Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Τιμητική πρόταση στον Μάικλ Δουκάκη

Κίνηση πολιτών της Μασαχουσέτης έκανε  τιμητική πρόταση στον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης και πρώην υποψήφιο πρόεδρο της Αμερικής κ.  Μάικλ Δουκάκη, να δοθεί το όνομα του στον Νότιο σιδηροδρομικό σταθμό της Βοστώνης. Ο κ. Δουκάκης όταν πληροφορήθηκε την πρόταση είπε ότι τον κολακεύει αλλά δεν είναι τόσο πρόθυμος να την αποδεκτή.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου

Στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος αναφέρει:
Όσο το σχέδιο εξόντωσης όλων των εργαζόμενων, εξαθλίωσης του λαού και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας είναι σε πλήρη εξέλιξη δεν χωράνε γιορτές και πανηγύρια. 
Ο σιδηρόδρομος διανύει την πιο σκοτεινή περίοδο της ιστορίας του, έτοιμος να παραδοθεί στις ορέξεις κάποιου «εκλεκτού» ξένου ή ντόπιου μεγαλοκαρχαρία.

Αγγλία. Επιβάτης τρένου τράβηξε την λαβή έκτακτης ανάγκης και έγινε καπνός

Η   αστυνομία Μεταφορών της Βρετανίας  έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα φωτογραφία επιβάτη ο οποίος φέρεται να τράβηξε την λαβή εκτάκτου ανάγκης λίγο πριν την άφιξη του τρένου στον σιδηροδρομικό σταθμό Stonehouse με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί η αμαξοστοιχία. Τι είχε συμβεί;

Πρωτεύουσα νεολαίας η Θεσσαλονίκη χωρίς Διεθνή σιδηροδρομική σύνδεση

Τις ελλείψεις στην Θεσσαλονίκη αν και η πόλη είναι Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας επισημαίνει σε επιστολή της η Επιτροπή Τουρισμού του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου

..Όπως σημειώνει, η πόλη δεν έχει διεθνείς σιδηροδρομικές συνδέσεις με τις οποίες οι νέοι άνθρωποι θα μπορούσαν να έρθουν στην πόλη με φθηνό κόστος, από όλη την Ευρώπη και κυρίως από τα Βαλκάνια, ενώ στερείται γραφείου τουριστικών πληροφοριών που είναι απαραίτητο για την πληροφόρηση και την βοήθεια των επισκεπτών.

ΓΣΕΕ : "Οχι στην κατάργηση του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού

"H ΓΣΕΕ τάσσεται κατά της κατάργησης του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας & Ανθρώπινου Δυναμικού, θέση με την οποία συμφώνησαν και όσοι μετείχαν στη δημόσια διαβούλευση για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις καταργήσεις φορέων, μεταξύ αυτών και του ΕΙΕΑΔ.

Εταιρείες logistics: το τρένο σε πάει φθηνά, αλλά μετά τι;


Οσο το τρένο δεν «πετάει», η ανάπτυξη του κλάδου των logistics στην Ελλάδα δεν είναι άμεσα ορατή, επισημαίνουν εκπρόσωποι των εταιρειών διαμεταφοράς. Η αγορά των Third Party Logistics (3PL), εταιρείες που παρέχουν σε τρίτους αποκλειστικά υπηρεσίες logistics, έχει υποστεί πτώση 13% το 2013 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς το μέγεθος της εγχώριας αγοράς «έκλεισε» στα 330 εκατ. ευρώ έναντι 375 εκατ. ευρώ το 2012.

Κατηγορίες για "μίζες" αντιμετωπίζει ο Ρουμάνος διεκδικητής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Χειροπέδες πέρασε την περασμένη Τετάρτη στον επικεφαλής της Grup Feroviar Roman Γκρούια Στόικα που έχει υποβάλει ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η ρουμανική αρχή κατά της διαφθοράς. Αν και αρχικά είχε αναφέρει στις αρχές ότι βρισκόταν στο εξωτερικό, τελικά συνελήφθη σπίτι του, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία ότι «μαγείρεψε» έναν διαγωνισμό σε βάρος της κρατικής εταιρείας CFR Marfa.

