Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σιδηροδρομικών την Τέταρτη στο Υπουργείο Εργασίας

Κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν τα σωματεία των σιδηροδρομικών την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου έξω από το Υπουργείο Εργασίας με βασικό αίτημα το μεγάλο πρόβλημα της καταβολής του εφάπαξ στους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς. Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αναφέρει:


«Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
          Σε όλους μας είναι γνωστή η «τραγική» οικονομική κατάσταση του ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.  Μετά το κούρεμα των αποθεματικών του (PSI) στις 12/3/2012, που είχε σαν αποτέλεσμα την υπεξαίρεση 45 εκατομμυρίων ευρώ, εκατοντάδες συνάδελφοι δεν μπορούν να πάρουν το εφάπαξ τους. Ταυτόχρονα όπως προβλέπεται με τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, θα γίνει δραματική μείωση στο εφάπαξ με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του.

          Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ. αποφάσισε να πραγματοποιήσει κοινή συγκέντρωση των Σωματείων μας, των Σωματείων των Συνταξιούχων και της Επιτροπής των Συνταξιούχων, έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) την Τετάρτη 8/10/2014, ώρα 10.30΄π.μ.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε:
1. Να επιστραφούν τα χρήματα που υπεξαίρεσαν με το PSI από το ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ των Σιδηροδρομικών, ώστε να μπορούν να πάρουν το εφάπαξ οι συνάδελφοι. 
2. O υπολογισμός του εφάπαξ να πραγματοποιείται με βάση το δικαιούμενο ποσό σε συνάρτηση πάντα με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί».

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.