Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Άμεση συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ζητά η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών

Άμεση συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να του εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί, ζητά η διοίκηση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών.


Στο έγγραφο της η Ομοσπονδία των Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών αναφέρει:

Κύριε Πρόεδρε, 
Η Ομοσπονδία μας, που εκπροσωπεί το σύνολο των Συντ/χων Σιδ/κών, διαπιστώνει συνεχώς ότι παρουσιάζονται σημαντικά προβλήματα στο σύστημα παροχών υγείας και κυρίως στο θέμα των Βιβλιαρίων στο οποίο υπάρχει μεγάλη σύγχυση μεταξύ γιατρών και ασφαλισμένων. 

Συγκεκριμένα, ενώ με εγκυκλίους σας τα Βιβλιάρια ασθενείας και τα Συνταγολόγια έχουν καταργηθεί, μεγάλος αριθμός ιατρών ζητάει αυτά από τους ασθενείς προκειμένου να τους εξετάσει με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται και να ταλαιπωρούνται ηλικιωμένοι με σοβαρά προβλήματα υγείας. Εξ' άλλου και να υπάρχουν βιβλιάρια (όσοι τα έχουν διατηρήσει) αυτά δεν έχουν σελίδες και μάλιστα δεν διαθέτει το TAYTEKΩ. 

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε να ενημερώνονται όλοι οι συμβεβλημένοι Πάροχοι (Γιατροί, Ιατρικό Κέντρα κλπ], ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων μελών μας σε όλη την Ελλάδα. 

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε άμεση συνάντηση μαζί σας, στα πλαίσια της καλής συνεργασίας μας, προκειμένου να εξετάσουμε τα θέματα αυτά καθώς και άλλα θέματα αρμοδιότητάς σας και να ενημερώσουμε εγκαίρως τους ασφαλισμένους μέσω των Σωματείων - Μελών μας και μέσω της εφημερίδας μας. 

                                         Για το ΔΣ 

                Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας
        Αποστολόπουλος Βασιλ.              Κάσσης Κυριάκος