Τέλος Μαρτίου το νέο θεσμικό πλαίσιο για την εφοδιαστική αλυσίδα



Στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2014 αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για την εφοδιαστική αλυσίδα στη χώρα μας, το οποίο θα στηρίζεται στο σχέδιο της Μόνιμης Επιτροπής Logistics.

Στην Βουλή η "Σιδηροδρομικη Εγνατία"

Το θέμα της «Σιδηροδρομικής Εγνατίας» έφεραν με ερώτηση τους στην βουλή οι βουλευτές της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Νίκη Φούντα βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και η Μαρία Γιαννακάκη βουλευτής της Β΄ Πειραιά. Στην ερώτηση τους αναφέρουν:


"Τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε μεγάλη υποχώρηση του μεριδίου αγοράς των σιδηροδρομικών επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στην Ελλάδα.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΓΑΙΑΟΣΕ. Πλειοδοτική διαδικασία για τη μίσθωση καφεστιατορίου στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Δράμας

Η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. θυγατρική εταιρεία του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε. διαχειρίστρια της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ σύμφωνα με το ν. 3891/10 διαθέτει προς μίσθωση και χρήση καφεστιατόριο εμβαδού 140τ.μ. που βρίσκονται στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Δράμας. 

Μετρό Θεσσαλονίκης. Το ΚΑΣ έδωσε λύση…

Απόσπαση των αρχαιολογικών ευρημάτων, εργασίες για την κατασκευή σταθμού του μετρό, επανατοποθέτησή τους (στο σύνολο) στο ίδιο σημείο και διαμόρφωση επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου προβλέπει η νέα απόφαση που έλαβε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) σχετικά με τη διαχείριση των ευρημάτων της Βενιζέλου.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Συνελήφθησαν 2 αδέλφια για τις επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ

Πιστεύεται ότι βοήθησαν τους δράστες των πολύνεκρων επιθέσεων στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγκογκραντ και την έκρηξη σε ένα τρόλεϊ στην ίδια πόλη. 

Οι δυο βομβιστές σε φωτο που έδωσε στη δημοσιότητα η ρωσική αστυνομία

Προσκλητήριο προέδρου Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας σε Έλληνες επιχειρηματίες

Πρόσκληση σε Έλληνες επιχειρηματίες, για επενδύσεις και εξαγωγές στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας, απηύθυνε απόψε από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της σερβικής οντότητας , Μίλοραντ Ντόντικ, με την ευκαιρία των εγκαινίων Γραφείου Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα.

Συνελήφθη προβάλλοντας αντίσταση ο "βασιλιάς των βαλκανικών σιδηροδρόμων" Γκρούια Στόικα

Την 24ωρη κράτηση του Ρουμάνου επιχειρηματία, ιδιοκτήτη του Ομίλου Grup Feroviar Roman -GFR, γνωστού και ως “βασιλιά των βαλκανικών σιδηροδρόμων”, Γκρούια Στόικα διέταξαν χθες οι εισαγγελείς της Εθνικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς (DNA) της Ρουμανίας, απαγγέλοντάς του κατηγορίες για ενεργή άσκηση επιρροής σε διαγωνισμό, που διενεργήθηκε από την κρατική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, Oltenia Energy Complex.

Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό σε Πανεπιστήμιο και Ομόνοια

Είχαν διακοπεί προσωρινά τα δρομολόγια λόγω ατυχήματος
Στη λειτουργία παραδόθηκαν και πάλι πριν λίγο οι σταθμοί του μετρό στο Πανεπιστήμιο και την Ομόνοια που είχαν κλείσει έπειτα από ατύχημα στο σταθμό της Ομόνοιας. Ηλικιωμένος είχε ζαλιστεί και πέσει στις ράγες με αποτέλεσμα τα δρομολόγια να διακοπούν.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ απαντά.

Άμεση ήταν η απάντηση της ΓΑΙΑΟΣΕ σχετικά με την αγορά καναπέ και πολυθρόνας που αναρτήσαμε πριν από λίγο.  H απάντηση που πήραμε από την ΓΑΙΑΟΣΕ αναφέρει:
 «Πρόκειται για αντικατάσταση υπάρχοντος σαλονιού,( 6 θέσεις και 2 τραπεζάκια) υποδοχής επισκεπτών και συσκέψεων το οποίο έχει φθαρεί (σχιστεί) εντελώς από την 15ετή και πλέον χρήση του ( από το 2001).

