Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ωραίος ο νέος σταθμός του Προαστιακού στον Ταύρο αλλά...(ΦΩΤΟ κ VIDEO)

Καλά τα εγκαίνια και οι φιέστες για τον νέο σταθμό του Προαστιακού στον Ταύρο, καλό και το έργο που θα ανακουφίσει την περιοχή και θα εξυπηρετεί χιλιάδες επιβάτες όμως δεν έχει ασανσέρ και άρα τα άτομα με αναπηρία δε θα μπορούν να τον χρησιμοποιούν ενώ οι ηλικιωμένοι θα τον χρησιμοποιούν με δυσκολία. Τι απαντά ο Υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Ο Προαστιακός έφτασε επιτέλους στον Ταύρο καθώς σήμερα τίθεται σε λειτουργία ο νέος σταθμός που προσθέτει μια ακόμη στάση ανάμεσα στο Ρουφ και στο Ρέντη. 


Εγκαίνια δίχως...ασανσέρ!

Ο νέος σταθμός του Προαστιακού στον Ταύρο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως 2-4 και Κορυτσάς.



Ο σταθμός του Ταύρου είναι ένα έργο που είχε κακοφορμίσει καθώς αντιμετώπισε δεκάδες νομικά και τεχνικά προβλήματα. Το έργο έχει ολοκληρωθεί από το καλοκαίρι του 2009 αλλά τα λεφτά... τελείωσαν και έτσι δεν έχει ασανσέρ αλλά οι δυο αποβάθρες συνδέονται με γέφυρα. 





Αυτό πρακτικά σημαίνει οτι τα άτομα με αναπηρίες δε θα έχουν πρόσβαση στον σταθμό ενώ οι ηλικιωμένοι ή οι άνθρωποι που έχουν ευθραυστη υγεία θα τον χρησιμοποιούν με δυσκολία.


Εδώ θα μπει το ασανσέρ...όταν μπει...

Πολλά τα παράπονα των επιβατών με το καλημέρα


"Πείτε στον υπουργό να βάλει ασανσέρ. Δε μπορούμε να ανεβοκατεβαίνουμε τόσα σκαλιά" ήταν μόνο μερικά από τα παράπονα των πρώτων επιβατών που βρέθηκαν στο σταθμό σήμερα. 

Ενα ακόμη πρόβλημα είναι οτι η πλησιέστερη στάση του λεωφορείου είναι στην Πειραιώς, τέσσερα οικοδομικά τετράγωνα από τον σταθμό του Προαστιακού. 





Τι απαντά ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης


Οπως δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός Μεταφορων και Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης "αυτό το έργο ήταν ένα κακοφορμισμένο έργο και μετά από δική μου παρέμβαση το παραδίδουμε στο κοινό. Τους πρώτους μήνες του 2015 θα λειτουργεί το ασανσέρ". 



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
newsit