Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

100 δισ. για υποδομές ενέκρινε η κυβέρνηση της Κίνας

Η κυβέρνηση της Κίνας ενέκρινε έργα υποδομής αξίας που ξεπερνά τα 100 δισ. δολαρίων από τα τέλη του Οκτωβρίου ως τις αρχές του Νοεμβρίου, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ σήμερα, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για να τονωθεί η ανάπτυξη της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας του πλανήτη.
Το ανώτατο κρατικό όργανο οικονομικού σχεδιασμού της Κίνας, η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης, ενέκρινε τη χρηματοδότηση 21 έργων υποδομής από την 16η Οκτωβρίου ως την 5η Νοεμβρίου, συνολικής αξίας ¥693,3 δισεκ. ($113,24 δισεκ.), μετέδωσαν η κρατική ραδιοφωνία και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Στα έργα αυτά συμπεριλαμβάνονται 16 σιδηροδρομικές συνδέσεις και πέντε αεροδρόμια, ενώ στόχος των έργων αυτών είναι να αναζωογονηθούν και οι επενδύσεις στην αγορά ακινήτων, ανέφερε το Νέα Κίνα.
Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας επιβραδύνθηκε το τρίτο τρίμηνο στο 7,3% του ΑΕΠ —είναι ο χαμηλότερος από το αποκορύφωμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης—, καθώς η μείωση της δραστηριότητας στον τομέα των ακινήτων βάρυνε στην εγχώρια ζήτηση.
Ο ετήσιος ρυθμός επέκτασης των εξαγωγών και των εισαγωγών της Κίνας επίσης επιβραδύνθηκε τον Οκτώβριο, όπως καταδεικνύουν στοιχεία τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα, γεγονός που προστίθεται στις ενδείξεις επιδείνωσης της προοπτικής της κινεζικής οικονομίας και ίσως οδηγήσει το Πεκίνο να ανακοινώσει και νέα μέτρα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