Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Κόντρα Μπουτάρη – Καλαφάτη για το μετρό

Λογομαχία των δύο για την απουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης από την εκδήλωση που διοργάνωσε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το μετρό Θεσσαλονίκης

Στις κριτική του Σταύρου Καλαφάτη για την απουσία του στην εκδήλωση τηςΠεριφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το Μετρό Θεσσαλονίκης απάντησε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος υποστήριξε ότι «δεν είχε καμία απολύτως έννοια και σημασία η εκδήλωση».

Όπως εξήγησε, όταν ενημερώθηκε για τη εκδήλωση, ζήτησε από την Περιφέρεια αυτή να γίνει άλλη ημερομηνία. «Γι΄ αυτή την πρωτοβουλία για το Μετρό που έκανε ο ανεψιός μου(σσ: ο Απόστολος Τζιτζικώστας) - ξέρω ότι κάνατε πολιτική - του ζήτησα να τη μετακινήσουν λόγω του ταξιδιού μου στην Αυστραλία, γιατί δε γίνεται να λείπει από τη συνεδρίαση ο δήμος Θεσσαλονίκης» τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Όπως είπε, ο περιφερειάρχης τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να συζητηθούν θέματα που θα αφορούν το μετρό καθεαυτό. «Ήταν μια εκδήλωση ουσιαστικά πολιτική για να μπορέσουν οι διάφοροι που δεν είχαν εμπλακεί έως τώρα στο θέμα του Μετρό, να μπορέσουν να βγάλουν διάφορες κορώνες. Επομένως για μας δεν είχε καμία απολύτως σημασία και έννοια και γι΄ αυτό δεν πήγαμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, σημειώνοντας πως το κύριο θέμα που συζητήθηκε ήταν αυτό των εργαζομένων. Ξεκαθάρισε ότι η δημοτική αρχή, «σε θέματα εκμετάλλευσης πολιτικής για το Μετρό δεν μπαίνουμε». 

«Δηλαδή, ο κ. Τζιτζικώστας εκμεταλλεύτηκε πολιτικά το θέμα του Μετρό» ρώτησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

«Εμείς κρίναμε ότι δεν έπρεπε να πάμε. Εσείς κρίνατε ότι έπρεπε να παραβρεθείτε, ενώ δύο χρόνια δεν λέγατε λέξη για το μετρό» απάντησε ο κ. Μπουτάρης.

«Να είστε πιο προσεκτικός» ζήτησε από τον δήμαρχο ο κ. Καλαφάτης.

«Αρχίσατε να μιλάτε για το μετρό, προεκλογικά, βασιζόμενοι σε λεγόμενα του αγαπητούς σας κ. Σιμόπουλου, που αποδείχθηκαν ψέματα. Τι έχετε να πείτε γι΄ αυτό» ανταπάντησε ο δήμαρχος.

«Εγώ δεν βασίζομαι σε λεγόμενα άλλων» είπε ο κ. Καλαφάτης.

«Υποδείξεις για το πώς θα λειτουργούμε δεν δεχόμαστε» απάντησε ο δήμαρχος.

της Κάτιας Γερακαρίτου
voria