Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Χριστούγεννα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό

Γιορτινό χρώμα κυριαρχεί στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, όπου για πρώτη φορά πραγματοποιείται το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ, το οποίο διοργάνωσε η ΓΑΙΑΟΣΕ σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου που λειτουργεί εντός του σταθμού.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
Τα εγκαίνια του φεστιβάλ, που θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, έγιναν σε πανηγυρική ατμόσφαιρα το βράδυ του Σαββάτου από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη παρουσία του προέδρου της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιου Σχίζα. Οι δυο τους άναψαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο (13 μ.), που στήθηκε στην είσοδο του σταθμού, υπό τους ήχους της ορχήστρας των σιδηροδρομικών του συλλόγου «Θερμαϊκός». «Το φεστιβάλ θα δώσει ζωντάνια στην περιοχή. Ελπίζουμε να ανταποκριθεί ο κόσμος και να έχει συνέχεια. Προτείνω στους πολίτες να το επισκεφθούν», ανέφερε ο δήμαρχος. «Θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στο σιδηρόδρομο. Αρχίζουμε με αφορμή τις γιορτές από το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, που είναι το κέντρο του σιδηρόδρομου. Δρομολογήσαμε σε συνεργασία με το δήμο και άλλες δράσεις», ανέφερε στη «Θ» ο κ. Σχίζας.
Πριν από τα εγκαίνια δήμαρχος και στελέχη της ΓΑΙΑΟΣΕ είχαν μία σύντομη συνάντηση και συζήτησαν θέματα συνεργασίας των δύο φορέων, τα οποία θα αναλυθούν σε σύσκεψη στις 18 Δεκεμβρίου. «Προετοιμάζουμε σειρά παρεμβάσεων, που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης», υπογράμμισε στη «Θ» ο Βασίλης Διαμαντάκης, μηχανικός της ΓΑΙΑΟΣΕ.
Στον εξωτερικό χώρο του σταθμού βρίσκεται το σπιτάκι του Ελληνικού Παιδικού Χωριού. Σε έναν πλήρως στεγασμένο χώρο 1.000 τ.μ. τα παιδιά και οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν, να παίξουν και να ψυχαγωγηθούν. Ο αγαπημένος φίλος των παιδιών, ο «Μπομπ ο Μάστορας», περιμένει τα παιδιά να σκαρφαλώσουν επάνω του, να κάνουν τσουλήθρα και να κρυφτούν ανάμεσα στα μηχανήματά του. Το οικολογικό τρενάκι προσφέρει ευχάριστες διαδρομές στο χώρο του φεστιβάλ. Στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται το λούνα παρκ και ελεύθερη σκηνή, λειτουργούν τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με χειροποίητα αντικείμενα, παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα. Στη δεξιά πτέρυγα του σταθμού, σε έναν χώρο 500 τ.μ., περισσότεροι από 40 καλλιτέχνες και δημιουργοί εκθέτουν τις δημιουργίες και τα προϊόντα τους. Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα διοργανώνονται μουσικές εκδηλώσεις, δραστηριότητες με διαδραστικά παιχνίδια, εκπαιδευτικού τύπου ενασχολήσεις.