Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Δρόμοι Συνεργασίας: Το σιδηροδρομικό δίκτυο άξονας ανάπτυξης

Με αφορμή τη δυστυχή κατάληξη ενός συνδημότη μας στην ισόπεδη διάβαση της σιδηροδρομικής γραμμής στο ύψος της συνοικίας Αλιβερίου και αιτία τη διαρκή επικινδυνότητα όλων των ισόπεδων... αντίστοιχων διαβάσεων που επαναφέρει με το πιο τραγικό τρόπο το συνολικό ζήτημα του σιδηροδρομικού δικτύου στη πόλη μας, οι Δρόμοι Συνεργασίας, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν « – Είναι δεδομένο ότι στη δική μας λογική το σιδηροδρομικό δίκτυο αποτελεί βασικό άξονα ανάπτυξης και κορυφαία στρατηγική στόχευση.
– Είναι δεδομένη η γενική απαίτηση του συνόλου των δημοτών της Ν. Ιωνίας και του Βόλου η κατάργηση του λεγόμενου “S” της σιδηροδρομικής όδευσης και επίσης γενική απαίτηση η ευθείαση της γραμμής από το σιδηροδρομικό σταθμό Βόλου προς Λατομείο, τροποποιώντας τη τωρινή πορεία του τρένου και ελαχιστοποιώντας τη πιθανότητα άλλων τραγικών συμβάντων.
– Είναι δεδομένη η αναγκαιότητα σύνδεσης του Λιμανιού και της Α΄ ΒΙ.ΠΕ με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο χωρίς να διέρχονται τα εμπορικά τρένα από τη πόλη.
– Είναι όμως και δεδομένη η ηχηρή αδιαφορία όλων των κυβερνητικών αρχών (με ελάχιστες εξαιρέσεις ) διαχρονικά αλλά και των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών μπροστά στην υποβάθμιση και απαξίωση του σιδηροδρόμου στη πόλη βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξή του στο άμεσο μέλλον.
Ως Δημοτική Κίνηση εκφράζουμε τη θλίψη μας για το χαμό του συνδημότη ,ζητάμε την αυξημένη προσοχή όλων όσων κινούνται στις σιδηροδρομικές διαβάσεις και δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε σ’ όλες τις απαραίτητες κινήσεις και στο Δημοτικό Συμβούλιο και κινηματικά ώστε η πόλη να ωφελείται και όχι να δυστυχεί από την ύπαρξη του σιδηροδρόμου».

magnesianews.gr