Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

«Αμείωτο επενδυτικό ενδιαφέρον» για λιμάνια και σιδηρόδρομους

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΡΩΣΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Την επιθυμία ρωσικών μονοπωλίων να προχωρήσουν σε «επενδύσεις» στις εγχώριες λιμενικές και σιδηροδρομικές υποδομές εξέφρασε ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών Μ. Σοκολόφ, σε συναντήσεις που είχε με τον ομόλογό του Μ. Χρυσοχοΐδη, τον υπουργό Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Επίσημες ανακοινώσεις προέκυψαν μόνο από το υπουργείο Ναυτιλίας, σύμφωνα με τις οποίες έγινε «εκτεταμένη συζήτηση για ζητήματα επενδυτικού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην αναβάθμιση των λιμενικών μας υποδομών». Ο Μ. Βαρβιτσιώτης «ξεκαθάρισε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αποκρατικοποίηση των μεγάλων λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης», καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, «πέραν του ότι αποτελεί προαπαιτούμενο που έχουν θέσει οι δανειστές μας, είναι και δική μας πεποίθηση ότι πρέπει να αναβαθμιστούν οι υποδομές τους, προσελκύοντας επενδύσεις και αξιοποιώντας το στρατηγικό πλεονέκτημα της χώρας μας».
Ο Μ. Σοκολόφ επανέλαβε το «αμείωτο επενδυτικό ενδιαφέρον» της ρωσικής πλευράς, τόσο για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης όσο και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και για άλλα λιμάνια, όπως της Αλεξανδρούπολης και του Βόλου, τα οποία επίσης η συγκυβέρνηση έχει θέσει στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων. Ακόμη, απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον υπουργό Ναυτιλίας να επισκεφθεί τη Ρωσία και εμφανίστηκε βέβαιος πως «η συνεργασία των δύο χωρών στο ναυτιλιακό τομέα θα παραμείνει στο άριστο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα»...

ΠΗΓΗ: Ριζοσπάστης
ΦΩΤΟ:  iefimerida.gr