Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Σιδηρόδρομος: Επόμενος εθνικός στόχος η σύνδεση με τα μεγάλα Ελληνικά Λιμάνια

Η σιδηροδρομική σύνδεση με τα λιμάνια είναι ένας πολύ μεγάλος στόχος για τη χώρα. Η ανάδειξη της χώρας μας ως hub για προϊόντα προς την Ευρώπη, ανοίγει πολύ μεγάλες πόρτες στην ανάπτυξη των εμπορικών σιδηροδρομικών δρόμων.

Αυτό βρίσκει τη χώρα σε ένα ενδιάμεσο στάδιο. Κάποια από τα λιμάνια μας έχουν σύνδεση, κάποια ετοιμάζονται και κάποια προετοιμάζονται για το μέλλον. Στόχος είναι στην επόμενη πενταετία να συνδεθούν τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο και να προσελκύσουν διεθνείς παίκτες για τη μεταφορά των προϊόντων τους στην Ευρώπη.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ο Πειραιάς είναι ήδη καλυμμένος εδώ και περίπου 2 χρόνια. Ο σιδηρόδρομος άνοιξε διάπλατα τις πύλες του μεγαθήρια του διεθνού εμπορίου σε τέτοιο βαθμό που προβλέπεται αθρόα ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το ίδιο ισχύει και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το λιμάνι σήμερα συνδέεται με το εθνικό δίκτυο. Παράλληλα προετοιμάζεται μία εργολαβία που βελτιώσει την σύνδεση αυτή ενώ θα συνδεθεί και με τον προβλήτα 6.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Τον Ιανουάριο το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα γίνει το τρίτο λιμάνι που θα συνδεθεί με το εθνικό μας δίκτυο. Τα έργα είναι σε εξέλιξη εδώ και 14 μήνες και με τη λειτουργία αναμένεται booming στη μεταφορά προϊόντων. Η ολοκλήρωση των έργων αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία.

ΠΑΤΡΑ
Το νέο λιμάνι της Πάτρας λίγο θα αργήσει αλλά θα δει τον σιδηρόδρομο να έρχεται και να "κλειδώνει" με το υπόλοιπο δίκτυο. Για να μπορέσει να γίνει αυτό θα πρέπει γενικά ο σιδηρόδρομος να φτάσει μέσα στην πόλη. Αυτό αναμένεται με μία εργολαβία που αυτή τη στιγμή είναι σε μελέτες. Η ολοκλήρωση των έργων αναμένεται το 2020, έτος σταθμός. Τότε η Πάτρα θα ξαναγίνει η μεγάλη πύλη για τη μεταφορά προϊόντων από/προς τη Δυτική Ευρώπη.

ΒΟΛΟΣ
Στο λιμάνι του Βόλου περιμένουν την ολοκλήρωση των έργων ηλεκτροκίνησης που είναι σε εξέλιξη αυτό το διάστημα. Όπως μαθαίνει το ypodomes.com η σύνδεση του λιμένα είναι πολύ εύκολη. Πιθανότερο σενάριο είναι ο λιμένας να συνδεθεί μέχρι το 2020.

ypodomes.com