Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Εκδρομικό τρένο την Κυριακή για την αδελφοποίηση των γεφυρών Μάναρη-Ρίου-Αντιρρίου


Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 στις 12 το μεσημέρι στο χωριό Μάναρι της Αρκαδίας θα γίνει εκδήλωση αδελφοποίησης της οχτάτοξης σιδηροδρομικής γέφυρας με την οδική γέφυρα Ρίου- Αντιρίου Χαρίλαος Τρικούπης.
Ο ΟΣΕ θα διαθέσει εκδρομικό τραίνο το οποίο θα αναχωρήσει από τον νέο σιδηροδρομικό σταθμό της Κορίνθου γύρω στις 8 το πρωί με προορισμό το Μάναρι. Όσοι θέλουν μπορούν να επιβιβαστούν και από ενδιάμεσους σταθμούς στη διάρκεια της διαδρομής. Στην Τρίπολη το τραίνο αναμένεται να φτάσει μετά τις 10 το πρωί.
Η εκδήλωση θα αρχίσει στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού όπου θα γίνουν σχετικές ομιλίες κτλ. Στη συνέχεια θα γίνει επίσκεψη στη γέφυρα και στην σιδηροδρομική στάση όπου πρόσφατα με δαπάνη του ΟΣΕ έγινε η ανακαίνιση του κτηρίου αλλά και αισθητικές αποκαταστάσεις της γέφυρας. Οι αποκαταστάσεις αυτές χρειάστηκε να γίνουν μετά από αταίριαστες παρεμβάσεις με μπετόν (στα άκρα της στέψης της γέφυρας) από την εργολαβία της ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής πριν από μερικά χρόνια. 
Θα ακολουθήσει δεξίωση.
Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παν. Θεοφανόπουλος ενώ έχει προσκληθεί και ο Υπουργός Μεταφορών κ. Χρυσοχοϊδης
Ο ΣΦΣ Αρκαδίας καλεί τους φίλους του σιδηροδρόμου και τους πολίτες της Αρκαδίας να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να μεταβούν σιδηροδρομικώς στο Μάναρι με επιβίβαση από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Τρίπολης (ή άλλο σταθμό) αφού ειδοποιήσουν από την προηγουμένη στο τηλέφωνο: 6981230265.


drt915.gr