Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Μοσκοβισί: Ενημέρωση από Χρυσοχοΐδη για το Μετρό



Τα έργα του Μετρό στον Πειραιά επισκέφθηκε την Δευτέρα ο Επίτροπος Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Πιερ Μοσκοβισί, όπου ενημερώθηκε από την Αττικό Μετρό για την πορεία των εργασιών, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υποδομών, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. 
Ειδικότερα, ο κ. Μοσκοβισί βρέθηκε στο εργοτάξιο του Μετρό στην Πλ. Ελευθερίας στον Κορυδαλλό, όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό, κ. Χρήστο Τσίτουρα για την πορεία των έργων.

«Η κατασκευή του έργου προχωράει με γοργούς ρυθμούς εντός χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού. Έχουμε την πεποίθηση πως το 2017 οι πολίτες και τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα, θα προσεγγίζουν το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος από τον Πειραιά σε 45 λεπτά» τόνισε ο επικεφαλής της εταιρίας.

Επίσης, ο κ. Τσίτουρας μίλησε και για επερχόμενη δημοπράτηση του πρώτου τμήματος της Γραμμής 4 Άλσος Βεΐκου - Γουδή, προϋπολογισμού 1,2 δισ. ευρώ, «το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Το έργο του Πειραιά, προϋπολογισμού 748 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε την 1η Μάρτιου του 2012 και περιλαμβάνει την επέκταση της γραμμής 3 κατά 7,6 χλμ. με 6 νέους Σταθμούς.

Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, με την ολοκλήρωση του έργου το 2017 αναμένεται να εξυπηρετούνται ημερησίως περισσότεροι από 130.000 πολίτες. «Η πρόοδός του εξελίσσεται ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ή καθυστερήσεις μέχρι σήμερα, ενώ ολοκληρώθηκαν και οι αρχαιολογικές έρευνες στην περιοχή των εργοταξίων» σημειώνει η εταιρία.

Ήδη ο Μετροπόντικας στις 25 Νοεμβρίου 2014 μπήκε στον Σταθμό «Κορυδαλλός», έχοντας κατασκευάσει 2,1 χλμ σήραγγας μέσα σε έναν χρόνο. «Κατόπιν ολιγοήμερης συντήρησης, θα συνεχίσει την πορεία του αθόρυβα και χωρίς όχληση στην λειτουργία της πόλης, προς τον Σταθμό Νίκαια, στον οποίο αναμένεται να φτάσει το Μάιο 2015» αναφέρει η Αττικό Μετρό.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα δημιουργηθεί στον Πειραιά ένα σημαντικό Συγκοινωνιακό Κέντρο, που θα συνδέει δυο γραμμές Μετρό (Γραμμές 1 και 3), το Λιμάνι, τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και το Τραμ.

Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από την επίσκεψη του κ. Μοσκοβισί στον Πειραιά. [Πηγή:EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ]

Πηγή: tovima.gr