Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Αναδίπλωση Πελετίδη για τους παλιούς σταθμούς του ΟΣΕ


Πελετίδης, Πελεκούδας, Χριστόπουλος, Σπαρτινός, Λάμπρου, Πατούχας και Παναγιωτόπουλος, βρέθηκαν χθες το απόγευμα στα Τσουκαλέικα όπου πραγματοποιήθηκε ανοιχτό συμβούλιο σχετικά με το θέμα του παλιού σταθμού του ΟΣΕ...
μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του thebest.gr για τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής να επιστρέψει στον ΟΣΕ τους παλιούς σταθμούς του, οι οποίοι έχουν μισθωθεί από τον Δήμο και φιλοξενούν αφενός δημοτικές υπηρεσίες, κοινωνικές δράσεις, και πολιτιστικούς συλλόγους, αφετέρου διαθέτουν ελεύθερους χώρους που αποτελούν ανάσα για τους κατοίκους των περιοχών Τσουκαλέικα, Καμίνια και Βραχνέικα.
Η συνάντηση έγινε έξω από το κοινοτικό γραφείο Τσουκαλεϊκων και οι κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν σαφείς δεσμεύσεις από τον Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο κ. Πελεκούδα τονίζοντας ότι πέρα από το γεγονός ότι στο παλιό κτίριο του σταθμού του ΟΣΕ φιλιοξενείται το κοινοτικό γραφείο και το κοινοτικό ιατρείο η περιοχή των Τσουκαλεϊκων, όπως και η περιοχή των Καμινίων δεν έχουν ελεύθερους χώρους και αναπτύσσονται αποκλειστικά σε χώρους του ΟΣΕ ακόμη και οι παιδικές χαρές.
Ο δήμαρχος βεβαίωσε τους κατοίκους ότι δε θα χάσουν το κοινοτικό γραφείο - αγροτικό ιατρείο, ενώ για τον περιβάλλοντα χώρο (παιδική χαρά, πλατεία, χώρο στάθμευσης, κοντέινερ Αστέρα Τσουκαλεϊκων) δεσμεύθηκε ότι δε θα χαθεί, χωρίς βέβαια να δίνει σαφείς εγγυήσεις σχετικά με τις ενέργειες που θα γίνουν σε σχέση με τον ΟΣΕ έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα.
Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που ήσαν παρόντες (Χριστόπουλος, Σπαρτινός, Πατούχας, Παναγιωτόπουλος) ζήτησαν άπαντες να γίνει σεβαστό το δικαίωμα των κατοίκων στους ελεύθερους χώρους και να βρεθεί λύση ώστε να μην επιστραφεί ο παλιός σταθμός στον ΟΣΕ.
Το θέμα μάλιστα αναμένεται να έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Ανοικτό παραμένει το θέμα με Βραχνέικα, όπου στο παλιό κτίριο του σταθμού στεγάζεται πλήθος πολιτιστικώμ συλλόγων ενώ έχει αναπλαστεί με χρήματα από το leader.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thebest.gr η δημοτική αρχή ετοιμάζεται να προβεί σε συμφωνία επιστροφής των παλιών σταθμών στον ΟΣΕ τόσο επειδή επιθυμεί να λύσει με αυτό τον τρόπο το πρόβλημα του χρέους του Δήμου προς τον ΟΣΕ από τα ενοίκια, όσο και επειδή προσπαθεί να δώσει ανταλλάγματα ώστε να παραχωρηθούν χώροι του ΟΣΕ στην Πάτρα για τη δημιουργία πάρκινγκ.
Τι ακριβώς συμβαίνει; Ο Δήμος τόσο επί Τογαντζή (πριν την συνένωση), όσο και αργότερα επί Δημαρά δεν ήταν συνεπής στα ενοίκια προς τον ΟΣΕ και χρωστάει περί τα 120.000 ευρώ.
Οι πληροφορίες λένε ότι ο ΟΣΕ υποσχέθηκε διαγραφή των χρεών, αν επιστρέψει τα κτίρια που έχουν παραχωρηθεί και η δημοτική αρχή αποφάσισε να το κάνει αποδεκτό σε συνδιασμό και με τη διάθεση ή μίσθωση άλλων χώρων στην Πάτρα.

Γ. Κοντογεωργοπούλου

thebest.gr