Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

R1 τραμ, ένα «iPhone στις ράγες»

Το μέλλον των δημόσιων συγκοινωνιών της Ρωσίας παρουσιάστηκε στην έκθεση ExpoCityTrans.



Τις τελευταίες δημιουργίες τους στο τομέα των μεταφορών παρουσιάζουν στην έκθεση ExpoCityTrans, 60 Ρωσικές και ξένες εταιρίες .
Στο επίκεντρο της έκθεσης βρίσκεται το φουτουριστικής σχεδίασης R1 τραμ της Ρωσίας, που συχνά αναφέρεται ως ένα «iPhone στις ράγες» .
Το τραμ υψηλής τεχνολογίας, που παρουσιάζεται από τη ρωσική εταιρεία Uralvagonzavod, χαιρετίστηκε ως το μέλλον των έξυπνων μέσων μαζικής μεταφοράς. Το συνθετικό σώμα του τραμ, κατασκευασμένο από πλαστικό και γυαλί έχει ως στόχο να μειώσει το θόρυβο και να αυξήσει την ορατότητα, αλλά και να συμβάλλει στην αποφυγή ατυχημάτων.
Τα βαγόνια διαθέτουν ηλεκτρονικές οθόνες, που δείχνουν εικόνες από τους σταθμούς και εμφανίζουν το σύνολο της διαδρομής, καθώς και συστήματα γεωγραφικού εντοπισμού συστήματα.
Το R1 τραμ, που θα βγει στους κορεσμένους από αυτοκίνητα δρόμους της Μόσχας περί τα τέλη Αυγούστου του 2015, λόγω της σπονδυλωτής κατασκευής του και της αυξομειούμενης χωριτικότητάς του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ταξίδια μεταξύ των πόλεων.




antenna.gr