Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ μπαίνει σε χειμερινή τροχιά

Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ συνεχίζει και φέτος με ταξιδιάρικη διάθεση και προτείνει νέους καλλιτέχνες αλλά και παλιούς αγαπημένους συνεργάτες με θέατρο για μικρούς και μεγάλους αλλά και πολλή μουσική με συνοδεία ποτού ή φαγητού.
Η έναρξη της θεατρικής σεζόν στο θεατρικό βαγόνι αρχίζει με την παράσταση “Εβίβα!” στις 21 Οκτωβρίου μετά την επιτυχία που σημείωσε στο 4ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών Τα 12 Κουπέ της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ.
Δύο ηθοποιοί, δύο κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, ένα βαγόνι τρένου και το ταξίδι ξεκινά. Από τη μια, η δεκαετία του ‘30, ο πόλεμος κι η κατοχή της δεκαετίας του ’40 και από την άλλη το σήμερα και η οικονομική κρίση. Οι νεανικές τρέλες, τα όνειρα, οι δυσκολίες αλλά και οι ελπίδες της κάθε εποχής συναντιούνται και συνομιλούν μέσα από τις αναμνήσεις των δύο γυναικών, που βρέθηκαν κάποτε στον χωροχρόνο να ταξιδεύουν με το ίδιο τρένο. Οι ιστορίες που αφηγούνται μπλέκονται η μία μέσα στην άλλη χωρίς χρονική αλληλουχία, εναλλάσσοντας διαρκώς το δραματικό με το χιουμοριστικό στοιχείο. 

Ιδέα / σύλληψη: Μπούρδα Γεωργία, Μελίνα Σκούφου
Σκηνοθεσία / δραματουργία: Μελίνα Σκούφου
Κείμενο / του θιάσου σε επιμέλεια: Μελίνας Σκούφου
Σκηνογραφικά αντικείμενα / κοστούμια / κούκλες: Γεωργία Μπούρδα
Μουσική: Αντρέας Σκούφος
Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Καμμά
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Χριστίνα Λυκοτσέτα, Βασιλική Σαραντοπούλου 

Παραστάσεις: κάθε Τρίτη και Τετάρτη 9.00 μμ 
Εισιτήρια: ολόκληρο 10 € /φοιτητικό 8 € 

Στην παιδική σκηνή η διαδραστική παράσταση «Τα Παιδιά που Βλέπουν τα Τρένα να… Πετούν!» συνεχίζει από τις 2 Νοεμβρίου για 2η συνεχή χρονιά το πρωτότυπο διαδραστικό σιδηροδρομικό ταξίδι.
Εμπνευσμένη από το κλασικό αριστούργημα παιδικής λογοτεχνίας της Βρετανής συγγραφέως, Έντιθ Νέσμπιτ, της πρώτης σύγχρονης πεζογράφου για παιδιά, μετακίνησε το φανταστικό σύμπαν των δράκων και των μαγικών ραβδιών στη σύγχρονη πραγματικότητα, δίνοντας στους ήρωες της την ευκαιρία να βρουν την ουτοπία, τη χαρά και το όνειρο μέσα στις καθημερινές αλήθειες της ζωής. 

Το έργο αγγίζει θέματα επίκαιρα, όπως η ραγδαία αλλαγή των οικονομικών συνθηκών και οι επιπτώσεις στην καθημερινότητα μας, η σημασία της αλληλεγγύης, η αναγκαιότητα του ομαδικού πνεύματος και της ανθρωπιάς. 
Οι συντελεστές της παράστασης έχουν τη σύνθετη ιδιότητα του ηθοποιού, του παιδαγωγού και του εμψυχωτή. 

Συνοδοιπόροι στη δημιουργία αυτού του θεατρικού “ταξιδιού” η Τατιάνα Λύγαρη, που εμπνεύστηκε το ταξίδι και έχει τη σκηνοθετική επιμέλεια, η Ειρήνη Αναγνωστοπούλου, που επιμελήθηκε τη θεατροπαιδαγωγική προσαρμογή του έργου και η Τζωρτζίνα Κακουδάκη, που συνέδραμε στη δόμηση της διαδραστικής συμμετοχής των παιδιών. Η μουσική είναι της Άλκηστης Ραυτοπούλου, τα κοστούμια της Πένυς Κορρέ και οι χορογραφίες της Πέπης Ζαχαροπούλου. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ειρήνη Αναγνωστοπούλου, Έλενα Μεγγρέλη και ο Άρης Τσαμπαλίκας. 

