Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη προειδοποιεί ο Σιμόπουλος τον Μπουτάρη

Τι απαντάει ο ΓΓ Δημοσίων Έργων στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, που τον αποκάλεσε «ψεύτη» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, για το θέμα των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου
Με προσφυγή στη δικαιοσύνη προειδοποιεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, σχολιάζοντας τα όσα είπε για αυτόν ο δήμαρχος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Ο ίδιος καλεί τη διοίκηση του δήμου να αποσύρει την προσφυγή στο ΣτΕ για το θέμα των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.

«Ο κ. Μπουτάρης εκλαμβάνει ως αδυναμία την επιθυμία μου να διατηρήσω τον πολιτικό διάλογο σε υψηλό επίπεδο. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεπέρασε τα όρια και με αποκάλεσε ψεύτη. Τον προειδοποιώ ότι εάν επαναλάβει την ίδια τακτική, θα κληθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, να αποδείξει τους ισχυρισμούς του», τονίζει ο κ. Σιμόπουλος.

«Επιτέλους (ο δήμαρχος) προσχωρεί στην άποψη πως για να κατασκευασθεί ο σταθμός Βενιζέλου του Μετρό, πρέπει να γίνει προσωρινή απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων, άποψη που σταθερά υποστηρίζω εδώ και ενάμιση χρόνο. Πρέπει τώρα, ο δήμος να αποσύρει άμεσα την προσφυγή του για το θέμα αυτό, στο Συμβούλιο της Επικρατείας», επισημαίνει ο ίδιος.

voria.gr