Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Κυβέρνηση, ΕΕ και μονοπώλια έχουν αποφασίσει να μην αφήσουν τίποτε όρθιο στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. 
Θέλουν να κατασπαράξουν όποιο δικαίωμα έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. 

Δεν είναι τυχαίο που και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων), πρόσφατα ζήτησε να παρθούν άμεσα τα νέα μέτρα αλλά και να ολοκληρωθούν χωρίς καθυστέρηση όλα όσα έχουν νομοθετηθεί.

- Αυξάνουν κι άλλο τα όρια ηλικίας, καταργούν κάθε δυνατότητα να συνταξιοδοτηθεί κάποιος πριν το 62ο έτος της ηλικίας του. 

- Μειώνουν ξανά τις συντάξεις. Θέλουν να τις προσαρμόσουν στα όρια του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» από 200 € έως 300 €. 

- Αυξάνουν τον ελάχιστο αριθμό ενσήμων για την κατοχύρωση δικαιώματος στη σύνταξη από 4.500 στα 6.000 ένσημα. 

- Ετοιμάζουν νέους μαθηματικούς τύπους που θα μειώνουν τις συντάξεις – εφάπαξ. 

- Ετοιμάζουν νέα μείωση μισθών στο ενιαίο μισθολόγιο.

Συνάδελφοι,

Τα τόσα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα και οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που πάρθηκαν και εφαρμόζονται, δεν τους αρκούν. Νομοθετούν συνεχώς έχοντας στόχο να καλύψουν τις απαιτήσεις των βιομηχάνων – μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που βλέπουν τους εργαζόμενους μόνο σαν κόστος και έτσι μας αντιμετωπίζουν, γι αυτό μειώνουν συνεχώς μισθούς και συντάξεις ώστε να μπορούν να αυξάνουν την κερδοφορία τους και την ανταγωνιστικότητά τους. 

Πρέπει να καταλάβουν πια όλοι οι εργαζόμενοι ότι πρέπει να πάρουν θέση ευθύνης απέναντι σ’ αυτές τις εξελίξεις. Κανένας δεν επιτρέπεται να περιμένει τη «σφαγή» του. Κανένας δεν δικαιολογείται να πει ότι δεν ήξερα, δεν άκουσα, δεν κατάλαβα. 

Δεν θα παραιτηθούμε από το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή. 

Θα αγωνιστούμε για ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα προστατεύει τον εργαζόμενο, θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο, θα του προσφέρει δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας και Περίθαλψης. 

Θα αγωνιστούμε για έναν Δημόσιο Ενιαίο Σιδηρόδρομο, σύγχρονο, ασφαλή, που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. 

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ του Π.Α.ΜΕ. στις 7 Δεκέμβρη 2014 σε όλες τις πόλεις.
Στην Αθήνα, στις 6μ.μ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ.


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.-ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