Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ


Στρατηγική συμφωνία Goldair Group με Rail Cargo Logistics Austria.

Νέα δεδομένα στις εμπορευματικές σιδηροδρομικές μεταφορές αναμένεται να φέρει η εταιρεία που δημιουργήθηκε από τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της κρατικής Αυστριακής εταιρείας Σιδηροδρόμων Rail Cargo Logistics Austria και του ομίλου Goldair.

Η κρατική αυστριακή εταιρεία Σιδηροδρόμων RAIL CARGO LOGISTICS AUSTRIA ανακοίνωσε τη συνεργασία με την GOLDAIR GROUP στη δημιουργία κοινής εταιρείας, με διακριτικό τίτλο RAIL CARGO LOGISTICS- GOLDAIR, η οποία θα δραστηριοποιείται στη σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων.

Με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 1 εκατ. ευρώ και επενδύσεις 5 εκατ. ευρώ τον πρώτο ενάμιση χρόνο, η νέα εταιρεία, η οποία θα απορροφήσει τις υφιστάμενες δραστηριότητες της αυστριακής εταιρείας στην Ελλάδα EXPRESS- INTERFRACHT, θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα της μεταφοράς εμπορευμάτων με όλους τους τύπους βαγονιών, δηλαδή με συμβατικά, container, βαγόνια για χύδην φορτία (πρώτων υλών), με βαγόνια μεταφοράς υγρών (δεξαμενές) κ.ά., με σκοπό να καλύψει πλήρως τις ανάγκες μεταφοράς προϊόντων από την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη προς την Ελλάδα και αντίστροφα.

Η νέα εταιρεία, Rail Cargo Logistics - Goldair, η οποία θα απορροφήσει τις υφιστάμενες δραστηριότητες της Αυστριακής εταιρείας στην Ελλάδα Express-Interfracht, θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα της μεταφοράς εμπορευμάτων με όλους τους τύπους βαγονιών, δηλαδή με συμβατικά, container, βαγόνια για χύδην φορτία (πρώτων υλών), με βαγόνια μεταφοράς υγρών (δεξαμενές), κ.α., με σκοπό να καλύψει πλήρως τις ανάγκες μεταφοράς προϊόντων από την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη προς την Ελλάδα και αντίστροφα.

«Η σημαντική επένδυση της Rail Cargo Logistics - Goldair , έχει ως όραμα να αξιοποιήσει την ανάδειξη της χώρας μας ως διαμετακομιστικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και φιλοδοξεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην μεταφορά με τραίνο των transit φορτίων, χρησιμοποιώντας τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ως πύλη εισόδου και εξόδου εμπορευμάτων που προέρχονται από τρίτες χώρες με προορισμό την Κεντρική Ευρώπη και αντίστροφα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ομίλου Goldair.

Της Μαρίας Πρωτονοταρίου
newsbomb