Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Χειροπέδες σε 16χρονη Ολλανδέζα που σχεδίαζε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος


Είχε επιβιβαστεί σε ένα τρένο που επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Βουδαπέστη με προορισμό το Βελιγράδι, στις 29 Οκτωβρίου



Άλλη μια νεαρή κοπέλα, αυτή τη φορά μια 16χρονη από την Ολλανδία, συνελήφθη στην Ευρώπη, καθώς σχεδίαζε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.
Η έφηβη -που κατάγεται από το Μαρόκο- συνελήφθη στα τέλη Οκτωβρίου από τις αστυνομικές αρχές της Ουγγαρίας και όπως ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία (ΤΕΚ) της χώρας, είχε επιβιβαστεί σε ένα τρένο που επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Βουδαπέστη με προορισμό το Βελιγράδι, στις 29 Οκτωβρίου. 
Ωστόσο, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι είχε πλαστά έγγραφα για αυτό και συνελήφθη και παραδόθηκε την Τρίτη στις ολλανδικές αρχές. Μάλιστα, η Ολλανδία είχε εκδώσει σήμα για την ανήλικη, η οποία φερόταν ως «αγνοούμενη», αν και υπήρχαν υποψίες ότι στόχος της ήταν να ενωθεί με τους τζιχαντιστές στη Συρία.
Η νεαρή χρησιμοποιούσε διαρκώς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης όπου δρουν ισλαμιστές τζιχαντιστές οι οποίοι κάνουν προπαγάνδα με σκοπό τη στρατολόγηση μελών, σύμφωνα με τις αρχές της Ουγγαρίας οι οποίες πρόσθεσαν πως η 16χρονη ήταν έτοιμη «να ενταχθεί στον ένοπλο αγώνα και να διαπράξει τρομοκρατικές ενέργειες».

protothema.gr/