Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Επικοινωνία Σπαρτινού με τον Πρόεδρο του ΟΣΕ για τα ακίνητα σε Βραχνέικα και Καμίνια


Αντιπροσωπεία της ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη με επικεφαλής τον Κώστα Σπαρτινό παρευρέθηκε προχθές Τρίτη, στην συνεδρίαση του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Τσουκαλείκων, όπου με την παρουσία πολλών κατοίκων της περιοχής, καθώς και των Καμινίων και των Βραχναιίκων...
έγινε ενημέρωση από τον Δήμαρχο για το ζήτημα της λήξης της σύμβασης μίσθωσης 3 ακινήτων ιδιοκτησίας του ΟΣΕ ή των θυγατρικών εταιριών του σε αυτές τις περιοχές.

Οι κάτοικοι των περιοχών είπαν ότι τα συγκεκριμένα ακίνητα καλύπτουν σημαντικές ανάγκες αφού στεγάζουν αγροτικό ιατρείο (στα Τσουκαλέικα) και οι περιβάλλοντες χώροι των κτισμάτων αποτελούν πολύτιμους κοινόχρηστους χώρους με παιδικές χαρές, εξοπλισμό αθλοπαιδιών (που έχουν γίνει με δωρεές συμπολιτών), προαύλιο εκκλησίας, χώρους συνέλευσης των τοπικών συμβουλίων και στην πράξη τους μοναδικούς σχεδόν ανοιχτούς, ελεύθερους χώρους των περιοχών αυτών.

Οπως επισημαίνει η Δημοτική Παράταξη: Είναι μεγάλες οι ευθύνες των προηγούμενων δημοτικών αρχών που από το 2006 δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους, αφήνοντας ένα χρέος 118.000 ευρώ να μετακυλήσει στις πλάτες της σημερινής δημοτικής αρχής.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε τις σκέψεις του για την αντιμετώπιση του θέματος και έγινε συζήτηση με τους κατοίκους.

Είναι θετικό ότι, μετά από την πίεση των κατοίκων και των τοπικών συμβουλίων, ανασκευάστηκε η αρχική θέση της δημοτικής αρχής να στεγαστεί το αγροτικό ιατρείο σε κοντέινερ και ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα υπογραφεί νέα μίσθωση ειδικά για το συγκεκριμένο ακίνητο ταυτόχρονα με την προσπάθεια ρύθμισης του ζητήματος των παλαιών οφειλών, με προσφορά εργασίας του Δήμου προς τον ΟΣΕ.

Την επομένη υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Κ. Σπαρτινού με τον πρόεδρο του ΟΣΕ κ. Π. Θεοφανόπουλο, αφενός για να συνηγορήσει για τη ρύθμιση των παλαιών οφειλών ώστε να μην επιβαρυνθεί ο Δήμος και αφετέρου για να ζητήσει να μην θιχτούν από τον ΟΣΕ ή τις θυγατρικές του εταιρείες οι ελεύθεροι χώροι που χρησιμοποιούνται για πολλά έτη από τους κατοίκους των περιοχών και έχουν εξοπλιστεί με δικές τους δαπάνες και εργασία.

Ο πρόεδρος του ΟΣΕ διαβεβαίωσε τον Κ. Σπαρτινό ότι δεν έχει αντίρρηση να ρυθμιστεί το θέμα των παλαιών οφειλών του Δήμου και δεν είναι στις προθέσεις του Οργανισμού να εμποδίσει τη χρήση αυτών των χώρων από τους κατοίκους.

Σε κάθε περίπτωση η ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια και αγώνα που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών και τις ανάγκες του Δήμου της Πάτρας.

thebest.gr