Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Πάτρα: Ο Δήμος επιστρέφει στον ΟΣΕ τους παλιούς σταθμούς - "Άστεγοι" μένουν σύλλογοι και φορείς

Αναστάτωση και αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής των Βραχνείκων, των Ροιτίκων και των Τσουκαλείκων

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην επιστροφή των κτιρίων που έχει «δανειστεί» από τον ΟΣΕ βρίσκεται η δημοτική αρχή.

Πρόκειται για τους παλιούς σταθμούς του ΟΣΕ στα Βραχνέικα, στα Τσουκαλέικα και στα Ροίτικα τους οποίους είχε ενοικιάσει για να στεγάσει δημοτικές υπηρεσίες, κοινωνικές δράσεις και πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λόγοι που ο Δήμος έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην επιστροφή των κτιρίων στον ΟΣΕ έχουν να κάνουν με το πρόβλημα του χρέους που υπάρχoυν στον Οργανισμό, αλλά και στο πλαίσιο της προσπάθειας που θέλει να κάνει η νέα δημοτική αρχή για την μείωση των εξόδων, ξενοικιάζοντας ορισμένα από τα ακίνητα που πληρώνει.

Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι ο ΟΣΕ υποσχέθηκε διαγραφή των χρεών (συνολικού ύψους πάνω από 100.000 ευρώ), σε περίπτωση που ο Δήμος επιστρέψει τα κτίρια, πρόταση που αποδέχτηκε η νέα δημοτική Αρχή.

Η όλη απόφαση του Δήμου γίνεται παράλληλα με την προσπάθεια εξασφάλισης χώρων για πάρκινγκ, προωθώντας το σχέδιο της δημοτικής αρχής σχετικά με λύση στο κυκλοφοριακό για την δημιουργία δικτύου στάθμευσης έξω από το κέντρο της Πάτρας.

Σύμφωνα με το πλαίσιο αυτό ο ΟΣΕ και ο ΟΛΠΑ έχει έρθει σε επαφή με τον Δήμογια την παραχώρηση χώρων και σε αυτό το πλέγμα βρίσκεται και η επιστροφή των κτιρίων των παλιών σταθμών της εκεί περιοχής.

Το θέμα όμως αναμένεται να ξεσηκώσει δεκάδες αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής, καθώς «ξεσπιτώνονται» και μένουν άστεγες δεκάδες σύλλογοι, αλλά και υπηρεσίες που έδιναν την δυνατότητα στους πολίτες να συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις, στο πλαίσιο της βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους. Ήδη κάτοικοι των Βραχνείκων, των Τσουκαλείκων και των Ροιτίκων μιλάνε για απόφαση του Δήμου που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την περιοχή τους…

patrasevents.gr