Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Υποχώρησαν 32% τα κέρδη της Alstom στο α΄ εξάμηνο

Η γαλλική εταιρεία μηχανολογικού εξοπλισμού Alstom SA, ανακοίνωσε σήμερα πτώση 32% στα κέρδη α΄ εξαμήνου, παρά τα συνολικά υψηλότερα έσοδα για την περίοδο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της περιόδου μεταξύ Απριλίου-Σεπτεμβρίουδιαμορφώθηκαν στα 255 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 375 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους, με τις πωλήσεις να αυξάνονται 13% στα 3,06 δισ. ευρώ από τα 2,7 δισ. ευρώ.

Η κατασκευάστρια εταιρεία υπερταχείων αμαξοστοιχιών TGV, ανακοίνωσε ότι έχει κλείσει παραγγελίες αξίας 6,41 δισ. ευρώ στη διάρκεια της εξάμηνης περιόδου, μεταξύ των οποίων και μια παραγγελία 4 δισ. ευρώ για 600 τρένα στη Νότια Αφρική. Για το σύνολο της χρήσης, η Alstom δήλωσε πως περιμένει η αύξηση των πωλήσεων να λάβει χώρα σε υψηλά μονοψήφια ποσοστά.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έλαβε το πράσινο φως από την κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει με την πώληση ορισμένων assets της στην μεγαλύτερη ανταγωνιστική General Electric. Η εταιρεία σχεδιάζει να υποβάλει το σχέδιο στους μετόχους για ψήφιση στις 19 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη γαλλική κυβέρνηση, η GE και η Alstom θα δημιουργήσουν τρεις κοινοπραξίες για τη διαχείριση του ενεργειακού εξοπλισμού που η γαλλική εταιρεία δεν θα πουλήσει.

Η κυβέρνηση έλαβε επίσης την απόφαση να αγοράσει ποσοστό 20% στην Alstom από τον βασικό μέτοχό της, την οικογενειακή επιχείρηση Bouygues.


Πηγή:www.capital.gr