Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση Τσίτουρα -Πατουλίδου για το Μετρό Θεσσαλονίκης


Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε., κ. Χρήστος Τσίτουρας συναντήθηκε πρόσφατα και ενημέρωσε την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κα. Βούλα Πατουλίδου...
για τις εξελίξεις στο βασικό έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, την πορεία των εργασιών της Επέκτασης προς Καλαμαριά, την πρόοδο των μελετών των μελλοντικών Επεκτάσεων προς Σταυρούπολη, Εύοσμο, καθώς και το σχεδιασμό προς το Αεροδρόμιο.
Ειδική μνεία έγινε για το σταθμό Βενιζέλου και το ζήτημα της ανάδειξης των αρχαιολογικών ευρημάτων καθώς και τη διαδικασία υλοποίησης και ολοκλήρωσής του υπό την αίρεση της απεμπλοκής του.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Χ. Τσίτουρας, δήλωσε ότι η Αττικό Μετρό Α.Ε. βρίσκεται πάντα στον στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών και αναφέρθηκε στην ουσιαστική συνεργασία με την Περιφέρεια που είναι απαραίτητη για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται. Τόνισε ιδιαιτέρως τις δυνατότητες και την τεχνογνωσία που διαθέτει η Αττικό Μετρό και ενημέρωσε για τις αστικές παρεμβάσεις στις περιοχές κατασκευής έργων, τις αναπλάσεις μετά το πέρας κατασκευής και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή των έργων αρμοδιότητας της εταιρίας.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κα. Βούλα Πατουλίδου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη σφαιρική και σε ουσία ενημέρωση που έλαβε και επιβεβαίωσε για την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας στα έργα του Μετρό. Προσέθεσε ότι αναμένει στο άμεσο μέλλον ορατά αποτελέσματα από την υλοποίηση τέτοιων έργων, που είναι τόσο απαραίτητα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών καθώς και τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων για την ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων στο σταθμό «Βενιζέλου».

ypodomes