Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Βερολίνο: Η Μέρκελ στέλνει μήνυμα στους απεργούς

Λόγω της απεργίας που κύρηξε το συνδικάτο των πιλότων της εταιρίας, θα ακυρωθούν 1.400 πτήσεις εντός της Γερμανίας και προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν 200.000 επιβάτες.
Οι πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa ξεκίνησαν από το πρωί σήμερα μια 35ωρη στάση εργασίας, την όγδοη για φέτος, με βασικό αίτημα να μην μεταβληθεί το πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησής τους, όπως αυτό ορίζεται στη συλλογική σύμβαση εργασίας τους.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ επέκρινε τους απεργούς, η κινητοποίηση των οποίων ακολουθεί τη διήμερη απεργία στην οποία προχώρησαν το Σαββατοκύριακο οι μηχανοδηγοί των γερμανικών σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn). Η καγκελάριος "ελπίζει ότι αυτές οι διενέξεις θα διευθετηθούν γρήγορα", είπε ο εκπρόσωπός της, Γκέοργκ Στράιτερ.

Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι λόγω της απεργίας θα ακυρωθούν 1.400 πτήσεις εντός της Γερμανίας και προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν 200.000 επιβάτες. Αύριο στις 06:00 το πρωί (07:00 ώρα Ελλάδας) θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας διάρκειας 18 ωρών και οι πιλότοι των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων. Όλοι οι πιλότοι θα επιστρέψουν στη δουλειά τους μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Σήμερα, ορισμένες πτήσεις έγιναν κανονικά, χωρίς μέλη του συνδικάτου Cockpit στο πιλοτήριό τους. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκαν οι περισσότερες αφίξεις και αναχωρήσεις από και προς τη Φραγκφούρτη, όμως σχεδόν οι μισές πτήσεις από το Μόναχο θα πραγματοποιηθούν όπως ήταν προγραμματισμένες.