Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Αχαϊα: Έρχονται οι...κρουαζιέρες με τρένο στην περιοχή!

Τι είδαν οι 96 Άγγλοι που έφυγαν απο την Πάτρα με το τρένο για το γύρο της Πελοποννήσου


Στην υπογραφή συμφωνιών τουριστικών πακέτων, για εκδρομές με συρμούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε διάφορα σημεία της χώρας με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον και εκτός προγράμματος τακτικών δρομολογίων συμφωνίες...
προχώρησε η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) στη διεθνή έκθεση τουρισμού (World Travel Market) στο Λονδίνο.

Η ΕΕΣΣΤΥ «κατέβηκε» στην έκθεση του Λονδίνου προσφέροντας τρεις προτάσεις εκδρομών, οι οποίες συγκέντρωσαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Ένα πακέτο σιδηροδρομικού τουρισμού περιλαμβάνει 6ήμερο γύρο της Πελοποννήσου, άλλο πακέτο περιέχει τη διαδρομή Ζαχλωρού - Καλάβρυτα με τον οδοντωτό και η τρίτη πρόταση είναι ο γύρος του Πηλίου.

Οι πράκτορες μάλιστα θα «ντύσουν» το προϊόν με τις υπόλοιπες παροχές που αφορούν τα καταλύματα και τη σίτιση των ταξιδιωτών.


Πριν από ένα μήνα περίπου 96 Άγγλοι φίλοι του σιδηρόδρομου έκαναν το γυρο της Πελοποννήσου με τρένο. Αφετηρία τους ο σταθμός της Πάτρας .

Η εκδρομή καλύπτε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου και οι τουρίστες γνώρισαν όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.

Το ταξίδι ξεκίνησε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου.

Ξεκίνησε από την Πάτρα και η πρώτη διανυκτέρευση έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

Το τρένο πέρασε από τον Πύργο και έφθασε στην Κυπαρισσία .Την Τετάρτη 8/10 ξεκίνησε από την Καλαμάτα πέρασε από Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Άργος και κατέληξε στο Ναύπλιο.

Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου το τουριστικό τρένο άρχισε το ταξίδι της επιστροφής, στη διαδρομή Άργος - Τρίπολη - Ζευγολατιό - Κυπαρισσία, όπου πραγματοποιήθηκε και διανυκτέρευση.

Την Κυριακή 12 του μήνα η επιστροφή ολοκληρώθηκε με το ταξίδι Κυπαρισσία - Πύργος - Πάτρα. Ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια εκδρομή (από Κυριακή σε Κυριακή) που έχει οργανωθεί μέχρι τώρα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και καλύπτει όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, της Πελοποννήσου



Οι άγγλοι ταξιδιώτες έφυγαν με τις καλύτερες αναμνήσεις από την εκδρομή τους

Η επιτυχία της εκδρομής και τα θετικά σχόλιά τους δείχνουν ότι η σιδηροδρομική γραμμή της Πελοποννήσου μετατρέπεται σε ελκυστικό τουριστικό προϊόν για τους ανθρώπους που αγαπούν το τρένο και δεν το επιλέγουν μόνο ως μέσο αλλά και ως επίκεντρο των διακοπών τους.



Σε δηλώσεις ο υπεύθυνος και συνοδός της εκδρομής, Φίλιπ Γουόρμαλτ, ενθουσιάστηκε από την ανταπόκριση που είχε η εκδρομή και σχεδιάζει να διοργανώσει τουλάχιστον άλλες τρεις το επόμενο διάστημα.



Ωστόσο, από την εμπειρία του ως λάτρης του σιδηροδρόμου καταγράφει και τις βελτιώσεις που θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν. «Νομίζω ότι πρέπει να κοπούν κλαδιά από τα δέντρα που βρίσκονται κοντά στις γραμμές, γιατί σε κάποιες περιπτώσεις πλησιάζουν πολύ το τρένο.

Επίσης, χρειάζεται προσοχή στις διαβάσεις. Πολλές είναι αφύλακτες και κάποια στιγμή μπορεί να γίνει ατύχημα», τονίζει.

Από την πλευρά τους, πηγές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επισημαίνουν ότι η επιτυχία της εκδρομής είναι καλό σημάδι για την περαιτέρω αξιοποίηση του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου.


thebest.gr