Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Σταθμός Μετρό Πάρνηθος

Στις πρόσφατες εξαγγελίες για την κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό Άλσος Βείκου-Γουδή, στους ανακοινωθέντες σταθμούς δεν περιλαμβάνεται ο σταθμός μετρό Πάρνηθος, στο πάρκο της συμβολής των οδών Πάρνηθος και Αγίας Γλυκερίας.

Ο σταθμός μετρό Πάρνηθος υπήρξε ως προβλεπόμενος σταθμός στην αρχική μελέτη κατασκευής της γραμμής 4, καθώς και σε περιβαλλοντική μελέτη δημοσιευθείσα στην Καθημερινή, όπως και σε ξένες ιστοσελίδες σιδηροδρομικού περιεχομένου, όπως η αγγλική Wikipedia.
Δυστυχώς το θέμα αυτό δεν τέθηκε στην προ καιρού παρουσίαση της γραμμής, όταν άλλοι δήμαρχοι όπως της Καισαριανής, κατάφεραν και πρόσθεσαν άλλο ένα σταθμό στην Νήαρ Ηστ, καθώς και επέκτειναν τη γραμμή έως το Γουδή.
Ο σταθμός Πάρνηθος, στη θέση που βρίσκεται, αν κατασκευαζόταν, θα εξυπηρετούσε τις περιοχές των Περιβολίων, των Καραγιαννέϊκων, του Αγίου Θωμά Άνω Κυψέλης και του λόφου Ελικώνος.
Υπάρχει περιθώριο μέχρι τη δημοπράτηση της γραμμής 4, το Δεκέμβριο, να ζητηθεί η κατασκευή του σταθμού Πάρνηθος και επιπλέον, θα πρέπει να υπάρξει προετοιμασία για τις συγκοινωνιακές υποδομές που θα τροφοδοτήσουν τους νέους σταθμούς του μετρό, όπως, την επαναλειτουργία των λεωφορείων 623 και 624, τη μελετώμενη περιφερειακή γραμμή του Αττικού Άλσους προς το σταθμό μετρό Πανόρμου, την επέκταση του τρόλεϊ Λαμπρινής προς τον σταθμό μετρό Άλσος Βείκου και την σύνδεση του λεωφορείου 444 με το σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη.


Σταυρουλάκης Ευστράτιος
Υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2014 
και μέλος του δικτύου «Επιβάτης»