Παραστάσεις: κάθε Κυριακή 12.00 μ.μ.
καθημερινές για σχολεία 10.00 π.μ.
Διάρκεια παράστασης 1.20΄ 
Εισιτήρια: γενική Είσοδος 10 € /σχολεία 6 € 

Tο μουσικό βαγόνι Jazz Express αναχωρεί από τις 8 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 9.30 μ.μ. με αφετηρία την πολυπολιτισμική και πολυφυλετική Νέα Ορλεάνη της δεκαετίας του ’20 και κατεύθυνση βόρεια, μέχρι το Κάνσας Σίτυ, ταξιδεύοντας μας στην ιστορία των μπλουζ και της τζαζ. 
Την περίοδο αυτή, ιδιοφυείς μουσικές προσωπικότητες, όπως οι Kurt Weill, Cole Porter, Duke Ellington και George Gershwin χρησιμοποιούν ως εκφραστικό όχημα τα μιούζικαλ και τις υπερπαραγωγές των μεγάλων θεάτρων. Την ίδια στιγμή ένα εναλλακτικό ρεπερτόριο γεννιέται μέσα από την καταπίεση της ποτοαπαγόρευσης, τη δυστυχία και την απόλυτη φτώχεια που φέρνει το μεγάλο κραχ του ΄30. 

Το Jazz Express φτάνει στη Νέα Υόρκη παραμονές του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, όπου οι “Big Bands” κυριαρχούν, ενώ παράλληλα η Be-bop σκηνή ζυμώνεται στα υπόγεια κλαμπάκια της πόλης. Μέσα σε αυτά τα λιτά, σκοτεινά και περιθωριακά μαγαζιά ξεπηδούν οι εκφραστές της μεταπολεμικής τζαζ. Μεγάλες μορφές, όπως οι Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Miles Davis, Charles Mingus και άλλοι πολλοί, διαμορφώνουν ένα νέο ρεύμα, μέσα από πειραματισμούς, αυτοσχεδιάζοντας και “συνομιλώντας” μουσικά μέχρι τις πρωινές ώρες. 

Η περιπλάνηση μας τελειώνει όπως ξεκίνησε, μ’ ένα μπλουζ που συμβολίζει την επιστροφή στο αρχικό πνεύμα της τζαζ και στην απλότητα, που πολλές φορές χάνεται στον αγώνα της καθημερινότητας και στην υπερ-πληροφόρηση της εποχής μας. 

Με ορχήστρα αποτελούμενη από τους Μάρκο Παπασηφάκι στην κιθάρα και τη φωνή, τον Μάνο Αθανασιάδη στο πιάνο και τον Κώστα Μαυρίδη στο κοντραμπάσο συνοδεύουν τρεις ταλαντούχες τραγουδίστριες σε ένα πρόγραμμα τριών κύκλων, διαμορφωμένο και ταιριασμένο στη ιδιαιτερότητα της κάθε φωνής. Στον πρώτο κύκλο η Μαντώ Παναγιωτάκη, στον δεύτερο η Ειρήνη Αραμπατζή και στον τρίτο η Μιράντα Μακρινιώτη. 

Εισιτήρια: γενική Είσοδος 10 € /μπίρα 3,5 € / ποτό 5,5 € / φαγητό από € 4,5 

“Paris-Istanbul”, η διάσημη πορεία του μυθικού τρένου από το Παρίσι ως την Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεσους σταθμούς στο Βερολίνο, τη Βενετία, τη Βουδαπέστη, το Βουκουρέστι, το Βελιγράδι, την Αθήνα, τη Σόφια. 
Επί σκηνής, η Αθηνά Ρούτση στο τραγούδι, η Άλκηστις Ραυτοπούλου στο πιάνο και ο Φώτης Μυλωνάς στα πνευστά, την κιθάρα και το μαντολίνο "κλείνουν το μάτι" σε αγαπημένες διαχρονικές μελωδίες, διασκευάζουν, διασκεδάζουν και μας καλούν να ταξιδέψουμε παρέα και να ονειρευτούμε. 

Από τις 14 Νοεμβρίου 2014 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων 
Παραστάσεις: κάθε Παρασκευή 9.30 μ.μ.
Διάρκεια παράστασης 100’ 
Εισιτήρια: γενική Είσοδος 10 € /μπίρα 3,5 € / ποτό 5,5 € / φαγητό από € 4,5 

Πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων
Αμαξοστοιχία - Θέατρο «το Τρένο στο Ρουφ», τηλ. 210 5298922 / 6937 604988
καθημερινά εκτός Δευτέρας 10.00–14.00 & 18.00–22.00
Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός
Δωρεάν πάρκινγκ – free wifi


entertainment.in.gr