, αλλά η εταιρεία αντιμετωπίζει έλλειψη σε μηχανοδηγούς.

Εντυπωσιακή βελτίωση των επιδόσεων της στις εμπορευματικές μεταφορές καταγράφει από την αρχή του χρόνου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία συνεχίζει στον δρόμο της κερδοφορίας που έχει μπει το τελευταίο διάστημα.

«Αποτελεί έγκλημα που η Ελλάδα δεν έχει εκμεταλλευτεί τη γεωγραφική της θέση»

«Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν». Ο λόγος για το στοιχειωμένο εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο, το οποίο, όταν λειτουργήσει, αναμένεται ότι θα αυξήσει το μερίδιο των εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών από 1% - 2%, που βρίσκεται σήμερα, στο 7%.

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Δείτε φωτογραφίες: Σαν... σαρδέλες οι Κινέζοι στο μετρό του Πεκίνου!

Ουρές χιλιομέτρων και ατελείωτες ώρες αναμονής εξαιτίας ελέγχων της αντιτρομοκρατικής
Τα περισσότερα δρομολόγια στον κόσμο κάνει το μετρό του Πεκίνου, ενώ οι Κινέζοι καθημερινά στριμώχνoνται σαν... σαρδέλες για να μπορέσουν να μεταφερθούν.

Πόλος έλξης «γκραφιτάδων» η Αθήνα, ελλείψει φύλαξη

Η σχεδόν άγνωστη για τους πολλούς υποκουλτούρα των γκράφιτι απέκτησε ένα ακόμα θύμα. Μια απροσεξία στο ήδη παράτολμο σχέδιο μιας παρέας τριών νεαρών στοίχισε τη ζωή σε έναν από αυτούς. Οι νεαροί είχαν πάει στο σταθμό του ΗΣΑΠ «Ειρήνη» προκειμένου να κάνουν γκράφιτι στους σταθμούς. Ενας από αυτούς -σύμφωνα με μαρτυρίες- ακούμπησε σε ηλεκτροφόρο ράβδο των 750 βολτ, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί θανάσιμα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ "Πλησιάζει" σιδηροδρομικά η Αθήνα

Στα τέλη του 2016 υπολογίζεται ότι θα γίνεται σε 3,5 ώρες το ταξίδι με τρένο στη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Αθήνα, καθώς θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτροκίνηση στο δίκτυο Τιθορέας - Δομοκού.


Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Σταθμός του Μετρό… ανθίζει στην Ταϊβάν!

Όταν εγκαινιάστηκε το 2008 ο σταθμός Central Park στην Ταϊβάν ο κόσμος δεν πίστευε στα μάτια του! Ένας από τους ωραιότερους σταθμούς Μετρό στον κόσμο έφερνε καθημερινά την άνοιξη στην πόλη.

Κίνα: Τουλάχιστον 200 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση. Έλεγχοι σε σιδηροδρομικούς σταθμούς

Η αστυνομία συνέλαβε στην επαρχία Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας τουλάχιστον 200 υπόπτους αυτό το μήνα σε μια επιχείρηση την οποία η κυβέρνηση χαρακτηρίζει «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», μετέδωσαν σήμερα μέσα ενημέρωσης της χώρας αυτής.