Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Σταθμός προαστιακού και στην Ιτέα Τεμπών

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ Κ. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Zήτημα λίγων μηνών, μέσα στο 2014 ή το πολύ αρχές του 2015, είναι πλέον η κατασκευή νέου σιδηροδρομικού προαστιακού σταθμού στον Δήμο Τεμπών. Ο νέος σταθμός θα κατασκευαστεί στα όρια των τοπικών διαμερισμάτων Ιτέας και Τεμπών, από την πλευρά της Ιτέας.

Την οριστική απόφαση για την δημιουργία του προαστιακού σταθμού ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος  και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Κώστας Σπηλιόπουλος ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή επικεφαλής κλιμακίου της ΕΡΓΟΣΕ, οπού εξετάστηκε η κατασκευή ενδιάμεσου προαστιακού σταθμού στην περιοχή. Κατά την επιτόπια επίσκεψη του κλιμάκιου και στα δυο σημεία  Ευαγγελισμός και Ιτέα – Τέμπη διαπιστώθηκε ως κατάλληλο σημείο κατασκευής του σταθμού  είναι η Ιτέα .

Η καταλληλότητα της συγκεκριμένης θέσης  και το χαμηλό κόστος κατασκευής λόγω της μορφολογίας του εδάφους θα βοηθήσουν τα μέγιστα έτσι ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει  άμεσα ο συγκεκριμένος σταθμός .

Μετά την εξέλιξη αυτή εμφανώς ικανοποιημένος ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άμεση ανταπόκριση της ΕΡΓΟΣΕ, μετά από σχετική οδηγία του ΥΠΟΜΕΔΙ ,και δήλωσε ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής το οποίο φαίνεται να εκπληρώνεται .


Τέλος, από την πλευρά  του ο κ. Σπηλιόπουλος  ζήτησε  από τις  αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου να κινηθούν άμεσα έτσι ώστε να υλοποιηθεί το παραπάνω έργο   για την καλύτερη  εξυπηρέτηση των κάτοικων του Δήμου.

Του Κώστα Τσόλα

"Ελευθερία" Λάρισας