Καναπές και πολυθρόνα γράφουν την δική τους ιστορία

Την ανανέωση του γραφείου του με δερμάτινο καναπέ και μία πολυθρόνα, έναντι 3.350 ευρώ, αποφάσισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιος Σχίζας.
Ο κ. Σχίζας ανέλαβε τη διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ, κατόπιν εισήγησης της Δημοκρατικής Αριστεράς, όταν αυτή μετείχε στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Χωρίς τρένο ο νέος άξονας Ελευσίνα-Θήβα

Ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Θήβα – Υλίκη, μαζί με τη υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας και Λευκάδας, αποτελούν την νέα γενιά έργων παραχώρησης

Ο νέος μεγάλος αυτοκινητόδρομος που κυοφορείται από το 2012 αλλά ακόμα δεν έχουμε δει να ξεκινά η δημοπράτηση του είναι ο οδικός άξονας πουν ξεκινά από την Ελευσίνα και μέσω Θήβας καταλήγει σε σύνδεση με τον ΠΑΘΕ στην Υλίκη. Το υπ. Υποδομών είναι ο φορέας υλοποίησης για το έργο «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Έργου: Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Θήβα – Υλίκη».

Γιατί η Samsung «εστιάζει» στον Πειραιά

της Μάρως Τσαντήλα
Οι ταχύτερες αλλά κα οικονομικότερες μετακινήσεις των εμπορευμάτων ισχυρό δέλεαρ για τις μεγάλες πολυεθνικές. Εγγύηση η παρουσία της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. Ίσως το Μάρτιο να ξεκινήσουν τα πρώτα φορτία της HP για Τσεχία.

Οι πιο εντυπωσιακές σιδηροδρομικές διαδρομές του πλανήτη

Τα 10 πιο συγκλονιστικά ταξίδια με τρένο


Μια μαγική διαδρομή που συνδέει την ανατολή με τη δύση με το Golden Eagle
Σκαρφαλωμένα μέσα στα χιόνια στην κορυφή του κόσμου, στις Άλπεις ή στις Άνδεις, μέσα στην έρημο της Αφρικής και της Αυστραλίας, πάνω σε γέφυρες που αιωρούνται σε υψόμετρο εκατοντάδων μέτρων ή δίπλα σε καταρράκτες και πελώριες λίμνες, αυτά τα τρένα χαρίζουν εμπειρίες ζωής. Σε αυτό το ταξίδι το τελευταίο που μας νοιάζει είναι ο προορισμός.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Τρένο παρέσυρε τον επικεφαλής μάρκετινγκ της nVidia

Τον χαμό του Φίλιπ Σολτζ πενθεί η οικογένεια της nVidia. O 35χρονος Σολτζ σκοτώθηκε στις 20 Ιανουαρίου όταν παρασύρθηκε από τρένο κοντά στον σταθμό της Σάντα Κλάρα στην Καλιφόρνια. Όπως αναφέρει το Mercury News, ο Σολτζ προσπάθησε να απομακρύνει από τις γραμμές έναν άνδρα, όταν χτυπήθηκαν και οι δύο από τη διερχόμενη αμαξοστοιχία εξπρές με ταχύτητα που άγγιζε τα 112 χλμ/ώρα.

ΜΕΤΡΟ Λύση για το ζήτημα των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνεδρίαζε χθες το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), προκειμένου να αποφασίσει περί των προτάσεων που κατατέθηκαν από την Αττικό Μετρό για τη διαχείριση του ζητήματος των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στο εργοτάξιο της Βενιζέλου.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΕ . Νικ. Κιουτσούκης: "Eνα λάθος που ενώ όλοι αναγνωρίζουν αλλά κανείς δεν διορθώνει."

