Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Σεισμό 6,8 Ρίχτερ στην Ιαπωνία. Ματαίωση δρομολογίων τρένων

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την εκδήλωση σεισμικών κυμάτων, ή τσουνάμι, μετά το σεισμό ο οποίος έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα Τόκιο, σε απόσταση 180 χλμ. από το επίκεντρο.

Σύμφωνα με το NHK τουλάχιστον πέντε άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε κατοικίες που κατέρρευσαν στο χωριό Χακούμπα, ένα θέρετρο για σκι στη νομαρχία Ναγκάνο, αλλά ο ένας διασώθηκε και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να διασωθούν και οι υπόλοιποι. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες πως τουλάχιστον 10 πολίτες έχουν τραυματιστεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μια ομάδα του στρατού εστάλη στην περιοχή σε ρόλο εμπροσθοφυλακής, ενώ έχουν τεθεί σε επιφυλακή μονάδες των ένοπλων δυνάμεων.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στην πόλη Ναγκάνο, στο κεντρικό τμήμα της ασιατικής χώρας και 180 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Τόκιο. Το εστιακό του βάθος να υπολογίζεται σε μόλις 10 χιλιόμετρα και προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση και ματαίωση των δρομολογίων σε ένα τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου, όμως, βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά, δεν υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί τσουνάμι.

Τα δρομολόγια των τρένων υψηλής ταχύτητας στην περιοχή ανεστάλησαν προσωρινά, πάντως επαναλήφθηκαν λίγη ώρα αργότερα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

"Καθημερινή"