Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Επικεφαλής γνωστής αλυσίδας «θάβει» τη Γαλλία επειδή άργησε το τρένο

«Πάρτε τα λεφτά σας η Γαλλία τέλειωσε, είναι βόθρος» 

Δηλώσεις που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των Γάλλων έκανε ο επικεφαλής της βρετανικής αλυσίδας πολυκαταστημάτων John Lewis Αντι Στριτ, μετά από καθυστέρηση του τρένου ενώ πήγαινε να μιλήσει σε δείπνο στο Παρίσι. Ο Λιούις φέρεται να είπε ότι η Γαλλία βρίσκεται σε τέτοια απελπιστική κατάσταση που τίποτε δεν λειτουργεί και πως οι επενδυτές πρέπει να αποσύρουν γρήγορα από εκεί τα χρήματά τους. «Ουδέποτε βρέθηκα σε μια χώρα όπου να επικρατεί μεγαλύτερη αμηχανία... τίποτε δεν λειτουργεί και ακόμη χειρότερα ουδείς ενδιαφέρεται γι' αυτό», τόνισε σύμφωνα με τους «Times». Δεν σταμάτησε όμως εκεί αφού συνέκρινε τη Γαλλία και τη Βρετανία σε ό,τι αφορά στις σιδηροδρομικές υποδομές λέγοντας ότι «παίρνεις το Eurostar από ένα μέρος που μπορώ μόνο να περιγράψω σαν τον βόθρο της Ευρώπης, το Γκαρ ντι Νορ, και βγαίνεις σ' ένα σύγχρονο, στραμμένο προς το μέλλον σταθμό», εννοώντας τον Σεντ Πάνκρας στο Λονδίνο. 
 «Αν χρειαζόμουν και κάποια περαιτέρω ένδειξη ότι η χώρα βρίσκεται σε ύφεση, ιδού. Κάθε φορά που την βλέπω, σκέπτομαι, Θεέ βοήθα την Γαλλία», είπε ακόμη συμβουλεύοντας: «αν έχετε επενδύσεις σε γαλλικές επιχειρήσεις, αποσύρετέ τις γρήγορα».

 Μετά το σάλο που προκλήθηκε εκπρόσωπος της John Lewis, η οποία πάντως ετοιμάζεται να επενδύσεις τη Γαλλία, επιβεβαίωσε ότι τα σχόλια έγιναν αλλά είπε ότι ειπώθηκαν σε τόνο αστεϊσμού. 

Πηγή: www.lifo.gr