Περισσότερα πατήστε εδώ
http://emvolimanea.blogspot.gr/2014/01/e_1761.html

Επιχειρήσεις - κολοσσοί "ψηφίζουν" Πειραιά ως πύλη εισόδου στην Ευρώπη


..Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ολοκληρώσει τις πιλοτικές δοκιμές της σχετικής σιδηροδρομικής γραμμής και εντός των επόμενων εβδομάδων θα υπογράψει εξάμηνη πιλοτική συμφωνία δρομολόγησης ενός-δύο συρμών την εβδομάδα από τον εμπορευματικό σταθμό της Cosco στον Πειραιά έως την Τσεχία, όπου διαθέτει εργοστάσιο συναρμολόγησης προϊόντων η HP.

Ενδιαφέρον της Samsung για προώθηση των προϊόντων της στην Ευρώπη μέσω του λιμανιού του Πειραιά. Ακολουθούν και άλλες επιχειρήσεις το παράδειγμα

Ρουμανία: Τριαντατριάχρονη γέννησε μέσα σε τρένο

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
Μέσα σε αμαξοστοιχία, που ταξίδευε από την πόλη Τεκούτσι και με προορισμό το Ιάσιο της ανατολικής Ρουμανίας, έφερε στον κόσμο, σήμερα το πρωί, το μωρό της- ένα αγοράκι- μία 33χρονη γυναίκα.

Νέα Υόρκη: Κρεμάστηκε έξω από το τρένο και τράβηξε με την κάμερα το ταξίδι του. Δείτε το βίντεο

..Η τρέλα δεν πάει στα βουνά..

Ο πρωταγωνιστής του βίντεο που ακολουθεί σίγουρα έχει αυτοκτονικές τάσεις. Η τουλάχιστον έχει άγνοια κινδύνου σε βαθμό που ξεπερνά τα ανθρώπινα όρια. Αυτό αποδεικνύεται άμεσα από την επιτυχημένη προσπάθεια του να βιντεοσκοπήσει τη διαδρομή του τραίνου της Νέας Υόρκης, από την εξωτερική του μεριά.

Στις 31/1 η καταβολή συντάξεων του ΤΑΠ - ΟΤΕ


Στις 31 Ιανουαρίου θα καταβληθούν από το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ οι συντάξεις Φεβρουαρίου του τέως ΤΑΠ - ΟΤΕ.
Η πληρωμή όλων των υπόλοιπων συντάξεων του Ιδρύματος θα γίνει κανονικά στις 30 Ιανουαρίου.

Πήγαν να ληστέψουν τον σιδηροδρομικό σταθμό Σοφάδων

Συνελήφθησαν σε χωριό της Καρδίτσας τέσσερα άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις συλληφθέντες πήγαν στο σιδηροδρομικό σταθμό Σοφάδων και αφού παραβίασαν την είσοδο των γραφείων του Σταθμαρχείου, μπήκαν στο εσωτερικό και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν διάφορα αντικείμενα.

Να διασφαλιστεί η πρόσβαση των ΑμεΑ στις δημόσιες συγκοινωνίες

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Πάντζας, για τα προβλήματα στους σταθμούς του Προαστιακού, τα οποία έχουν ουσιαστικά αποκλείσει ηλικιωμένους και ΑμεΑ από την πρόσβαση σε αυτούς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Κλέφτης άρπαξε τσάντα με ένα νεογέννητο από βαγόνι τρένου

Η πράξη του αυτή απεδείχθη σωτήρια για τη ζωή του βρέφους

Ένας πλανόδιος πωλητής στην Ινδία που έκλεψε μια τσάντα, ελπίζοντας ότι μέσα θα περιείχε ένα μικρό θησαυρό, με έκπληξη αντίκρισε ότι ο «θησαυρός» που νόμιζε ότι είχε καταφέρει να αποσπάσει ήταν… ζωντανός, και δεν ήταν άλλος από ένα νεογέννητο αγοράκι δύο μόλις εβδομάδων!

ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΛΘ στην ατζέντα με Πούτιν

Του Γιώργου Τερζή

«Ήθελα να δω ο ίδιος τις συνέπειες του σεισμού. Θα κάνουμε τώρα μία πρώτη σύσκεψη. Απόψε θα κοιμηθούμε εδώ και αύριο το πρωί θα δούμε περισσότερα και θα έχουμε να πούμε περισσότερα» δήλωσε κατά την άφιξή του ο κ. Σαμαράς και στην συνέχεια έλαβε μέρος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το οποίο από το σχέδιο «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» αποτελεί το κέντρο επιχειρήσεων σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και ενημερώθηκε αναλυτικά για την μέχρι τώρα κατάσταση στο νησί.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Στολίζοντας τη νύφη που αναζητά μνηστήρα


Με «χρυσαφικά» προσπαθούν να ντύσουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην προσπάθεια ανεύρεσης ενδιαφερομένων για την αγορά του 100% των μετοχών της. Η κακή κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου υπονομεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό την προσπάθεια «καλλωπισμού» της εταιρείας λειτουργίας του ΟΣΕ, η οποία φαίνεται ότι παρά το νοικοκύρεμα των οικονομικών της, χάνει συνεχώς πελάτες.

Ο ιστορικός υπόγειος σιδηρόδρομος του ταχυδρομείου του Λονδίνου θα ανοίξει και πάλι για το κοινό. Δείτε το βίντεο

Ένας υπόγειος σιδηρόδρομος που κάποτε έφερνε τέσσερα εκατομμύρια δέματα την ημέρα κάτω από τους δρόμους της Βρετανικής  πρωτεύουσας, θα μπορούσε να ανοίξει και πάλι  ως τουριστικό αξιοθέατο. Για περισσότερα από 75 χρόνια, το σιδηροδρομικό υπόγειο ταχυδρομείο πρόσφερε σημαντικό έργο στους Άγγλους πολίτες.  

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Αλεξανδρούπολη: 29χρονος με 4 συνεργούς «λεηλατούσαν» γραμμές του ΟΣΕ


Σιδηροδρομικές ράγες και άλλο μεταλλικό υλικό του ΟΣΕ, βάρους μεγαλύτερου των 4 τόνων βρέθηκε σε μάντρα ανακύκλωσης σιδήρου στην Αλεξανδρούπολη και σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος σε βάρος του 29χρονου ιδιοκτήτη.

Κίνηση πολιτών για την επανακυκλοφορία τοπικών τρένων μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σέρρες

Κίνηση με την συλλογή υπογραφών προκειμένου να πιέσουν το υπουργείο Μεταφορών ώστε να υλοποιηθεί το αίτημα τους για επανακυκλοφορία των τοπικών τρένων μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σέρρες ξεκίνησαν οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών. 

ΜΕΤΡΟ Κρανίου τόπος η Δελφών

Η απομάκρυνση των λαμαρινών και η απόδοση του οδικού τμήματος στην κυκλοφορία αποκάλυψαν έναν «κρανίου τόπο» στην οδό Δελφών, από τη Μάρκου Μπότσαρη μέχρι την Πέτρου Συνδίκα, όπου πλήθος καταστημάτων έβαλαν λουκέτο.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Γερμανία. Πρόστιμο 500.000 ευρώ για καθυστερήσεις σε γραμμή του Μετρό

Γερμανικής σιδηροδρομική εταιρία, που διαχειρίζεται το δίκτυο του Μέτρο, επέβαλε πρόστιμο 500.000 ευρώ για καθυστερήσεις των δρομολογίων των τρένων. 
Εκπρόσωπος της εταιρίας Nexus, δήλωσε: "Η σύμβαση που έχουμε με την DB περιλαμβάνει μπόνους ή πέναλτι για την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Κοπεί πίτας ..μετά μουσικής και χορό

Οι συνταξιούχοι του σωματείου συνταξιούχων σιδηροδρομικών Μακεδονίας –Θράκης θα πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη κοπή της πίτας τους σε συνδυασμό με τον ετήσιο χορό του σωματείου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στην αίθουσα δεξιώσεων «ΑΠΟΛΛΩΝ» στην Θέρμη.

Έπεσε κάτω από διερχόμενο τραίνο και επέζησε!

