Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ένα πάρκο... για κανέναν!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΔΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟ ΑΛΣΥΛΛΙΟ ΤΟΥ ΟΣΕ:

Ανατολικά του σταθμού επιβατών του ΟΣΕ μέχρι τα παλιά ψυγεία "Όλυμπος" και μεταξύ της οδού Παλαιολόγου και σιδηροδρομικών γραμμών βρίσκεται το περίφημο πάρκο του ΟΣΕ. Μία παγκόσμια πρωτοτυπία και αφασίας! Ένα έτοιμο πάρκο, χρόνια ολάκερα, να παραμένει κλειστό και να ρημάζει!


Για να καταλάβει κανείς σήμερα το μέγεθος της αδιαφορίας των "αρμοδίων" για το πάρκο, μια σχετική... ιστορική αναδρομή θα ήταν χρήσιμη.
Όπως θα θυμούνται οι παλιοί, ο χώρος του πάρκου και το κυλικείο του τότε ΣΕΚ ήταν τόπος συνάντησης και ψυχαγωγίας των Λαρισαίων. Απέναντι ακριβώς στο κέντρο "ΟΑΣΗ" ο θερινός κινηματογράφος, η Αναμπέλα μετά... Τα χρόνια πέρασαν, οι συνήθειες και τα ενδιαφέροντα στέκια άλλαξαν και η περιοχή παραδόθηκε εντελώς στα "μπουμπούκια της νύχτας". Προς τη μεριά της Παλαιολόγου το πάρκο είχε έναν θεόρατο μαντρότοιχο μέχρι την οδό Κομνηνών, σίγουρη κάλυψη κάθε είδους ανομία...
Τότε, ως Σ.Σ., προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις. Οι εγκληματικές ενέργειες έπρεπε να σταματήσουν. Στόχος μας το πάρκο, το ορμητήριο κάθε παράνομου. Απευθυνθήκαμε στον ΟΣΕ και στον τότε νομάρχη Κουκουλάκη. Μετά από πιέσεις των κατοίκων γκρεμίστηκε το ντουβάρι στο ένα μέτρο και τοποθετήθηκαν κάγκελα. Επί Χρ. Καφφέ, έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις προς τον ΟΣΕ. Προτάθηκε να αναλάβει ο Δήμος την περιποίηση και την καθαριότητα του πάρκου. Δυστυχώς και πάλι συναντήσαμε μια ανεξήγητη άρνηση... Αιτία, πάντα ο φόβος του ΟΣΕ. Πίστευαν και πιστεύουν, νομίζω, ακόμη ότι θα "χάσουν" το πάρκο δίνοντάς το για χρήση. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ ΟΣΕ και Δήμου... Πριν από μερικά χρόνια ξαφνικά ο ΟΣΕ ανακατασκεύασε το πάρκο. Εφτιαξε τα πάντα από την αρχή. Παρτέρια, θάμνους, φωτισμό, ύδρευση κ.λπ. Πέσαν αρκετά χρήματα. Είπαμε και εμείς ότι ήρθε η ώρα να χαρούν και να παίξουν τα παιδάκια, να ξεκουραστούν οι ηλικιωμένοι. Η πόρτα, όμως, του πάρκου με το πέρας των εργασιών δεν άνοιξε. Ζητήσαμε να ανοίξει για τους πολίτες και τότε η "μεγάλη κεφαλή" των Αθηνών την πρώτη φορά μας είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις αφύλακτες σιδ. γραμμές (100 μ. φράχτης). Τη δεύτερη φορά μας είπε ότι το πάρκο είναι μόνο για του επιβάτες του ΟΣΕ.
Τελικά, το ερώτημα είναι ένα και μοναδικό. Μέχρι πότε ο Δήμος και η Περιφέρεια θα ανέχονται τα καμώματα του ΟΣΕ; Απλά και σταράτα ζητάμε το πάρκο του ΟΣΕ να δοθεί για χρήση στους Λαρισαίους.

Αθαν. Κουκόσιας
τ. πρόεδρος Σ.Σ. Σταθμού
eleftheria.gr