Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Τραμ Αθήνας: Συνεχίζεται η μάχη για την προμήθεια νέων συρμών

Σε εξέλιξη παραμένει ο διαγωνισμός της Αττικό Μετρό για της προμήθεια 25 νέων συρμών Τραμ, κόστους 62,2 εκατομμυρίων ευρώ. Η διαδικασία εξελίσσεται σε μάχη με τους διαγωνιζόμενους να προσπαθούν να επικρατήσουν μέσω ενστάσεων. Να θυμίσουμε πως ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 14 Απριλίου 2014 με τη συμμετοχή 6 εταιρειών:

Πρόκειται για τις εταιρείες:
STADLER
PESA
CNR
SOLARIS BUS AND COACH
SKODA TRANSPORTATION
CFD BAGNERES SAS

Τα νέα οχήματα τραμ θα είναι καλύτερα σε σχέση με εκείνα της "πρώτης γενιάς" του 2004. Θα είναι πλήρως κλιματιζόμενα, θα διαθέτουν οθόνες πληροφόρησης, τηλεματική, ενώ θα έχουν το ίδιο μήκος με τους σημερινούς συρμούς, η προμήθεια των οποίων έγινε με βάση τον σχεδιασμό των στάσεων. Η προμήθεια των συρμών χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης καθώς και πόρους του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013.

Τα νέα οχήματα θα καλύψουν τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν από την επέκταση του Τραμ στον Πειραιά, στην Πατησίων, και στην Αργυρούπολη στο πλαίσιο των προγραμματιζόμενων επεκτάσεων του μέσου. Από τα παραπάνω έργα σε κατασκευή βρίσκεται η επέκταση προς Πειραιά και αναμένεται να λειτουργήσει στα μέσα του 2016. Τα έργα σε Πατησίων και Αργυρούπολη προγραμματίζεται να λειτουργήσουν το 2017.

Το ευτύχημα είναι πως η καθυστέρηση στα έργα θα επιτρέψει την έγκαιρη παραλαβή τωων νέων συρμών Τραμ που θα πρέπει να καλύψουν σε πρώτη φάση τουλάχιστον την επέκταση προς Πειραιά.

ypodomes.com