Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ιαπωνία: Ο τυφώνας Βονγκφόνγκ έφθασε στα κεντρικά νησιά της χώρας

Αγνοείται η τύχη ενός Κινέζου

Προβλήματα με τα δρομολόγια των τρένων

Ο ισχυρός τυφώνας Βονγκφόνγκ έπληξε σήμερα Δευτέρα την καρδιά της Ιαπωνίας αφού έχει ήδη προκαλέσει τον τραυματισμό τουλάχιστον 44 ανθρώπων ενώ αγνοείται η τύχη ενός Κινέζου ο οποίος παρασύρθηκε από τα κύματα, έγινε γνωστό από τις αρχές και μέσα ενημέρωσης.

Το κέντρο του τυφώνα, ο οποίος είναι ο 19ος της σεζόν, "βρισκόταν σήμερα γύρω στις 8:30 (01:00 ώρα Ελλάδας) στο Μακουραζάκι, στο νησί Κιούσου". Ριπές ανέμου έφθαναν σε ταχύτητα τα 180 χλμ/ώρα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Τριακόσιες εβδομήντα δύο πτήσεις ακυρώθηκαν και σιδηροδρομικές συνδέσεις διακόπηκαν στην περιφέρεια του Κανσάι. Τα προβλήματα στις μεταφορές είναι ιδιαίτερα αισθητά επειδή οι Γιαπωνέζοι επωφελούνται από ένα εορταστικό τριήμερο, καθώς η σημερινή ημέρα είναι αργία.

Πριν ακόμη φθάσει ο τυφώνας στα κύρια νησιά της Ιαπωνίας, τρεις Κινέζοι παρασύρθηκαν χθες, Κυριακή, το απόγευμα από γιγάντια κύματα στο Σιζουόκα, στη νότια ακτή του Τόκιο, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Δύο απ' αυτούς κατέστη δυνατό να διασωθούν, όμως η τύχη του τρίτου εξακολουθεί να αγνοείται.

Πηγή: ΑΜΠΕ