Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Πολυνομοσχεδίο του υπουργείου Μεταφορών με τίτλο «Ρυθμίσεις Θεμάτων Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Δημοσίων ΕΡΓΩΝ»,


Θεσπίζεται ειδικό τέλος από το υπουργείο Μεταφορών

Τι αναφέρει για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στη θέσπιση ειδικού τέλους υπέρ των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) το οποίο θα εισπράττεται από τους επιβάτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς από τα ελληνικά κρατικά αεροδρόμια, ετοιμάζεται να προχωρήσει το υπουργείο Μεταφορών.

Αυτό περιλαμβάνεται στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών με τίτλο «Ρυθμίσεις Θεμάτων Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Δημοσίων ΕΡΓΩΝ», το οποίο βρίσκεται ήδη στο στάδιο των υπογραφών από τα συναρμόδια υπουργεία και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Με άλλη διάταξη του ίδιου νομοσχεδίου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα εισπράττει από το Δημόσιο 50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο έως και το 2019, για την παροχή δημόσιας σιδηροδρομικής υπηρεσίας σε γραμμές που δεν έχουν μεγάλη επιβατική κίνηση. Αυτό θα γίνεται μέσω ειδικής σύμβασης που θα υπογράψει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να διασφαλιστεί η κάλυψη των δρομολογίων της άγονης γραμμής ακόμα και μετά την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, όσον αφορά τους σιδηροδρόμους, προβλέπεται η σύσταση ανεξάρτητης Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Συμβάντων, αποστολή της οποίας θα είναι η διερεύνηση κάθε σιδηροδρομικού ατυχήματος ή σοβαρού συμβάντος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατύχημα.

ΤΟ ΒΗΜΑ