Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

«Μάικλ Δουκάκης» θα ονομάζεται ο κεντρικός σταθμός του τρένου της Βοστώνης

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ

Η πολιτεία της Μασαχουσέτης τίμησε τον Μάικλ Δουκάκη μετονομάζοντας την κεντρική σιδηροδρομική αφετηρία της Βοστώνης γνωστή ως «South Station» σε «Governor Michael S. Dukakis Transportation Center», με επίσημη τελετή παρουσία του κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Ντεβόλ Πάτρικ.

Όπως γράφει η εφημερίδα “Εθνικός Κήρυκας”, η απόφαση αυτή ελήφθη για να τιμηθεί ο κορυφαίος Ελληνοαμερικανός πολιτικός, Μάικλ Δουκάκης, παιδί Ελλήνων πρωτοπόρων μεταναστών, ο οποίος υπηρέτησε τη Μασαχουσέτη ως κυβερνήτης της επί τρεις θητείες και συγκεκριμένα από το 1975 μέχρι το 1979 και από το 1983 μέχρι το 1991 . Συνέβαλλε τόσο στη σωτηρία του σταθμού από γκρέμισμα, αλλά και στην ανασυγκρότηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Μασαχουσέτης και τη σύνδεσή της με τη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον, τη Φιλαδέλφεια, την Ουάσιγκτον, το Μέιν.

Το υψηλής ταχύτητας ηλεκτροκίνητο τραίνο γνωστό ως Acela το οποίο εκτελεί τα παραπάνω δρομολόγια παράλληλα με τα παραδοσιακά πετρελαιοκίνητα τραίνα ήταν ιδέα και καθιέρωση του κ. Δουκάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Δουκάκης ήταν ο πρώτος Ελληνοαμερικανός στην ιστορία της ομογένειας της Αμερικής, ο οποίος έθεσε υποψηφιότητα για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών και κατόρθωσε να κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία το 1988.

«Ο κ. Δουκάκης είναι άξιος της τιμής που του γίνεται», υπογράμμισε ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Ντεβόλ Πατρίκ και συμπλήρωσε πως «ήταν εκείνος ο οποίος κατάλαβε πως η συγκοινωνία δεν είναι απλώς θέμα μετακίνησης των ανθρώπων από το σημείο Α στο σημείο Β αλλά είναι μάλλον μία οικονομική μηχανή».

Ο κ. Δουκάκης ο οποίος διανύει το 81ο έτος της ηλικίας του αλλά εξακολουθεί και διδάσκει Πολιτικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης, ενώ δραστηριοποιείται σε συμπόσια, διαλέξεις και πολιτικές αναλύσεις εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την τιμή που του έγινε.

Όπως ανέφερε, «δεν νομίζω πως θα σταματήσουν οι άνθρωποι να αποκαλούν τον σταθμό των τραίνων με τη γνωστή του ονομασία South Station» και διερωτήθηκε «πόσα ονόματα δεν έχουν δοθεί στο Boston Garden, αλλά εξακολουθεί να είναι το Boston Garden, ωστόσο σας είμαι ευγνώμων».

"Εθνος"