Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Την επαναλειτουργία του Μηχανοστασίου Βόλου ζητά ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας

 Με επιστολή του προς τις διοικήσεις του Ομίλου του ΟΣΕ, ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας, ζητά την επαναλειτουργία του Μηχανοστασίου Βόλου προκειμένου να σταματήσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Θεσσαλίας εξ αυτού του λόγου. Στην επιστολή του ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας αναφέρει: 

"Η σημερινή κατάσταση που παρουσιάζουν οι γραμμές Βόλου – Λάρισας και Παλ/ων-Καλαμπάκας είναι απογοητευτική. Σας έχουμε γνωρίσει και με άλλες επιστολές όλα αυτά τα χρόνια που έχετε αναλάβει τον Ο.Σ.Ε. και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε επιβάτες και εργαζόμενοι στο Θεσσαλικό Δίκτυο. 
Καθημερινά ακινητοποιούνται τρένα, μεγάλες καθυστερήσεις, χαμένες ανταποκρίσεις και απίστευτη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού αποτελεί τη σημερινή πραγματικότητα που οδηγεί σε συνεχή απαξίωση του Τρένου.
Το Τρένο θα πρέπει να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό, πιο αξιόπιστο αλλά και συγχρόνως πιο εξυπηρετικό, να κερδίσει καινούργιους επιβάτες και έτσι να γίνει το πρώτο μεταφορικό μέσο για την μεταφορά των επιβατών.
Ένα από τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη βλάβη των αυτοκινηταμαξών που εκτελούν δρομολόγια στο Θεσσαλικό Δίκτυο είναι η κακή συντήρηση.
Σας γνωρίζουμε ότι στο Μηχανοστάσιο του Βόλου που έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει πλήρης εξοπλισμός για την συντήρηση των ΜΑΝ αλλά και εξειδικευμένο έμπειρο προσωπικό για να αναλάβει τη συντήρηση τους.
Σας προτείνουμε να επανεξετάσετε από την αρχή το όλο ζήτημα και άμεσα να αρχίσει η επαναλειτουργία του Μηχανοστασίου Βόλου.
Η επαναλειτουργία του Μηχανοστασίου του Βόλου θα γίνει πιο αποτελεσματική πιο χρήσιμη και θα λύσει άμεσα την κακή συντήρηση των ΜΑΝ." 

                                                 ΓΙΑ ΤΟ  ΔΣ           

                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


           ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ                            ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