Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ρώμη: Εγκλωβισμός του δημάρχου στα εγκαίνια της νέας γραμμής του Μετρό


Τα εγκαίνια για την καινούργια γραμμή του Μετρό στη Ρώμη δεν τσούλησαν ομαλά! Τεχνικό πρόβλημα εγκλώβισε τον δήμαρχο της αιώνιας πόλης μέσα σε βαγόνι!



Η Αιώνια Πόλη απέκτησε μετά από πολλά χρόνια την τρίτη γραμμή του μετρό της, ωστόσο τα εγκαίνια συνοδεύτηκαν από απρόοπτα καθώς ένα τεχνικό πρόβλημα εγκλώβισε τον δήμαρχο για λίγο στο βαγόνι!

Η τρίτη γραμμή, πράσινου χρώματος, βάζει περισσότερα σημεία της ιταλικής πρωτεύουσας στο χάρτη των υπόγειων συγκοινωνιών.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του έργου είχε καθυστερήσει αρκετά -οι Ρωμαίοι περίμεναν αυτή την γραμμή για περίπου μία δεκαετία- ενώ στην πορεία του το έργο είχε μπλοκάρει εξαιτίας διαμάχης του δήμου και της εταιρείας.

Τα πρώτα δρομολόγια των υπερσύγχρονων συρμών που λειτουργούν αυτοποιημένα έγιναν την Κυριακή.

Ωστόσο, ο πρώτος κιόλας συρμός σταμάτησε εξαιτίας τεχνικού προβλήματος και οι επιβάτες έπρεπε να κατέβουν στην στάση και να περιμένουν τον επόμενο, που ήρθε σε έντεκα λεπτά.

Στη συνέχεια πάντως και ο δήμαρχος Ιγκνάτσιο Μαρίνο βρέθηκε σε μια «άτυχη» στιγμή, αφού οι αυτόματες πόρτες στον σταθμό που θα κατέβαινε δεν άνοιξαν και εγκλώβισαν για λίγο τους επιβάτες.

Παρά τα μικρά προβλήματα, ο δήμαρχος δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος με το έργο.

thetoc.gr/