Τύχη βουνό είχε γυναίκα από την Αυστραλία - Δείτε το βίντεο
Πόσες πιθανότητες έχει κάποιος να πηδήξει στις ράγες την ώρα που περνά το τραίνο, να πέσει στις γραμμές από ένα κενό ανάμεσα στα βαγόνια, το τραίνο να συνεχίσει να περνά από πάνω του και μόλις φύγει, ενώ κυριαρχεί ο τρόμος για το νομοτελειακό τέλος του, να σηκωθεί και να ανέβει ξανά στην αποβάθρα; 

Balkan Flexipass: Το… interail των Βαλκανίων

Καθώς τα Βαλκάνια ολοένα ανεβαίνουν στις προτιμήσεις των Ελλήνων, το ξαδερφάκι του ( δοκιμασμένου πια ) interail, το Balkan Flexipass, μπαίνει στη ζωή μας. Η κάρτα σιδηροδρομικών διαδρομών στα Βαλκάνια ενώνει τις βαλκανικές ομορφιές: από τους σκοτεινούς μύθους της Τρανσυλβανίας μέχρι το ανερχόμενο Βελιγράδι.

Κινητοποίηση εργαζομένων του Μετρό ενάντια στην επιστράτευση διαρκείας

Συγκέντρωση στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ


«Απεργιακή συγκέντρωση» στη διοίκηση της Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΣΤΑΣΥ ΑΕ) στην οδό Αθηνάς, διοργανώνει στη 1 μετά το μεσημέρι της Τρίτης, το Σωματείο Λειτουργίας εργαζόμενων Αττικό ΜΕΤΡΟ (ΣΕΛΜΑ).


Κρίσιμο τετ α τετ Σαμαρά - Πούτιν

Η συνάντηση των δύο ανδρών γίνεται ενώ υπάρχουν «ανοικτά» μεγάλα θέματα στον χώρο της ενέργειας αλλά και έντονο ενδιαφέρον των Ρώσων για τους ελληνικούς σιδηροδρόμους και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή ο σύλλογος των σιδηροδρομικών «Θερμαϊκός» κόβει την πίτα του


Την καθιερωμένη εκδήλωση κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτα τους θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα ο Μουσικογυμναστικός  Σύλλογος των σιδηροδρομικών «Θερμαϊκός».  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συλλόγου στον Επιβατικό σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Νέα βαγόνια μεταφοράς σιδηρομεταλλεύματος παρέδωσαν οι Σουηδοί στους Νορβηγούς



Η Σουηδική εταιρία κατασκευής τροχαίου υλικού Κιρούνα Wagon παρέδωσε το πρώτο από τα 40 βαγόνια που παρήγγειλε η Νορβηγική εταιρεία εξόρυξης Rana Gruber σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Mo i Rana στις 24 Ιανουαρίου, στην οποία συμμετείχε η κ. Lisbeth Berg-Hansen, μέλος του κοινοβουλίου για την νορβηγική κομητεία Nordland. 

Η φωτογραφία της ημέρας

Ένα αγόρι στέκεται στο μπροστινό μέρος ενός τραμ παλαιού τύπου σε εμπορικό πεζόδρομο της Κωνσταντινούπολης. 

Επτά στους δέκα κατοίκους της Δ.Θεσσαλονίκης θέλει Προαστιακό Σιδηρόδρομο

Έντεκα στάσεις και μέσο ημερήσιο φόρτο 13.300 επιβάτες προβλέπει το σχέδιο για την ανάπτυξη του Δυτικού Προαστιακου Σιδηροδρόμου


Εφτά στους δέκα κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης δηλώνουν έτοιμοι να αφήσουν στην άκρη τα αυτοκίνητά τους και το αστικό λεωφορείο και να χρησιμοποιήσουν το τρένο για να φτάσουν στο κέντρο της πόλης, στην περίπτωση που υλοποιηθεί ο δυτικός προαστιακός σιδηρόδρομος (σ.σ. αναζητούνται τρόποι χρηματοδότησης) και το κόστος του εισιτηρίου είναι χαμηλό.

Η ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών έκοψε την βασιλόπιτα της

Την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της πραγματοποίησε σήμερα η συνδικαλιστική παράταξη των σιδηροδρομικών ΔΑΚΕ. Ο πρόεδρος της παράταξης κ. Παρασκευάς Πουρλιάκας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ενώ ο Γ.Γ της ΓΣΕΕ κ. Νίκος Κιουτσούκης ανέλυσε την οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας καθώς και τις εξελίξεις στον σιδηρόδρομο .

ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ- ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ-ΔΙΚΑΙΑ

ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Από την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, έχουν γίνει τροποποιήσεις στα δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ στην διαδρομή Δίκαια-Ορεστιάδα-Αλεξανδρούπολη και αντίστροφα, καθώς αυξάνεται η ταχύτητα των τρένων, μετά τα έργα αναβάθμισης της γραμμής.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε την δημιουργία ανεξάρτητης αρχής ασφάλειας των σιδηροδρόμων

Το Υπουργείο Ανάπτυξης Ισπανία ανακοίνωση την πρόθεση της να δημιουργήσει  ανεξάρτητη αρχή  ασφάλειας των σιδηροδρόμων, λίγους μήνες μετά  από την τραγωδία στο Santiago de Compostela, όπου σκοτώθηκαν  79 επιβάτες από τον εκτροχιασμό τρένου.

Βουλή: Οι αμοιβές συνεργατών στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Στο Γραφείο του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων απασχολούνται τέσσερις μετακλητοί διοικητικοί, ένας μετακλητός υπάλληλος σε θέση διευθυντή γραφείου, δύο ειδικοί σύμβουλοι, δύο ειδικοί συνεργάτες και δέκα υπάλληλοι ως ειδικό επιστημονικό προσωπικό των οποίων οι μικτές μηνιαίες αποδοχές ανέρχονται συνολικά σε 43.822 ευρώ.

Απέραντο εργοτάξιο το σιδηροδρομικό δίκτυο. Οι 16(!) βραδυπορίες

Έχουμε το χειρότερο σιδηρόδρομο του κόσμου; Αυτό υποστήριξε, πριν από τρεις μήνες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επαναφέροντας στο προσκήνιο την τραγική κατάσταση του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου.

Του Φώτη Φωτεινού

30 χρόνια έργα εκσυγχρονισμού στον Σιδηρόδρομο αλλά το ηλεκτροκίνητο τρένο άφαντο

Απαραίτητη η άμεση ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας
Για τα σιδηροδρομικά έργα έχουμε μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν, επανειλημμένα για την ανάγκη ολοκλήρωσης τους. Θα πρέπει να επισημάνουμε πως η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν διαθέτει υπεραστικά δρομολόγια με ηλεκτροκίνητο τρένο.

ΣΥΝΤΑΞΗ: Ποιοί βγαίνουν πριν τα 60 σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες

Σύνταξη στα 50, 55, 58 και στα 60 μπορούν να πάρουν σε 12 τουλάχιστον περιπτώσεις οι ασφαλισμένοι σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες και άλλα Ειδικά Ταμεία, έχοντας ήδη κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα: Δηλαδή έχουν το χρόνο ασφάλισης που τους διασφαλίζει ότι θα βγουν στη σύνταξη μόλις φτάσουν και στη συγκεκριμένη ηλικία συνταξιοδότησης.

Απέτυχε η ιδιωτικοποίηση των εμπορευματικών σιδηροδρόμων της Κροατίας HZ Cargo

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών της Κροατίας, η πώληση των εμπορευματικών σιδηροδρόμων της Κροατίας - HZ Cargo- σε Ρουμάνο αγοραστή δεν θα προχωρήσει.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Επίσκεψη του Γερμανού Υφυπουργού Εξωτερικών στον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Michael Roth συνοδευόμενος από συμβούλους του Υπουργείου του, τον Γερμανό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και εκπροσώπους της ΓΑΙΑΟΣΕ..

Ρουμανία. Χιονοθύελλες κλείνουν σιδηροδρομικές γραμμές

Οι χιονοθύελλες που επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ρουμανίας έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στις σιδηροδρομικές και στις οδικές μεταφορές.
Η σιδηροδρομική κυκλοφορία μεταξύ Ploiesti και Urziceni εχει διακοπεί από σήμερα το πρωί.

Άνοιξε το ένα ρεύμα της Δελφών που ήταν κλειστό λόγω του μετρό

Δόθηκε στην κυκλοφορία στη μία το μεσημέρι το ένα ρεύμα της οδού Δελφών προς ανατολικά από το τμήμα της οδού Μπότσαρη, έως την οδό Π. Συνδίκα. Στο συγκεκριμένο σημείο και τα δύο ρεύματα της οδού Δελφών είχαν κλείσει στις 4 Σεπτεμβρίου 2011, λόγω των εργασιών κατασκευής του μετρό της Θεσσαλονίκης.