Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Αναστάτωση στον ΟΣΕ Βόλου - Στον αέρα καθημερινές συναλλαγές

Από πληροφορίες που θέλουν την απομάκρυνση του ΑΤΜ

Χωρίς ΑΤΜ για τις καθημερινές συναλλαγές εργαζομένων και επιβατικού κοινού που επιλέγει το τρένο για μετακινήσεις εκτός Βόλου, κινδυνεύει να μείνει ο σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης. Εργαζόμενοι και επιβατικό κοινό, φοβούνται ότι σε περίπτωση που χρειαστεί να προχωρήσουν σε κάποια έκτακτη οικονομική συναλλαγή θα πρέπει να κατευθυνθούν στο κέντρο του Βόλου, σε περίπτωση που το μηχάνημα «ξηλωθεί».

Αναστάτωση στους εργαζόμενους του ΟΣΕ Βόλου, έρχονται να προκαλέσουν πληροφορίες ότι το μοναδικό ΑΤΜ που βρίσκεται μέσα στο σιδηροδρομικό σταθμό, πρόκειται να απεγκατασταθεί με απόφαση της τράπεζας.

Οπως επισημαίνουν, το συγκεκριμένο ΑΤΜ -εκτός των λίγων πλέον σιδηροδρομικών υπαλλήλων, που επί σειρά ετών μισθοδοτούνται μέσω της συγκεκριμένης Τράπεζας- εξυπηρετεί πρώτιστα τους χιλιάδες επιβάτες που επιλέγουν το τρένο για τις μετακινήσεις τους, καθώς επίσης τους κατοίκους, τους επαγγελματίες, αλλά και τις Υπηρεσίες της γύρω περιοχής (ΙΚΑ, Εφορία, ΕΟΤ, Δημαρχείο Βόλου κ.α.).

Αναφέρουν ότι για την εγκατάσταση του συγκεκριμένου ΑΤΜ παραχωρήθηκε από τον ΟΣΕ συγκεκριμένος χώρος εντός του κτηρίου του Σταθμού και έγιναν σημαντικές εργασίες για τη λειτουργία αυτού του χώρου (γυψοσανίδες, χώρος αποθήκης, διαμόρφωση κουφωμάτων) από κοινού από συνεργεία του ΟΣΕ και της Τράπεζας. Το αποτέλεσμα ήταν να κατασκευαστεί ένα λειτουργικό ΑΤΜ στην πρόσοψη του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου, χωρίς να θίγεται η αρχιτεκτονική μορφή του κτηρίου, που είναι χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο μνημείο και προστατεύεται από το Νόμο.

«Σήμερα παρότι ο ΟΣΕ και συγκεκριμένα η ΓΑΙΑΟΣΕ δεν προβάλλουν καμία οικονομική αξίωση προς την Alpha Bank, εν τούτοις η Τράπεζα με γνώμονα το στενό μικροοικονομικό της συμφέρον, καταργεί το ΑΤΜ του Σταθμού αδιαφορώντας για την εξυπηρέτηση των πολιτών για να βγάλει… από τη μύγα ξύγκι», καταγγέλλει ο πολιτικός μηχανικός του ΟΣΕ, Γιάννης Αντωνιάδης, σημειώνοντας ότι σε όλους τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας υπάρχουν ένα ή και περισσότερα ΑΤΜ για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Οι σιδηροδρομικοί καλούν τους φορείς της πόλης να παρέμβουν για να παραμείνει το ΑΤΜ στο Σταθμό των τρένων στο Βόλο και τους υπεύθυνους της τράπεζας να επανεξετάσουν την συγκεκριμένη απόφαση «που στρέφεται κατά της πόλης, κατά του σιδηροδρόμου και κατά των σιδηροδρομικών υπαλλήλων που είναι για πολλά χρόνια πελάτες της».

taxydromos.gr