Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Δικάζεται ο Κάρλος το Τσακάλι

Ο διαβόητος τρομοκράτης της Βενεζουέλας, εκτίει ήδη δύο φορές ισόβια στη Γαλλία

Κρίθηκε ένοχος ως o εγκέφαλος πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις σε δύο γαλλικά επιβατικά τρένα το 1982 και το 1983, ένα σιδηροδρομικό σταθμό στη Μασσαλία 
Ίσως ο πιο διαβόητος εν ζωή τρομοκράτης, ο Κάρλος το Τσακάλι, θα προσαχθεί στην γαλλική δικαιοσύνη για άλλη μία φορά, αυτή τη φορά για μια βομβιστική επίθεση στο Παρίσι το 1974, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν 34. 
Ο 64χρονος σήμερα εξτρεμιστής από τη Βενεζουέλα εκτίει ήδη την ποινή του - δύο φορές ισόβια- στις γαλλικές φυλακές. Ο Κάρλος το Τσακάλι - κατά κόσμον Ίλιτς Ραμίρεζ Σάντσεζ συνελήφθη στο Σουδάν και εκδόθηκε στη Γαλλία το 1994, όπου καταζητούνταν για μια σειρά επιθέσεων και δολοφονιών. 
Το 1997 καταδικάστηκε για πρώτη φορά σε ισόβια, για τη δολοφονία ενός αμάχου και δύο αστυνομικών, πριν από 20 χρόνια. 

Το 2011, ο Ραμίρεζ κρίθηκε ένοχος ως ο εγκέφαλος πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις σε δύο γαλλικά επιβατικά τρένα το 1982 και το 1983, ένα σιδηροδρομικό σταθμό στη Μασσαλία και το γραφείο ενός Λιβυκού περιοδικού στο Παρίσι. 
Στις επιθέσεις σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 150 και ο Ραμίρεζ καταδικάστηκε για δεύτερη φορά σε ισόβια. 
Ο ίδιος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη και κατά τη διάρκεια της προσφυγής του, είπε ότι οι αποδείξεις που συγκεντρώθηκαν εναντίον του από τις Μυστικές Υπηρεσίες ήταν "αναξιόπιστες". 
Ο «Κάρλος το Τσακάλι», όπως τον ονόμασαν οι αξιωματούχοι του Παλαιστινιακού Μετώπου -πρώτου σταθμού στην τρομοκρατική του καριέρα- κέρδισε τη φήμη του ως μαχητής της οργάνωσης και έσπειρε τον φόβο της τρομοκρατίας στην Ευρώπη. Κατόπιν, λειτουργούσε κατόπιν τη δική του εγκληματική συμμορία, εκτελώντας συμβόλαια για άλλους.

news.gr