Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Σε ποιες πόλεις τα μέσα μεταφοράς δεν είναι ασφαλή


Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας

Το μετρό μιας πόλης είναι ο πιο εύκολος τρόπος για ταξιδιωτικές περιηγήσεις. Πόσες και πόσες φορές δεν χρειάστηκε να μελετήσετε με προσοχή τον χάρτη των διαδρομών για να μεταβείτε από το ένα αξιοθέατο στο άλλο.
Τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης του YouGov έδειξαν ότι οι πόλεις της Λατινικής Αμερικής έχουν το πιο επικίνδυνο συστήματα μεταφορών για τις γυναίκες. 
Η πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, που δεν διαθέτει σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά οι μεταφορές γίνονται με λεωφορεία, φιγουράρει στην κορυφή της λίστας με τις πόλεις με τα πιο επικίνδυνα μέσα μαζικής μεταφοράς. 
Την Μπογκοτά ακολουθούν η Πόλη του Μεξικό, η Λίμα και το Δελχί. 
Αντίθετα, η Νέα Υόρκη έχει το ασφαλέστερο σύστημα μετρό για γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες. Μάλιστα, τα επίπεδα εγκληματικότητας στην πόλη έχουν μειωθεί κατά 75% τα τελευταία 25 χρόνια. 
Η πόλη του Τόκιο κατέκτησε την δεύτερη θέση σε σχέση με την ασφάλεια, ακολουθούμενη από το Πεκίνο και το Λονδίνο.
Την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνει η Σεούλ, ενώ το Παρίσι είναι στην 11η θέση. 
Η έρευνα διεξήχθη σε 6.555 γυναικές, συμπεριλαμβανομένων 10 ειδικών στα δικαιώματα των γυναικών, την ισότητα των φύλων και του πολεοδομικού σχεδιασμού σε κάθε πόλη και ζητήθηκε από το Ίδρυμα Thomson Reuters σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου της YouGov. 
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ρωτήθηκαν σχετικά με την ασφάλεια τη νύχτα, τις εμπειρίες λεκτικής και σωματικής παρενόχλησης, καθώς και τα επίπεδα εμπιστοσύνης στους επιβάτες και τις αρχές, 

Οι πόλεις με τα πιο επικίνδυνα μετρό είναι: 

1. Μπογκοτά 
2. Πόλη του Μεξικό 
3. Λίμα 
4. Νέο Δελχί 
5. Τζακάρτα 
6. Μπουένος Άιρες 
7. Κουάλα Λουμπούρ 
8. Μπανγκόκ 
9. Μόσχα 
10. Μανίλα 
11. Παρίσι 
12. Σεούλ 
13. Λονδίνο 
14. Πεκίνο 
15. Τόκιο 
16. Νέα Υόρκη


newsdeast